قویدل گفت: تاکنون در استان کرمان بیش از ۸ هزار نفر در سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) قوه قضائیه ثبت نام کرده اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سیدمهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در سومین جلسه هم اندیشی با قضات حوزه‌های قضایی استان کرمان، گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان دارای برنامه‌های بسیار گسترده و اثرگذاری در سطح جامعه است و چنانچه قضات جوان و علاقه مند با معاونت و مدیران قضایی در شهرستان‌ها همکاری داشته باشند و هم افزایی ایجاد کنیم، قطعا شاهد اثربخشی دوچندان فعالیت‌های پیشگیرانه خواهیم بود.

او با اشاره به اینکه باید پیشگیری در دورترین نقاط استان نهادینه و فرهنگ سازی شود، افزود: هدف از دعوت قضات منتخب، همکاری و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه در شهرستان‌ها است بدین صورت که قضات جوان در کنار مدیران قضایی و دادستان‌ها و با توجه به مشغله مدیران قضایی، موضوعات و برنامه‌های با محوریت پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی را با هماهنگی مدیران پیگیری کنند.

قویدل گفت: هدف مهم دیگر کادرسازی قضات جوان و دارای علاقه و ایده برای بهره‌گیری از توان آن‌ها در آینده با رویکرد پیشگیرانه است.

اجرای برنامه‌های سال ۱۴۰۰ براساس سند تحول قوه قضائیه

او سپس با اشاره به سند تحول قوه قضائیه تصریح کرد: رویکرد تحولی این سند به چرخش از تمرکز به ظرفیت‌های درونی به سمت اقدامات کنشی، پیشگیرانه، مشارکت جو و مردم محور تاکید دارد که امیدواریم در سال ۱۴۰۰ با برنامه ریزی دقیق و هدفمند بتوانیم با محوریت سند تحول قوه قضاییه پیش برویم.

این مقام قضایی گفت: کار دستگاه قضایی در گذشته و هم اکنون بدین روال است که باید ابتدا پرونده‌ای تشکیل و سپس رسیدگی‌ها صورت بگیرد در حالی که تاکید دیگر ریاست قوه قضائیه بر خروج از انفعال و حرکت به سمت مطالبه‌گری و مسئول سازی اجتماعی است.

او افزود: نباید دستگاه قضایی بار کوتاهی، کم کاری و غفلت سایر دستگاه‌ها را به دوش بکشد؛ چرا که همواره شاهد ورود حجم زیادی از پرونده‌ها هستیم و این امر موجب شده تا به دستگاه قضایی نگاه طلبکارانه و منتقدانه وجود داشته باشد درحالی که درصد بسیار بالایی از پرونده‌ها به دلیل کوتاهی مسئولان و بعضا بروز مسائل جزئی است که نیاز به تشکیل پرونده ندارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان کرد: انتظار می‌رود که همکاران قضایی با چرخش رویکرد به مسائل نگاه کرده و دادستان نیز با نگاه مطالبه گری در میدان عمل حضور یابد و از مسئولان توضیح بخواهد، همچنین بایستی شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی صورت گیرد و بهترین روش پیشگیری، توجه به همین موضوعات است.

او گفت: همچنین سند تحول قوه قضائیه به خروج از نگاه بخشی به نگاه فرابخشی و همکاری، هم افزایی و تعامل سازنده با سایر دستگاه‌ها تاکید می‌کند و  بدین منظور دادستان یا همکار قضایی می‌تواند به عنوان محور جلسات تاثیرگذار باشد و حضور وی منجر به احقاق حق شود.

این مقام قضایی بیان کرد: منظور از همگرایی این است که همکار قضایی می‌تواند با حفظ اقتدار و استقلال خود، تعاملی سازنده‌ و همچنین هم افزایی ایجاد کند؛  بنابراین مجموعه همکاران ما باید مواجهه فعال و ایجابی داشته و از حالت انفعال خارج شویم.

حمایت از قضات شجاع و انقلابی

او افزود: دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهاد‌های مردمی با قوه قضائیه بهترین منبع برای جلب مشارکت مردم به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی است و می‌توان با مدیریت صحیح از این ظرفیت استفاده کرد، به علاوه با چرخش از غلبه محافظه کارانه به قاطعیت و تصمیمات انقلابی و قضایی می‌توان اثربخشی اقدامات را دوچندان کرد و در این خصوص تاکید ریاست قوه قضائیه این است که باید از قضات شجاع و انقلابی دفاع و حمایت شود.

قویدل سپس به تغییر از نظارت گذشته نگر و موردی به نظارت مستمر و همه نگر تاکید و تصریح کرد: ضرورت دارد قبل از وقوع جرائم، جلوی آسیب گرفته شود و در این زمینه سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) با دریافت گزارش‌های مردمی به پیشگیری از وقوع جرائم کمک قابل توجهی می‌کند.

او با اشاره به اینکه تاکنون در استان کرمان بیش از ۸ هزار نفر در سامانه سجام ثبت نام کرده اند، افزود: یکی از اهداف سامانه این است که دستگاه قضایی به تمام مسائل جامعه اِشرافیت پیدا کرده و به صورت مستقیم پیگیر مسائل باشد و این امر به نظارت قضایی مستقیم، نهادینه و نظام‌مند کمک خواهد کرد.

این مقام قضایی گفت: یکی دیگر از برنامه‌های سندل تحول قوه قضائیه، برون‌سپاری برنامه ها، ارتقای مسئولیت پذیری اجتماعی، میانجی گری و صلح و سازش است که اصلاح ذات البین با استفاده از ظرفیت مصلحین در دستور کار بوده و هست به گونه‌ای که استان کرمان در این زمینه پیش‌رو بوده و در سال ۹۹ بیش از ۲ هزار  پرونده از سوی مصلحین و با مداخله به موقع در مسائل خانوادگی به صلح و سازش ختم شده است.

او یادآور شد: انتظار می‌رود افرادی که در شهرستان‌ها همکار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان  هستند به آموزش و اطلاع‌رسانی طرح‌های پیشگیرانه به ویژه سجام و مصلحین توجه کنند و این موارد موضوعات مهمی است که نیاز به همفکری قضات علاقه مند دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه  به منظور عمل به دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهاد‌های مردمی با قوه قضائیه، ۳۰۰ سمن در استان کرمان شناسایی شده اند که در موضوعات مختلف فعالیت داشته و مجمع سازمان‌های مردم نهاد معاونت نیز تشکیل شده است، تاکید کرد: انتظار می‌رود در شهرستان‌ها نیز سمن‌های فعال شناسایی و جذب شوند و با توجه به بند‌های دستورالعمل، گروه مورد اعتمادی از نهاد‌های مردمی را به کار گیری کرده و برنامه‌های پیشگیری را دنبال کرد.

تلاش حوزه‌های قضایی  برای پیشگیری از جرائم انتخاباتی

او با اشاره به اینکه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا پیش رو است، بیان کرد: برابر اصل ۱۵۶ قانون یکی از وظایف مهم دستگاه قضایی پیشگیری از جرائم انتخاباتی است که بدین منظور نخستین ستاد آن برگزار شده و دستورالعمل‌ها و مصوبات جلسه به شهرستان‌ها ارسال خواهد شد، از این رو تمامی حوزه‌های قضایی باید  برای  پیشگیری از جرائم انتخاباتی تلاش کنند.

قویدل با تاکید بر اینکه مبارزه با بستر‌های جرم زا، جمع آوری مراکز توزیع و خرید و فروش موادمخدر، اراذل و اوباش و معتادین متجاهر در شهرستان‌ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد، تصریح کرد: در اجرای طرح‌های پیشگیری وضعی، برنامه ریزی و از سایر دستگاه‌های مربوطه خواسته شود تا در این خصوص اقدامات لازم را به عمل آورند.

انتهای پیام/ م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.