محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، اظهار کرد: بنابر تصمیمات اتخاذ شده، سهمیههایی از استانهای گیلان، مازندران، گلستان و سمنان برای تهران در نظر گرفته شده است تا کمبودی در عرضه نداشته باشیم.
وی افزود: بنابر ابلاغیه قرار است مرغ زنده از استانهای دیگر به تهران وارد شود تا مشکل کمبود نداشته باشیم.
کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به حجم ورود مرغ به تهران، قیمتهای فعلی در بازار آزاد به هیچ عنوان منطقی نیست.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی یکی دیگر از دلایل گرانی مرغ را کشش بازار دانست و گفت: اگر در شرایط عادی بازار با عرضه روزانه یک هزار تن تنظیم میشود، هم اکنون نیاز است که میزان عرضه بالاتر از این رقم باشد تا با اشباع بازار، قیمتها به تعادل برسد چرا که خانوارها به سبب ترس از آینده بازار اقدام به ذخیره خانگی کردند که با عرضه مرغ زنده از استانهای دیگر پیش بینی میشود که بازار به تعادل برسد.
کمالی سروستانی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ ۳۷ و ۳۸ هزار تومان در بازار بیان کرد: با توجه به قیمت مرغ زنده، عرضه با چنین نرخهایی به هیچ عنوان منطقی نیست و دستگاههای نظارتی با اعمال نظارت بیشتر بر بازار باید از گرانفروشی جلوگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه علت عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب توسط برخی مغازه دارانمشخص نیست، افزود: کارگروه تنظیم بازار تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت مرغ نداشته است.
کمالی سروستانی ادامه داد: با وجود مشکلات متعدد، مرغداران جوحه ریزی را انجام می دهند، اما تا قیمت اصلاح نشود، بازار به ثبات نمی رسد و متاسفانه این صف ها، مصرف را تحریک می کند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت مرغ همچنان چند نرخی است، بیان کرد: با توجه به چندنرخی بودن قیمت مرغ در بازار، اعلام نرخ منطقی تنها راهکار ثبات بازار و برچیده شدن صف هاست.
به گفته وی، زمانیکه قیمت مصوب غیرواقعی است، مرغ به هر طریقی سر از بازار آزاد در می آورد، درحالیکه با اصلاح قیمت و افزایش تولید نسبت به تقاضا، بازار به تعادل می رسد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت مرغ همچنان چند نرخی است، بیان کرد: با توجه به چندنرخی بودن قیمت مرغ در بازار، اعلام نرخ منطقی تنها راهکار ثبات بازار و برچیده شدن صف هاست.
به گفته وی، زمانیکه قیمت مصوب غیرواقعی است، مرغ به هر طریقی سر از بازار آزاد در می آورد، درحالیکه با اصلاح قیمت و افزایش تولید نسبت به تقاضا، بازار به تعادل می رسد.
کمالی سروستانی ۲ نرخی بودن قیمت مرغ را علت اصلی التهاب بازار برشمرد و گفت: چند ماهی است که کارگروه تنظیم بازار تقاضا کرده ایم که قیمت عادلانه و متناسب با هزینه های تولید اعلام شود چرا که تفاوت چشمگیر نرخ بازار آزاد با دولتی منجر به انحراف در توزیع شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مرغدار مقصر گرانی در بازار نیست، گفت: مرغدار صاحب مرغ تا مزرعه است و بعد از خریداران مرغ، عمده فروشی و خرده فروشیها باید پاسخگوی کمبود یا گرانی باشند چرا که مرغدار اطلاعی ندارد که مرغ بعد از خروج از واحد مرغداری چه بلایی سرش میآید.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان تصریح کرد: با توجه به فاصله چشمگیر قیمت مصوب تا بازار آزاد این احتمال وجود دارد که برخی افراد مرغ دولتی را بخرند و سپس با نرخ آزاد در بازار عرضه کنند، هر چند سند و مدرکی در این خصوص وجود ندارد.
انتهای پیام/
ما شرمنده مسئولینیم که با ایجاد این صفهای عریضوطویل خاطر این عزیزان را مشوش کردهایم اصلاً به این عزیزان چه مربوطه که مرغ هست یا نیست. اینا فقط مسئول آقازادههای خودشونن مسئول مرغ و روغن که نیستن.
حالم داره به هم میخوره از این همه مسئول احمق
انشاالله سال جدید ریشه هر چی مدیر احمق هست کنده بشه
دیگه جرات عمل شیطانی و خبیث را نخواهند کرد
کی هست شما رو مجازات کنه؟؟
بی غیرتان.
آرزو دارم من هم یک مرغداری داشته باشم
اینجا همه چی خوبه.
مسولین بسیار موفق عمل میکنن
افتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام التماس دعا .
مرغ کیلویی ۳۰ خریدم