به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، فهیمه طاهری مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی مشهد با اشاره به ریزش سن مادری در مزارع غلات، گفت: پایش این آفت از سوی شبکه مراقبت متشکل از ۱۵کارشناس در ۱۱پهنه تولیدی و با همکاری کارشناسان اداره بهبود تولیدات گیاهی و دیگر بخشها آغاز شده است.
او با اشاره به اینکه بیش از ۲۲هزار هکتار گندم و جو در مشهد کشت شده است، افزود: با توجه به تراکم پایین جمعیت سن در شرایط کنونی سمپاشی توصیه نمیشود و مطابق با بازدیدها متعاقبا تاریخ سم پاشی اعلام خواهد شد.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی مشهد ادامه داد: سن زدگی بیش از حد مجاز موجب عدم خرید و برگشت محصول توسط مراکز خرید تضمینی گندم میشود همچنین عدم مبارزه به موقع با این آفت باعث میشود در سال بعد جمعیت آفت سن افزایش یافته و خسارت بیشتری به مزارع وارد شود.
بیشتربخوانید
طاهری بیان کرد: آفت سن غلات به عنوان آفت کلیدی گندم، نقش به سزایی در کاهش عملکرد کیفی و کمی گندم داشته و لازم است با مبارزه به موقع با این آفت خسارت آن را به حداقل رساند.
او با اشاره به اینکه سن غلات، یکی از مهمترین آفاتی است که باید قبل از تخم ریزی آفت سم پاشی انجام گیرد، تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با پایشهای به موقع و اقدامات پیشگیرانه در زمینه تولید گندم از نظر کیفیت و میزان تولید، عملکرد مطلوبی داشته باشیم.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی مشهد تاکید کرد: مبارزه اصولی و به موقع با سن مادری باعث کاهش خسارت کمی و جلوگیری از خسارت کیفی پوره سن، کاهش مصرف سموم، کاهش خطرات زیست محیطی میشود.
انتهای پیام//ز.ق