معاون عمرانی وزیر کشور گفت: حضور مردم در شورا‌ها موجب افزایش امنیت اجتماعی جامعه و امنیت ملی کشور می‌شود.

مهدی جمالی نژاد، معاون عمرانی وزارت کشور در گفت‌‌وگو با خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش شوراهای شهر و روستا در کشور گفت: شورا‌ها با توجه به فصل هفتم قانون اساسی در عرصه حاضر می‌شوند و نقش پررنگی در تمرکز زدایی در کشور دارند.

جمالی نژاد افزود: مردم از بین خود معتمدان و نخبگان را انتخاب می‌کنند و افرادی که انتخاب می‌شوند نمایندگانی از خود مردم هستند که می‌توانند در انسجام و وفاق مردم در شهر‌ها و محلات تاثیرگذار باشند.

او ادامه داد: اگر در شهر یا محله‌ای همدلی و وفاق مردم بیشتر شود، سرمایه اجتماعی ما در جامعه بیشتر می‌شود و اگر سرمایه اجتماعی ما بیشتر شود، امنیت اجتماعی ما افزایش خواهد کرد و به دنبال آن امنیت ملی کشور تضمین خواهد شد.

معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به نقش شورا‌های فرودست و فرادست عنوان کرد: این شورا‌ها به صورت ارگانیک به هم متصل هستند و مانند اعضای یک بدن عمل می‌کنند که این نقش منسجم، شبکه هماهنگی را بین دستگاه‌ها ایجاد می‌کند و نقش پررنگی در جامعه بین قوای مختلف ایفا می‌کند.

جمالی نژاد با گریزی به قبل از وجود انتخابات شورا‌ها و وجود جایگاه قائم مقامی در کشور گفت: بعد از ایجاد شدن شورا‌ها و برگزاری انتخابات برای انتخاب افراد عضو شوراها، حضور مردم در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌های جامعه بیشتر شده است.

او افزود: حضور افرادی از دل هر شهر یا روستا در شورای مرتبط با آن باعث شده که مشکلات و مسائل مرتبط با هر بخش به صورت تخصصی‌تر بررسی شود و اگر بتوانیم افرادی متخصص و از جنس مردم و دغدغه‌مند را به این شورا‌ها وارد کنیم، یقینا شهر‌ها و روستا‌های ما رشد چشم گیری خواهند داشت.

معاون عمرانی وزارت کشور با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می‌دهند بیان کرد: ما در دوره فعلی بیش از ۴ هزار عضو شورا‌های شهر و روستا و همچنین شهردار و دهیار و ... از بین بانوان داشتیم که نقش پررنگی در این عرصه داشتند و اگر این حضور پررنگ ادامه پیدا کند، خیلی از مطالبات خانم‌ها هم می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

جمالی نژاد در تشریح عملکرد معاونت عمرانی وزارت کشور گفت: جدا از مسائل تحریم، ما دو سال پر از بحران را در کشور در پیش داشتیم؛ برای مثال ما بحران سیل را در پیش داشتیم که همزمان چند استان را به خود درگیر کرده بود که چنین چیزی در سال‌های اخیر بی سابقه بود که ۲۵ استان کشور درگیر سیل شوند.

او ادامه داد: بعد از بروز این بحران‌ها، قرارگاه بازسازی و نوسازی در وزارت کشور تشکیل شد و در بخش رسیدگی به آسیب دیدگی‌های عمرانی، اقدامات خوبی انجام شد و پس از بازسازی بیش از ۱۶۰ هزار واحد آسیب دیده، ما می‌بینیم که افتتاح‌های زیادی در مناسبت‌های مختلف مانند هفته دولت، دهه فجر و مناسبات این چنینی انجام می‌شود که این نشان می‌دهد که قطار پروژه‌های عمرانی کشور نه تنها کند نشده است، بلکه با سرعت بیشتری به روند خود ادامه می‌دهد و مردم و مدیران شهری و روستایی کشور همچنان با قدرت به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

معاون عمرانی وزارت کشور با اشاره به افتتاح بخش دیگری از پروژه‌ها در اردیبهشت ماه عنوان کرد: برخی پروژه‌های مشترک هم وجود داشت که با برخی نهاد‌ها انجام شد؛ مثلا بیش از ۴۰ هزار پروژه کم هزینه زود بازده را به صورت مشترک با بسیج سازندگی انجام دادیم که بیش از ۳۰ هزار پروژه آن به افتتاح رسیده و یک جریان مثبت عمرانی در کشور به راه افتاده است که همه این‌ها نتیجه همدلی سه قوه است و امیدواریم در سال آینده هم این روند ادامه دارد باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
شوراها به جز افزایش هزینه و ایجاد رانتهای جدید و فساد کارکرد دیگری نداشته اند .
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۰:۲۱ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
شورا خوبه و هم بدی داره این یکی دوره اخیر سیاسی شده شهرستان های کوچک اهمیتش برای مردم از ریاست جمهوری خیلی بالاتره خیلی جاها خرید وفروش رای وآوردن مزدور انجام میپزیره نمونه بزرگش ساری و دستگاه های نظارتی اصلان نظارتی در این باب ندارند
آخرین اخبار