مهرسروش سخنگوی کمیته چهارشنبه‌سوری اورژانس تهران آخرین توصیه‌ها و هشدار‌ها درباره اين روز را اعلام کرد.

سعید مهرسروش سخنگوی کمیته چهارشنبه سوری اورژانس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افراد باید ظروف تحت فشار گاز مانند پیک‌نیکی و قوطی‌های حشره‌کش و اسپری‌ها را در چهارشنبه‌سوری از دسترس کودکان و افراد نابالغ دور نگهدارند و در نزدیک محل ایجاد آتش، از وجود آب یا مواد اطفایی دیگر مثل خاموش‌کننده‌های دستی مطمئن شوند.

او ادامه داد: از پرتاب کردن مواد آتش‌زا مثل فشفشه، بالن و دارت بر روی درختان، پشت بام‌ها و منابع سوخت جداً خودداری شود. از پرتاب ترقه و مواد آتش زا از پنجره آپارتمان به خیابان خودداری شود و همچنین از نگهداری، تهیه و ساخت مواد محترقه و وسایل آتش بازی در منزل، زیرزمین، محل کار خودداری شود.

مهرسروش بیان کرد: از نگهداری مواد محترقه، آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جداً خودداری شود. هرگز مواد محترقه را در جای گرم به خصوص داخل یا در مجاورت موتورخانه انبار نکنیم؛ همچنین از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن در واحد‌های مسکونی و پارکینگ خودداری شود.

او افزود: از پرتاب مواد آتش‌زا مانند فشفشه و موشک بر روی درخت‌ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است، جداً خودداری شود. از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و ... بر روی آتش روشن جداً خودداری و از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پست‌های برق یا ایستگاه‌های تقلیل فشار و پارکینگ‌های عمومی پرهیز شود.

سخنگوی کمیته چهارشنبه سوری اورژانس تهران بیان کرد: از پریدن روی آتش به خصوص با چادر، مانتو و یا لباس‌های گشاد اجتناب کنیم. حضور والدین شاغل در این روز در منزل زودتر از زمان همیشگی به منظور کنترل و نظارت بر فرزندان توصیه می‌شود و کودکان اغلب کبریت، ترقه و مواد آتش‌زا را در نقاط غیرقابل دید مثل انباری، زیرزمین، داخل کمد، کیف و وسایل شخصی خود مخفی می‌کنند؛ در این ایام، این محل‌ها را توسط والدين بررسی شود. در چهارشنبه سوری از قرار دادن لوازم کهنه و اضافی در سطل‌های جمع‌آوری زباله در خیابان خودداری کنیم.

او افزود: وجود یک کپسول آتش‌نشانی و جعبه کمک‌های اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است. در پایان شب، بقایای مواد آتش بازی را به سرعت جمع نکنیم و حتماً برای این کار، لااقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنیم و بعد از این مدت، روی آن یک سطل آب بریزیم و دور بیندازیم و قبل از ترک محل، حتماً از خاموش شدن آتش مطمئن شویم.

مهرسروش گفت: در صورت بروز هرگونه حریق و حادثه، خونسردی خود را حفظ کنيم و در صورت گسترده بودن حریق، سریع افراد مسن و کودکان و دیگر افراد را از محل حریق به جای امن انتقال دهیم و با تلفن ۱۲۵ آتش نشانی تماس بگیریم. در صورت مواجهه با فردی که دچار سوختگی شده است، ضمن حفظ خونسردی از مالیدن مواد غیربهداشتی مثل خمیردندان و سیب زمینی بر روی محل سوختگی خودداری و مصدوم را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل و در صورت شدت مصدومیت با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.

او تاکید کرد: در چهارشنبه‌سوری فرزندانمان را با خطر تنها نگذاریم و ايمن شادی کنیم. کبریت و مواد آتش‌زا مانند بنزین و الکل را از دسترس کودکان دور کنیم.

او افزود: برای روشن کردن آتش از محل‌هایی استفاده کنیم که امکان سرایت آتش به جا‌های دیگر را نداشته باشد. در نزدیکی پمپ بنزین‌ها و وسایل نقلیه حامل بنزین و مواد سوختنی، آتش بازی نکنیم و از نزدیک شدن به افرادی که مسائل ایمنی را رعایت نمی‌کنند جدا بپرهیزیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
از صبح شروع کردند به ترقه بازی. باید مجازات سفت و سخت در نظر بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
هنوز چهار شنبه سوری آخر سال ینمده یه جوان در خونه چهار انگشت دست شو بخاطر مواد اتش زا از دست داد
Iran (Islamic Republic of)
شنبه
۰۲:۲۷ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
هاهاها چهارشنبه سوزی در راهه
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۰۰:۲۳ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
4 تا ترقه و فشفشه دیگه هشدار نداره