به مناسبت سالروز بعثت حضرت محمد (ص)؛

مبعث؛ جلوه‌ای بی پایان از رستاخیز معنویت

مبعث حضرت رسول اکرم (ص) سفیر و پیام آور رحمت و مهربانی، پایان جمود فکری انسانیت و دمیدن صبح بصیرت و طلوع اندیشه خوبی هاست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، رجب به عنوان ماهی پربرکت از آغاز تا انتهایش سرآغاز جوشش رحمت و مهربانی است، ماهی که ابتدایش با سخاوت میلاد شکافنده علوم، امام محمد باقر (ع) آغاز می‌شود و نیمه هایش چنان پربرکت می‌شود که تشنگان بهشت ولایت در شب ۱۳ رجب از حضور قدم «ابوتراب» مولی علی (ع) سرمست می‌شوند.

برکت این ماه در شب بیست و هفتم و در سالروز عید مبعث، روز انتخاب آخرین فرستاده خداوند یادآور و نوید بخش صلح، آرامش و ایمان از سوی پیام آور دین اسلام، مژه دهنده صلح و رحمت در بین زمینیان است.

۲۷ رجب سال ۱۳ پیش از هجرت، بعثت بزرگمردی است که در سرزمین مکه و در بین قبایل بت پرست عرب و در سرزمینی که مردمانش در کنار کعبه مقدس‌ترین مکان و یادگار ابراهیم و اسماعیل و در حالی که سجدگاهشان بت‌های «هبل» - نخستین بت عرب- «لات» و «منات» و «عزی» بود، او غار حرا را برای عبادت با خدای یکتای خود انتخاب کرد.

بزرگمردی که نوه ابراهیم بت ‏شکن خلیل خدا و اسماعیل ذبیح و فرزند هاشم سید و سرور عرب و نوه عبدالمطلب بزرگ و دانای قریش بود، مردی که نه تنها بتی را سجده نکرد، بلکه در تمام دوران کودکی و جوانی اش، از هرگونه آلودگی پاک بود.

او از کودکی در میان قوم جاهل روزگار خویش، به صدق و راستگویی، درستی و پاکی معروف بود تا آنجا که او را «محمّد امین» می‌نامیدند؛ و آن هنگام که «جبرییل» پیک وحی، رسالتی مهم را از جانب خدا آورد و گفت: «اقراء...» و محمد (ص) خواند «به نام خوبی ها»، خوبی‌هایی از درون غار حرا که رحمتی از جانب پروردگار بود و طلوع اندیشه‌های انسانی.

حضرت محمد (ص) ۲۷ رجب سال ۱۳ هجری به پیامبری مبعوث شد و، چون مبعث به پا شد صبح بصیرت دمید و سفیر رحمت و مهربانی و آخرین فرستاده الهی که پیامبرتر از همه پیامبران بود از درون غار حرا به مقام و بعثتی راه یافت که سرآغاز خدا پرستی مردمان جاهل آن دیار شد.

حضرت محمد (ص)، پیامبری که پیش از بعثت نیز مظهر اعتماد و زبانزد صداقت و امانتداری بود، او به حق برگزیده‌ای شایسته از سوی خداوند برای رهایی از جاهلیت مردم در سرزمینی که زورمندان و روسای زورگو بر جان و مال مردم مسلط بودند، بود.

رسول مهربانی آخرین پیامبر نور و رحمت در روز ۲۷ رجب در مکه مکرمه دعوت به خدا را از بین خویشاوندان و نزدیکانشان حضرت علی (ع) و حضرت خدیجه (س) آغاز کرد.

او سرآغاز حرکت خود را در مسیر توحید با دعوت مردم مکه به مهربانی، اخلاق و محبت آغاز و در این راه سال‌ها مرارت و سختی‌های فراوانی را تحمل کرد.

پیامبر اخلاق، محبت، گذشت و انصاف روزی‌های سخت مدارا و مبارزه با ابوجهل‌های آتش افروز و جاهل‌های بی مغز جامعه خشن و زورگو، ذلت را تبدیل به عزت کرد و وحشی گری را تبدیل به اخوت و جهل را تبدیل به علم.

پیامبری که به همراه ابی طالب، حضرت خدیجه (س) و قبایل مسلمان خود سه سال در دره‌ای در مجاورت مکه زیر آفتاب سوزان سختی‌های زندگی و و رسالتش را یک به یک پشت سرگذاشت و این چنین مسیر حرکت توحیدی خویش را به شهر مدینه رساند و در این شهر حکومت اسلامی تشکیل داد.

مبعث نبوی پیامبر علم و مودت، تجلی رحمت خداوند است که نه تنها با جاهلیت قبایل عرب که با خرافات و تعصبات کورکورانه سرزمین‌های دیگر نیز مقابله کرد و آن‌ها را از کردار زشت برحذر و به نیکویی دعوت کرد.

حضرت محمد مصطفی (ص) به عنوان پیامبر اخلاق و مهربانی، انقلابی را در عالم بشریت ایجاد کرد که هنوز دامنه آن ادامه دارد.

۲۷ ماه رجب، مبعث حضرت رسول اکرم (ص) و یکی از عید‌های بزرگ مسلمانان است که برای نخستین بار اولین آیات الهی «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» بر رسول مهربانی پیامبر اکرم (ص) در غار حرا نازل شد.

سالروز بعثت پیامبر اخلاق و مهربانی امروز و در زمانه‌ای که ابوجهل‌ها و ابولهب‌ها در دنیای اسلام با آتش افروزی‌ها به دنبال جاهلیت مدرن هستند، چنان که رهبر فرزانه انقلاب فرموده اند «این روز یادآوری یک حادثه درس آموز است؛» بعثت پیامبر اکرم (ص) سرآغاز راهی شده تا انسان از شرک، بی عدالتی، تبعیض، جهل و فساد بیرون آمده و به سوی توحید، معنویت، عدالت و کرامت حرکت کند.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.