به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، استان اصفهان، برترین تولید کننده گلهای شب بو است و هر ساله عطر این گلها از گلخانههای نصف جهان مشام سراسر کشور را مینوازد. هرچند کرونا پارسال و امسال اجازه نداده تولیدکنندگان گل و گیاه آنطور که انتظار داشتند با رسیدن بهار، بهار کسب و کار را تجربه کنند.
خمینی شهر بزرگترین تولیدکننده شب بوی گلدانی در کشور
احمد رضا رئیس زاده مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سطح تولید گل و گیاه زینتی در استان اصفهان ۲۴۷ هکتار است که ۵۴ هکتار آن فضای باز و ۱۹۳ هکتار گلخانه است.
او افزود: خمینی شهر با ۸۹ هکتار، اصفهان ۵۵ هکتار، دهاقان ۲۵ هکتار و فلاورجان با ۱۶ هکتار عمدهترین شهرستانهای تولید کننده گل وگیاهان زینتی در استان اصفهان هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: سالیانه ۷۴ میلیون و صد هزارگل شاخه بریده از جمله رز، آلسترومریا، لیسیانتوس، داوودی، ژربرا و لیلیوم در گلخانههای استان تولید میشود.
رئیس زاده با اشاره به عمدهترین گلهای نشایی فصلی افزود: گلهای نشایی فصلی ۱۳۶ هکتار و ۶۹.۶ میلیون نشا، که عمدهترین محصولات شببو، بنفشه، اطلس، جعفری، همیشه بهار و آهار است.
او افزود: یکی از معروفترین گلهای تولیدی در استان شببوی گلدانی است که استان اصفهان با میزان تولید ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار گلدان در سال رتبه اول تولید در کشور را دارد و خمینی شهر به عنوان قطب تولید شب بوی کشور به تنهایی ۱۳ میلیون گلدان از این تعداد را تولید میکند و بیشتر آن را در استانهای دیگر عرضه میشود.
بذر وارداتی، نقطه ضعف پرورش شب بو
عزت الله کریم زاده مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر گفت: شببوها ارقام مختلفی دارند که به دو صورت گلدانی و خاکی در گلخانه کشت میشود و گلهای کشت خاکی به صورت شاخه بریده است.
او افزود: به دلیل اینکه گل شب بو با آب، هوا و خاک منطقه خمینی شهر سازگار است این شهرستان رتبه اول تولید را در کشور دارد و مسئول باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان خمینی شهر با اشاره به این که بذر این گل در کشور تولید نمیشود و بذرها وارداتی است تصریح کرد: باید شرکتهای تحقیقاتی به تولید بذر f ۱ ورود کنند.
کریم زاده افزود: بذرهای f ۱ بذرهایی هستند که اولین بار کاشته میشود و خالص سازی شده اند و گلهای این بذرها کیفیت رنگ و یا محصول بسیار بالایی دارد.
خسارت دادیم، اما تسهیلات نگرفتیم
محسن کریمی تولید کننده گلهای شب گفت: سال گذشته با شیوع کرونا تمام راهها بسته شد و هیچ صادراتی نداشتیم. گلهای شاخه بریده نیز به دلیل بسته شدن گلفروشیها و نمایشگاههای گل مناطق به فروش نرسید.
او اظهار کرد: گل شب بو به لحاظ حساسیتی که در زمینه گلدهی دارد باید در زمان مناسب به مرحله فروش برسد. اگر زودتر عرضه شود گلها هنوز باز نشده و زیبایی ندارند و اگر دیر به مرحله فروش برسد گل از بین میرود.
این تولید کننده گلهای شب ادامه داد: تسهیلات شش میلیون تومانی برای جبران خسارت ناشی از شیوع کرونا برای تولید کنندگان در نظر گرفته شد، اما تولید کنندگان برای دریافت آن اقدام نکردند، چون جوابگوی زیانشان نبود.
استان اصفهان برترین تولید کننده گلهای شب بو در کشور است و انتظار میرود مسئولان بیشتر به این شاخههای رنگی و خوش عطر که منبع تامین معیشت خانوادههای زیادی در آستانه نوروز است توجه کنند.
محمد صابری
انتهای پیام/ش