مسئولان معتقدند که برج‌سازی در تهران کاهش پیدا کرده، اما هر روز به ساخت‌وساز‌ها اضافه می‌شود، این تناقض حکایت از چه دارد؟

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، همچون انسان‌های عادی داخل شهر تهران جلوه‌نمایی می‌کنند، هرروز با مدل‌های جدیدتر و رنگ و لعاب‌های اساسی‌تر! هزینه‌های زیادی هم صرف آن‌ها می‌شود تا در هر کجای این شهر نام آن زبان زد همگان شود و سری در سرها در بیاورد؛  این‌بار در این گزارش، باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد زندگی برج‌هایی رنگارنگ را روایت کند، برج‌هایی که باند فرود هلی‌کوپتر اختصاصی دارند، پزشک ویژه و حرفه‌ای‌ترین مربی‌های ورزشی را برای اهالی ساختمان استخدام کرده‌اند و کارواش اختصاصی و باغ‌های عمودی جزء دیگر آپشن‌هایشان است. به‌جز این‌ها، برج‌ها مجهز به اینترنت اشیاء هستند و شما با فرسنگ‌ها فاصله می‌توانید چراغ‌های خانه‌تان را خاموش کنید؛ مایکروفر را سر ساعت مشخصی راه بیندازید یا از راه دور فرمان شست‌وشو برای لباسشویی‌تان  را هم صادر کنید، البته این برج‌ها ساکنان مخصوص به خودشان را هم دارند و به نوعی از بقیه مردم جدا هستند.

براساس طرح‌های جامع و تفصیلی شهر تهران، ساخت و ساز بیش از ۱۲ طبقه ممنوع است، اما شاهد افزایش روند بلندمرتبه‌سازی در پایتخت هستیم. ساخت و ساز‌های بنا‌های بلند باعث می‌شود باد نتواند در شهر به خوبی جریان داشته باشد و آلودگی را از شهر دور کند. همچنین عدم توجه به توان زیرساخت‌ها و تاسیسات و تجهیزات شهری، باعث شده تراکم ساختمانی و در نتیجه تراکم جمعیتی زیادی در قسمت‌هایی از شهر ایجاد شود و شهر را با مشکلات جدی مواجه کند.

جلوه‌نمایی برج‌های لوکس و رنگارنگ در پایتخت/ صحبت مسئولان را باور کنیم یا آمار ساخت‌وسازها را؟

بسیاری از مسئولان حوزه شهری معتقدند که این برج‌سازی‌ها نفس شهر را گرفته است و هر روز به جولان دادن آن‌ها در پایتخت اضافه می‌شود، در این راستا سال ۹۷ بود که اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور اعلام کرد که برج‌سازی‌های بی‌ضابطه در پایتخت به یک معضل شهری تبدیل شده که باید به این مسئله بیش از پیش رسیدگی کرد، حدود سه سال از این صحبت می‌گذرد، اما کماکان ما شاهد ساخت و ساز برج‌های متفاوتی در شهر هستیم و مسئولان هم تنها آمار و ارقامی به مردم این شهر تحویل می‌دهند.

در این رابطه علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد که «سابق، برج سازی‌های بی رویه و بی ضابطه‌ای انجام شده بود که شهر را از جنبه‌های مختلف دچار چالش کرده، اما در این دوره به هیچ ساختمان بلندمرتبه‌ای مجوز داده نشد، یعنی موردی تحت عنوان ارائه پروانه برای ساخت ساختمان بلندمرتبه وجود ندارد، زیرا براساس اصلاح طرح جامع و تفصیلی اساسا چنین اجازه‌ای وجود ندارد.»

وی بر این باور است که شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در دولت اول روحانی، بلندمرتبه‌سازی را در پایتخت متوقف کرد، البته تا مدتی بعد از آن مصوبه، مجوز‌هایی به صورت موردی داده می‌شد که تدریجا متوقف شد و در حال حاضر هم حتی یک مورد مجوز‌ بی ضابطه‌ در حوزه بلندمرتبه سازی را مشاهده نخواهید کرد و ساختمان‌های بلندمرتبه‌ای که در حال ساخت هستند، مجوزشان مربوط به گذشته است.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: بلندمرتبه سازی ذاتاً کار غلطی نیست، اما باید بر مبنای اصول و ضوابط شهرسازی باشد، به این معنا که به لحاظ تبعات جمعیتی، ترافیکی، کالبدی، فرهنگی-اجتماعی و مواردی از این قبیل باید مکان یابی شوند و توجیه کارشناسی داشته باشند، اما هنوز مکان یابی و ضوابط بلندمرتبه سازی در تهران به تصویب نرسیده است.

جلوه‌نمایی برج‌های لوکس و رنگارنگ در پایتخت/ صحبت مسئولان را باور کنیم یا آمار ساخت‌وسازها را؟

اما با توجه به این صحبت‌ها، کافیست نگاهی ریز به مناطق شمالی تهران بیندازیم، این برج‌های تازه تأسیس پس از چه حکایت دارند؟ با خواست خودشان در شهر طبقه به طبقه رشد کردند؟ آیا برای آن‌ها مجوزی صادر نشده است؟ شاید هم این برج‌ها را مسئولان ذی‌ربط مشاهده می‌کنند، اما به روی خودشان نمی‌آورند؟ بهتر نیست قبل از پایان کار مدیریت شهری دوره پنجم تمامی این ساخت و سازها شفاف‌سازی شود؟ یا می‌خواهید با آمار و ارقامی کتابی مجددا شعار به صفر رسیدن این ساخت و سازها را سر دهید؟ ساخت‌و‌سازهایی که هزینه‌های هنگفتی صرف آن‌ها می‌شود و امکاناتی لوکس هم به دنیال خود دارند.

جالب اینجاست که این برج‌سازی‌ها از همان چندسال گذشته به عنوان مشکل معرفی شده بود، اما تا به امروز برای مقابله و جلوگیری از آن اقداماتی در سطح کلان انجام نشده است و جالب‌تر اینکه شعارهای افراد مسئول کاملا برخلاف چیزی است که مردم در سطح شهر مشاهده می‌کنند؛ به همین دلیل انتظار می‌رود مسئولان شهرداری و شورای شهر تهران قبل از اینکه با این سمت خودشان خداحافظی کنند، بررسی‌های خود را درباره پرونده برج‌سازی به  پایان برسانند و نگذارند که این پرونده همچنان بلاتکلیف به دوره بعدی واگذار شود.

جلوه‌نمایی برج‌های لوکس و رنگارنگ در پایتخت/ صحبت مسئولان را باور کنیم یا آمار ساخت‌وسازها را؟

به طور کلی، در مجموع ساخت ساختمان‌های بلند نباید مشکلات بیشتری را برای شهرها ایجاد کند، بلکه باید با آزادسازی زمین، زمینه‌های لازم برای ایجاد فضایی پایدار را فراهم کند، البته نکته مهم و قابل ذکر این است که  حل این مساله پرخطر در تهران نیازمند تصمیم مشترک سازمان‌ها و نهادهای متولی است که باید به آن توجه بیش از پیش داشت.


بیشتر بخوانید


گزارش از نوشین نثاری

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
؟
۱۶:۵۲ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
کسی نمخواد به ساختمان های نیمه کاره و رها شده در سطح شهر رسیدگی کند ؟
طرف ۵ متر گودبرداری کرده و چند ساله که رفته که رفته !
اینها واقعاً برای خانه های مجاور خطرناک هستند .
شهرداری بایستی ورود کنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
کجا همه کشورها همین طور هستند ، در آنجا طرح های علمی دارند ، در یک محیط زلزله خیز باید تمام استانداردها را رعایت کنی ، ساختمان های بلند مرتبه در همه جا پراکنده نیستند ، زیرا باعث مزاحمت برای خانه های دیگر می شوند ، فضای سبز ، فضای آموزش ، خیابانهای عریض ، مراکز خرید ، در کنار آنها طوری طراحی شده است که کمترین آسیب را به محیط بزند ، مسیرهای عبور باد باز است و ساختمانها با فاصله از هم قرار دارند ، اما در ایران هدف پول در آوردن است ، به قیمت آسیب به مردم ، اگر ضوابط رعایت نشده باشد افتخار ندارد ، و نشانه بی فرهنگی و هرج و مرج شهری است و هیچ فرد آگاهی آن را نشانه توسعه نمی داند ، وجود نظم در ساخت و ساز و توسعه متوازن نشانه تمدن است ، مگر نه چند ساختمان هیچ افتخاری ندارد ، فقط جیب یک گروه را پر پول می کند ، از فرودگاه امام که می آیی بوی گندی که به مشام می رسد خجالت دارد ، که نشانه توسعه غیر متوازن و بی برنامه شهر ، صنایع ، و فاضلاب شهری است ، حال اگر یک خارجی اینها را نشانه پیشرفت بداند ، یقینا دارد ، مسخره ات می کند ، دنیا دارد به سمت شهرهای پاک حرکت می کند ، نه به سمت ساخت چند ساختمان لوکس ، افزایش تولید با کیفیت و صادرات آن افتخار دارد، و توزیع متوازن ثروت بین مردم ، و وجود شهرهای پاک از انواع آلودگی ها و داشتن مردمی سالم و شاد ، که همه از حداقل ها برخوردارند ، و تبعیض با شفاف سازی و الکترونیک کردن امور به حداقل کاهش یافته باشد ، مگر نه بقیه اش ندیده بازی است، وجود این ساختمان ها نشانه تبعیض شدید در کشور است ، گروهی امتیازات خاص دارند و بقیه بی بهره هستند ، آن هم در کشوری که شعار دین میدهد ، اسلام به اعتدال و توزیع عادلانه ثروت اعتقاد دارد ، آیا در عمل ، کارهای ما بوی اعتدال می دهد ، یا بخور بخور آن هم توسط یک اقلیت
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا پور مقدم
۱۵:۲۰ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
مشکل اصلی اینجاست که وزارت مسکن وشهر سازی از قبل انقلاب توسط مافیای زمین باز و بساز بفروش خلع ید شده و سرنوشت شهرها افتاده بدست شهرداری ها ، در صورتیکه متولی اصلی طرحهای جامع منطقه ای و طرحهای جامع شهری وزارت مسکن و شهر سازی است و ادغام آن هم با وزارت راه اشتباه بزرگی بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
اینجا ایرانه هرچی گفتن باور کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
خوبه ک مشکلش کجاست؟!
همه کشورهای پیشرفته رو با آسمون خراش ها و برج های بلندش میشناسن
یه سر برین پکن توکیو هنگ کنگ نیویورک لندن پاریس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
اخه مشگل اینه که تو خیابون تنگ الهیه و فرشته برج های ۲۰ به بالا ساخته میشه بعد تو مناطق پایین تر کلی از زمین مردم رو شهرداری میگیره برای تعریض خیابان و کوچه چی شد زورشان به اون بالا نشین ها نمیرسه یا مال خودشون هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
این برجها متعلق به خود مسؤلین و خانوادشونه،همشون مثل ه‍میشه دروغ میگن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۶ فروردين ۱۴۰۰
برج های 57
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
این که پولدارها هر روز دارن پولدار تر میشن بدون این که به همون نسبت مالیات بیشتری بدن و فقیرها هر روز فقیر تر میشن، و شکاف طبقاتیه که تبدیل به دره ای فراخ تر و بزرگ تر میشه !
Iran (Islamic Republic of)
عبدالهی
۱۰:۳۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
پایتخت باید حتما به شرق و غرب و شمال و جنوب گسترش یابد و توسعه پایتخت کشورمان حتما باید افقی و سطحی باشد و نه عمودی و توسعه آسمان خراشها ،هر لحظه خطر زلزله تهران را تهدید میکند.
شهرهای آرمیده در دامان رشته کوه البرز و رشته کوه زاگرس میبایست گسترش یابند و بیشتر شوند و برای مسکن‌های ملی و مهر و شهرهای جدید مکان یابی در نقاطی غیر از هسته های اولیه و شهرهای اصلی صورت بپذیرد،اینگونه کشوری ساختیم با شهرهایی همانند قلعه و برج.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
یا قمر بنی هاشم تهران بیست میلیونی شده نیویورک
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۹:۲۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
بنده موافق برج سازی هستم . کمی پیشرفت هم خوب است مثلا کسی از خارج برای بازدید بیاید به اینطور خانه ها نگاه میکند.
من فکر نمیکردم ایران مکان ابادی داشته طبق چیزایی که تو تلویزیون نشان می دهند اما پس از اینکه به بازدید از پایتخت کشورم (تهران) رفتم و برج های لوکس و بسیار زیبا رو به همراه خانه های زیبا مشاهده کردم به آینده کشورم امیدوار شدم . هیچ وقت فکر نمیکردم تهران اینقدر مناطق آباد داشته باشه جالبه بدونید از پایین شهر به سمت بالا شهر میرفتم فکر کردم پایین شهر بالا شهره !!! وقتی برج ها لوکس رو دیدم به آینده کشور و شهر امیدوار شدم.
شما هم بجای جلوگیری از ساخت به فکر مجوز ساخت باشید تا وقتی میگن تهران پایتخت اولین کشور جهان چیزی برای گفتن داشته باشید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
دمشون گرم درود بر شرف هرچی سرمایه داره. پس نه یکی مثل پدر من خوبه که بعد از 75 سال زندگی یه خونه نداره و حتی پول نداره کرایه خونشو بده. درود و هزاران درود به شرفشون
Iran (Islamic Republic of)
بماند به یادگار
۰۷:۴۹ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
با توجه به بافت فشرده و استعداد زلزله خیزی، ترافیک و آلودگی هوا در شهر تهران ساختمان بیش از سه طبقه در آن توجیه علمی و عقلی ندارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
مطمن باشید دست به هر کدامشان بزنید میگویند جوازش را خیلی وقت پیش گرفته و مطمن باشید روابط بر ضوابط پیش دارد چرا که بعضی ضوابط را بر اساس روابط نوشتن و عده ای هم با رابطه از آن ضوابط استفاده میکنند چون هزینه روابط را داده اند ، مثلا میگویند شهر را نسوزانده اند بلکه شهر را خاکستر کرده اند ، خیابان عرض موجود و نهایی آن ۱۲ متر است ولی برجی داده اند که تعداد پارکینگ آن ساختمان کل خیابان را با خودرو هایی که میتواند وارد ساختمان یا خارج شوند پر میکند و خودرو های عبوری اصلا فرصت عبور و مرور نمی کنند اون هم نه یک برج بلکه چهار تا برج در حال ساخت به همین منوال در ازگل وجود دارد کنار هم نه سطح ترافیک نه سطح آموزش موجود در این محله ازگل برای اهالی آن وجود دارد فقط باغهایی که تبدیل به برج میشوند و مشکل تردد و تحصیل کودکان مربوط به والدین است مشکل فضای سبز مربوط به والدین است و قیمتها که برو از متری ۵۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون چه کسانی و چه در آمد هایی این منزلها را میخرند خدا میداند همان به که کرونا بگیریم برویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۴ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
علی برکت ا..
United States of America
ناشناس
۰۶:۵۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب
United States of America
ناشناس
۰۶:۵۳ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
زمین مال خداست نمیدونم چرا باید این همه سختی بکشیم با صاحب خونه های بی انصاف..اون وقت پول دارا همچین جاهایی زندگی کنن انصافه بخدا..یه عالمه زمین خالی مال شهرداری هست گذاشتن واسه خوشگلی آخه بزارین مردم بدبخت اونهایی که واقعا ندارن خونه بسازند..ای خدا کجایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۰ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
در مشهد نزدیک کوههای هاشمیه و پیروزی و ....
چنان کوهخواری عجیب و غریبی صورت گرفته است که آدم انگشت به دهان می ماند .
البته که آب و هوای مشهد به علت این مجتمعهای بزرگ 20 طبقه و بالاتر ، داغون شده است و چند سالی است که هوای مشهد به شدت مسموم است .
ساخت و سازها با تخلف صورت گرفته و کوهخواری و زمین خواری مشهود است .
انشاءالله باعث این خیانتها را باید جوابگو کرد و همه کوهها خلع ید شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۷ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
مشکلش چیه؟؟
همه کشورای دنیا همین طورن
آخرین اخبار