حنیف غفاری کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اولویتهای وزارت امور خارجه در سال جدید، گفت: با توجه پیچیدگیهای شرایط، تحرکاتی که دولت جدید آمریکا در منطقه خواهد داشت و تلاش بایدن در راستای احیای گروه های تروریستی_تکفیری مانند داعش، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران باید در سال جدید بر روی دیپلماسی منطقهای تمرکز ویژهای کند.
غفاری ادامه داد: وزارت امور خارجه ما باید همان طور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند، استراتژی خنثی سازی را جایگزین استراتژی لغو تحریمها کند. موضوعی که تاکنون نمادها و نشانههای آن مشاهده نشده است، لذا امیدواریم در سال جدید دستگاه دیپلماسی مان و حوزه سیاست خارجی به یک سیر و ریل گذاری منطقی در این خصوص برسد.
او با تاکید بر اینکه دیپلماسی اقتصادی در سال جدید باید مورد توجه قرار بگیرد، اظهار کرد: این موضوع با عنایت بر ظرفیتهای بالقوهای که در سطح منطقه و فرامنطقه داریم، خصوصا در قبال بازیگرانی مانند روسیه و چین میسر میشود، علاوه بر این باید کماکان گارد بسته و محتاطانه خود را در مقابل دولت جدید آمریکا و اتحادیه اروپا حفظ کنیم، چراکه اگر بخواهیم همه تخم مرغهای خود را در سبد تروئیکایی اروپایی قرار دهیم دستاوردی در حوزه سیاست خارجی نخواهیم داشت که انعکاس آن را در معیشت مردم و سیاست داخلی کشور ببینیم. امیدواریم این سیر منطقی و واقع بینانه را در سال ۱۴۰۰ در عرصه سیاست خارجی ببینم.
غفاری با تاکید بر اینکه با عملکرد وزارت خارجه به صورت سیاه و سفید برخورد نمیکنیم، گفت: ریل گذاری دستگاه دیپلماسی باید بر این مبنا باشد که یک نوع ظرفیت سازی متوازنی در حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی داشته باشیم.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: ما منکر زحمات وزارت خارجه نیستیم و بر سر ماجرای فعالسازی مکانیسم ماشه از سوی دولت ترامپ دیدیم که دستگاه دیپلماسیمان چه تلاشی کرد و حتی در جریان برخی از شیطنتهایی که از سوی آژانس و اروپایی انجام شد شاهد زحمات وزارت امور خارجه بودیم.
غفاری در ادامه تاکید کرد: آن چیزی که انزوای آمریکا، ناکامی و استراتژی واشنگتن در تقابل با ایران را خنثی و بی اثر میسازد، استراتژی مقاومت فعال و در ذیل آن استراتژیهایی مانند استراتژی خنثی سازی تحریمهاست که اگر این موضوع به صورت عملیاتی و واقع بینانه تعریف شود، چراکه در این صورت بسیاری از ظرفیتهای بالقوهای که در عرصه دیپلماسی داریم به منحسه ظهور میرسد.
انتهای پیام/