محمد دشتگلی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت و گو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلایل منسوخ شدن هنرهای نمایشی اظهار کرد: به عقیده من، سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث کم رنگ شدن هنرهای آئینی شده است. همچنین تکنولوژی و امکانات دنیای مدرن از یک سمت و برخی دیگر باعث تهاجم فرهنگی شده تا از هنرهای کهن خود دور شویم. متاسفانه حتی در کتابهای درسی دانش آموزانم کمتر به موضوعات هنرهای نمایشی ایرانی نظیر سیاه بازی، خیمه شب بازی، بقال بازی و... پرداخته شده است.
وی ادامه داد: جوانها هم این روزها به دنبال مدرن شدن رفتند و از نمایشنامههای غربی استفاده میکنند. این روزها هنرمندان جوان ما در نمایشهای ایرانی کمترین حضور در صحنه را داشتند و این آسیبی است که به تئاتر کشور ما وارد شده است.
این نویسنده و کارگردان تئاتر دلیل دیگری برای منسوخ شدن هنرهای آئینی برشمرد و گفت: متاسفانه حتی در جشنواره تئاتر فجر هم هنرمندان به دنبال کارهای آیینی نیستند. در صورتی که بسیاری از مخاطبان خارجی جشنواره فجر برای دیدن نمایشهای آیینی و سنتی ما میآیند و حتی در جشنواره تئاتر فجر هم از اجرای نمایشهای مدرن استفاده میشود.
دشتگلی ادامه داد: تئاتر در کشورمان وارداتی است و هنرمندان فکر میکنند اگر از نمایشهای مدرن استفاده کنند شیک هستند در صورتی که مردم ما کارهایی که برگرفته از فرهنگ کشورشان است را بیشتر دوست دارند. آثار ما به سمت پست مدرن شدن رفته و امیدوارم یک تصمیم معقولانه برای احیای مجدد هنرهای نمایشی کهن ایرانی گرفته شود.
انتهای پیام/