حوادث اتمی فوکوشیما مجموعه حوادثی است که از تاریخ ۱۱ مارس سال ۲۰۱۱ به دنبال زلزله ۹ ریشتری و سونامی به وقوع پیوست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،فجایعی در جهان رخ می‌دهد که پس از وقوع آن از خود می‌پرسیم: در زمان وقوع آن فاجعه من کجا بودم؟

من هنوز به یاد دارم در سال ۲۰۰۱ هواپیمایی به برج دوقلوی تجارت جهانی کوبید و یا سونامی بزرگ سال ۲۰۰۴ در تایلند و اندونزی را به خاطر می‌آورم؛ اما تراژدی بزرگ دیگر تاریخ، زلزله و سونامی در فوکوشیما بود. تصاویر این فاجعه تا ابد در خاطر انسان می‌ماند.

گذشت یک دهه از فاجعه فوکوشیما

حوادث اتمی فوکوشیما مجموعه حوادثی است که از تاریخ ۱۱ مارس سال ۲۰۱۱ به دنبال زلزله ۹ ریشتری و سونامی به وقوع پیوست. این حادثه باعث از کار افتادن ماشین‌آلات نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما شد و متعاقب آن نشت مواد رادیواکتیو به وقوع پیوست.

چطور ژاپنی‌ها از پس پاکسازی فوکوشیما بعد از حوادث اتمی برآمدند؟

انفجار ویرانی هجوم آب و آتش در یک زمان

باید گفت، پیچیدگی این حادثه، آن را در مقام اول فجایع اتمی دنیا قرار داد. در زمان زلزله و سونامی به علت اینکه محوطه نیروگاه کاملاً در آب غرق شد، شبکه برق از کار افتاد و در نتیجه کار خنک کردن فاکتور‌ها متوقف شده و با بالا رفتن دمای راکتور‌ها، انفجار عظیمی رخ داد.

گفتنی است، تلفات جانی این حادثه را ۲۱ هزار تن اعلام نمودند و بانک جهانی خسارت مالی وارده را ۲۳۵ میلیارد دلار برآورد کرد.

چطور ژاپنی‌ها از پس پاکسازی فوکوشیما بعد از حوادث اتمی برآمدند؟

انفجار رآکتور‌ها در فاجعه زلزله و سونامی فوکوشیما

اما پس از این حادثه، ژاپن به سرعت شروع به بازسازی کرد

اولین مرحله، غیرفعال کردن راکتور‌ها و جلوگیری از انتشار بیشتر مواد رادیو اکتیو بود. آن‌ها می‌بایست رآکتور‌ها را خنک می‌کردند و در مرحله دوم سوخت موجود در استخر‌های راکتور‌ها را تخلیه نمودند. ماه گذشته حدود دو سوم عمل تخلیه با استفاده از ربات‌ها به پایان رسید.

اما در مرحله سوم بازسازی، آواربرداری صورت گرفت؛ هر چند به علت همه‌گیری کرونا کار به تاخیر افتاد، ژاپن با استفاده از دستگاه جدید آمریکایی ـ که مختص فوکوشیما ساخته شده است ـ آب آلوده به مواد رادیواکتیو را فیلتر کرد.

چطور ژاپنی‌ها از پس پاکسازی فوکوشیما بعد از حوادث اتمی برآمدند؟

نیروگاه اتمی فوکوشیما پس از گذشت یک دهه پاکسازی

گفتنی است، از زمان وقوع این فاجعه، ژاپن استاندارد‌های ایمنی نیروگاهی خود را تغییر داده و اکنون تجربه اش را با دیگر کشور‌های جهان به اشتراک می‌گذارد.

بنا بر این گزارش، با پاکسازی منطقه، مناطقی که هنوز ورود به آن ممنوع است، در حال کوچک و کوچکتر شدن هستند و همه ساختمان‌ها آلودگی زدایی و خاک آلوده با خاک سالم پوشانیده شده است.

چطور ژاپنی‌ها از پس پاکسازی فوکوشیما بعد از حوادث اتمی برآمدند؟

با انجام مراحل پاکسازی، مناطقی که هنوز ورود به آن ممنوع است در حال کوچک‌تر شدن است

خبر مهم‌تر آن که، با پاکسازی منطقه، اتحادیه اروپا تحریم محصولات کشاورزی و غذایی فوکوشیما را لغو کرده است.

بنابراین، امروز پس از گذشت یک دهه از فاجعه فوکوشیما، مردم در تالار‌های جدید شهر گرد هم می‌آیند. یکی از ساکنین می‌گوید: ما با ساختن درنا‌های اوریگامی آرزو می‌کنیم؛ آرزوی صلح

چطور ژاپنی‌ها از پس پاکسازی فوکوشیما بعد از حوادث اتمی برآمدند؟

شکوفه‌های گیلاس در شهر فوکوشیما پس از پاکسازی

منبع:تابناک با تو

انتهای پیام/

برچسب ها: بمب هسته ای ، ژاپن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
رضا
۰۰:۱۲ ۲۰ تير ۱۴۰۲
به نظرم باید از نیروگاه های برق غیر هسته ای استفاده کنن چون زلزله زیاد دارن
مثلاً نیروگاه بادی یا دریایی یا خورشیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
یه خورده از ژاپن یادبگیرید
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۱۳:۰۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
بله خیلی چیزا ازشون یادگرفتیم مثلا خرید دستگاه فیلتراسیون آب رادیواکتیو از آمریکا.که آمریکا خودش هیچی بهمون نمیده حتی نمیزاره دارو و اقلام ضروری وارد کشور ما بشه.در ضمن سالانه بودجه کلانی برای تولید رنج و عذاب مردم ایران هزینه میکنه