عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره لزوم فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در سال ۱۴۰۰ برای برون رفت از مشکلات کشور، گفت: دیپلماسی اقتصادی امروز در حد شعار باقی مانده است و به همین منظور هم در مجلس و با محوریت کمیسیون امنیت کمیتهای به عنوان دیپلماسی اقتصادی تشکیل شد و در این کمیته نمایندگان وزارتخانههای اقتصادی و امور خارجه و همچنین بخشهای مرتبط با بازرگانی حضور دارند که تاکنون جلساتی نیز برگزار شده است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی که کشور درگیر تحریمهای ناعادلانه از سوی کشورهای غربی قرار دارد در جهت تقویت دیپلماسی اقتصادی نیازمند عزم و اراده جدی از سوی دولت هستیم، ادامه داد: همه دستگاه ها، سازمانها و ارگانها باید پای کار بیایند و با ارائه راهکارهای منطقی در این زمینه تلاش کنند تا مشکلات کشور برطرف شود.
مقتدایی با تاکید براینکه در راه تقویت دیپلماسی اقتصادی نقش وزارت امور خارجه از سایر دستگاهها بیشتر است و باید فعالیت خود را در سال ۱۴۰۰ در این زمینه را افزایش دهد، عنوان کرد: باید این موضوع به یکی از سرفصلهای اساسی در وزارت امور خارجه تبدیل شود تا بتوان از ظرفیت این موضوع برای دور زدن تحریمها استفاده کرد.
نایب رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس با تاکید براینکه باید سفارتخانههای ایران در خارج از کشور را نیز در سال ۱۴۰۰ برای رسیدن به اهداف دیپلماسی اقتصادی فعالتر کنیم، افزود: وزارت امور خارجه باید برنامه عملیاتی خود را در این زمینه که در همکاری با سایر بخشهای دولت شکل میگیرد ارائه و به معنای واقعی آن را محقق کند. هر یک از سفارتخانههای ایران در خارج از کشور میتوانند به عنوان یک پایگاه برای تحقق دیپلماسی اقتصادی فعالیت کنند.
مقتدایی با بیان اینکه در شرایط فعلی که مباحث اقتصادی در جهان از موضوعات مهم است، دیپلماسی اقتصادی یکی از مهمترین رکنهای مراودات اقتصادی بین کشورها به حساب میآید گفت: فعال سازی دیپلماسی اقتصادی مسیری در جهت رفع مشکلات اقتصادی و تجاری در کشور است و باید از این ظرفیت به بهترین وجه ممکن استفاده کرد.
انتهای پیام/