رهاسازی زباله در طبیعت نه تنها سبب زشت شدن محیط زیست می شود بلکه ممکن است باعث مرگ جانوران به ویژه آبزیان و پرندگان شود.

ه گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در هر روزی از سال انسان ها سبب شده اند که گاهی اوقات با ریختن زباله و رهاسازی پسماندها زیبایی طبیعت از بین برود، زمان تجزیه زباله رها شده توسط انسان در طبیعت بسته به نوع زباله می‌تواند بیش از هزار سال طول بکشد. شیشه ۴ هزار سال، پلاستیک ۱۰۰ تا یک هزار سال، پوست میوه شش ماه و آدامس ۵ سال برای بازگشت به طبیعت زمان نیاز دارند.

بیشترین فشار و آسیب از سوی انسان را تخریب منابع طبیعی و سودجویی به محیط زیست و طبیعت وارد می‌شود، رها کردن زباله در طبیعت، روشن کردن آتش، چیدن گل ها، رهاسازی سبزه و ماهی سفره عید در رودخانه‌های شهر، شکستن شاخه‌های درخت و ... از جمله آسیب‌هایی است که افراد به طبیعت می زنند.

رهاسازی زباله در طبیعت نه تنها سبب زشت شدن محیط زیست می شود بلکه ممکن است سایر حیوانات به ویژه جانوران آبزی از این زباله ها تغذیه کنند و این امر در نهایت باعث مرگ جانوران به ویژه آبزیان و پرندگان می شود.

سارا نصیری راد کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این موضوع اظهار کرد: باید در طبیعت در کنار یکدیگر از زییایی آن لذت ببریم و مهربانی و محبت کودکان و نوجوانان، به طبیعت و محیط زیست، به فزرندانمان بیاموزیم که رهاسازی هر یک کیسه پلاستیک چه آسیب‌هایی می‌تواند به محیط زیست بزند.

او با اشاره به اینکه هر فردی در قبال محیط زیست مسئول است، بیان کرد: بهتر است افراد وقتی می‌خواهند به طبیعت بروند از به همراه داشتن ابزاری، چون تبر، اره، کلنگ که می‌تواند به محیط زیست آسیب بزند خودداری کنند.

این کارشناس محیط زیست گفت: رفتار همه ما نسبت به محیط زیست باید متعهدانه و مسئولانه و با احترام باشد و همگی باید خود را مسئول رعایت و حفظ محیط زیست بدانیم.

نصیری تصریح کرد: توصیه می‌شود شهروندان زباله‌های خود را در طبیعت جمع آوری و در نهایت در سطل زباله رها کنند.

او تشریح کرد: ما باید با تولید کمتر زباله و تفکیک آن و جلوگیری از رهاسازی در طبیعت و از طرفی با تسهیل کردن کار بازیافت، به بازگشت آن در چرخه تولید کمک کنیم.


بیشتر بخوانید


ایران یکی از ۱۰ کشور اول مصرف کننده پلاستیک در دنیا است. بر اساس آمار موجود، میزان پلاستیک تولیدی در ایران بیش از ۱۷ هزار تن در سال تخمین زده شده که این رقم معادل حدود ۵۰ تن در روز است. جالب بدانید که رهاسازی هر یک عدد بطری آب معدنی ۷ سال طول می کشد تا تجزیه شود و حتی ممکن است هر گز تجزیه نشود؛ بنابراین نیاز است تا برای داشتن طبیعت و محیط زیست زیباتر اصول شهروندی را رعایت و از ریختن زباله در جنگل، کوه، فضای سبز و فضاهای شهری خودداری کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست ، روز طبیعت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
اگه ریشه این معضل را بخواهیم مد نظر بگیریم سازمان حفاظت محیط زیست در درجه اول خیلی ضعیف عمل میکنه بله درسته مردم هم مقصر هستند شما نگاه کنید چقدر جنگلها و مراتع و دریاچه ها و زیستگاها از بین رفتند در مدت ۴۰ سال هر پروژه ای که باید اجرا میشد باید حتما مجوز زیست محیطی ان گرفته میشد انم نه با پول بازرسان محیط زیست را بخرند من مثال ساده ای بزنم دولت و حکومت در مورد قاچاق سوخت از ورودی پمپ بنزینها چقدر سختگیری میکنند از جریمهای سنکین جایگاه داران تا پلیس راه ها گرفته تا لب مرز که به شدت برخورد میشه چطور در مورد قاچاقچیان چوب درختان و تورهای ترال این بازرسی ها انجام نمیشه در مورد اینها هم جریمهای سنگین بزارید پس عیب از خود دولت هست شما به سوخت بران تیراندازی میکنید ولی وقتی یک حفاظت محیط زیست در عین وظیفه یک قاچاقچی سوخت را هدف قرار میده نه تنها تشویقش نمیکنید باکه محیط بان مجازات میشه خوب چه انتظاری دارید مردم رعایت کنند نفت سرمایه ملی هست جنگلها و دریاها هم سرمایه ملی هست پس چرا تفاوت و تبعیض قایل میشید در حالی که سوخت بر هیچ ضرری به کسی وارد نمیکنه ولی قاچاق چوب و ترال و تخریب محیط زیست ضررهای وارد میکنند که غیر قابل جبران هست تا قانون عوض نشه همین مشکل هست تا ۱۰ سال اینده نه جنگلی وجود داره نه ته دریا ماهی و ابزی نه دریاچه ای . همین پلاستیکها و زبالها قابل بازیافت هستند بازم بر میگرده به ضعف مدیریت زبالهای نخاله ساختمان بازیافت داره به جای چوب طبیعی چوب مصنوعی تولید میشه جایگزین کنید به جای کاغذ سلولزی کاغذ سنگی میشه تولید کرد چرا توسعه نمیدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
کاش یه فکری برای کاهش مصرف پلاستیک می شد و جایگزین طبیعی براش پیدا می شد
Canada
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
باید ملت مثل قدیم .زنبیل برای خرید استفاده کنند
اموزش اثرات منفی پلاستیک بر محیط زیست و سلامتی ملت
شاید بخاطر سلامتی خودشون هم که شده
زباله در جاده .جنگل .دریا ووو پرت نکنند و
بعد هم باید از جریمه برای کسانی که به محیط زیست پابند نیستند .استفاده شود
اموزش از خانه و بعد اموزش و پرورش در باره محیط زیست باید داده شود
آخرین اخبار