دانشمندان ۱۵۰۰ دانه برنج بازگشته از کره ماه را در جنوب چین کشت کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،، خبرگزاری شینهوا گزارش داد حدود ۱۵۰۰ دانه برنج پس از بازگشت از سفر به کره ماه در گلخانه‌ای در جنوب چین جوانه زده‌اند و برگ‌های آن‌ها رشد کرده است.

بر اساس این گزارش، این بذر‌ها در گلخانه مرکز تحقیقات مهندسی ملی پرورش گیاهان فضایی دانشگاه کشاورزی جنوب چین (SCAU) کاشته شده است و انتظار می‌رود تا پایان ماه میلادی جاری به مزارع منتقل شوند.

این دانه‌های برنج در ماه نوامبر سال گذشته میلادی بیش از ۷۶۰ هزار کیلومتر پیمودند تا به کره ماه برسند و در تاریخ ۱۷ دسامبر سال گذشته میلادی پس از ۲۳ روز پرواز با کاوشگر ماه «چانگ‌ای ۵» به زمین بازگشتند.

برنج

طبق گزارش خبرگزاری شینهوای چین، این بذرها، نسل دوم بذر‌های فضایی بودند؛ چرا که در واقع والدین این بذر‌ها نیز بذر‌های فضایی بودند.

در طی این سفر فضایی، تجربه کاوشگر «چانگ‌ای ۵» از نمونه قبلی خود متفاوت بود. این نخستین آزمایشی بود که در محیط عمیق فضایی انجام می‌شد؛ همچنان که زمان سفر نیز طولانی‌تر بود و طبق گفته «چن ژیانگ» مدیر این مرکز، کاوشگر یاد شده در «کمربند تشعشعی وان آلن» با تابش‌های خورشیدی مواجه شد.

طبق این گزارش، انتظار می‌رود بر اثر این آزمایش، اثرات ارثی قوی‌تر تولید شود؛ چرا که طبق گفته «گوا تائو» (Guo Tao) معاون مدیریت این مرکز، یک محیط فضایی عمیق (که در این آزمایش انتخاب شد) شباهت فراوانی به محیط سخت فضایی دارد.

گوا تائو افزود: این آزمایش به محققان کمک می‌کند تا بدانند که اثرات ژنتیکی در اعماق فضا و محیط مدار پایین زمین با هم چه تفاوت دارند؛ همچنان که نمونه‌های آزمایشی مهم و داده‌هایی را برای تحقیقات بیشتر در مورد قوانین جهش در کاشت‌های فضایی ارائه می‌دهد.

او همچنین اعلام کرد انتظار می‌رود این برنج‌ها تا پایان ماه ژوئن (تیر) برداشت شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار