مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی گفت: آذربایجان‌شرقی در سال‌های ۱۳۴۲ تا پیروزی انقلاب اسلامی تعداد ۱۱۹ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،پورحسن مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی در سال‌های ۱۳۴۲ تا پیروزی انقلاب اسلامی تعداد ۱۱۹ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است گفت: این تعداد از شهدا در جریان مبارزات انقلابی یا بر اثر شلیک گلوله در تظاهرات‌ها و یا زیر شکنجه‌های دژخیمان رژیم پهلوی به درجه رفیع شهادت رسیده و پرونده‌های آن‌ها در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان موجود است.

او گفت: علاوه بر شهدای فوق تعداد زیادی از مبارزان انقلاب اسلامی نیز که در دوران مبارزاتی زندانی شده و تحت شکنجه‌های ساواک بودند، اسامی شان با عنوان آزاده در فهرست آزادگان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگان آذربایجان شرقی ثبت شده است.

پورحسن مجموع شهدای آذربایجان شرقی را ۹ هزار و ۸۴۳ نفر اعلام کرد که به گفته او از این تعداد ۲۹۱ نفر را بانوان شهیده شامل شده و ۲۶ نفر نیز جزو شهدای مدافع حرم هستند و علاوه بر این تعداد ۱۳ نفر از شهدای سلامت نیز در این آمار‌ها ثبت شده است.

او تعدادی شهدای اقلیت‌های مذهبی آذربایجان شرقی را نیز ۱۳ نفر اعلام کرد و افزود: تعداد شهدای طلبه و روحانی استان نیز ۱۴۱ نفر است.

پورحسن تعداد والدین شهدای در قید حیات آذربایجان شرقی را ۴ هزار و ۹۹۶ نفر اعلام کرد و گفت: در بین این والدین معزز ۷ والدین دارای ۳ شهید و ۲۷۶ والدین دارای ۲ شهید هستند و در حال حاضر نیز تعداد ۴ هزار و ۵۷۲ فرزند شهید در استان وجود دارد.

او با بیان اینکه تعداد جانبازان دوران دفاع مقدس آذربایجان شرقی ۲۴ هزار و ۳۲ نفر است، گفت: از این تعداد ۳۷۱ نفر را جانبازان بالای ۷۰ درصد تشکیل می‌دهند و تعداد ۱۳ هزار و ۸۰۶ نفر نیز جانبازان زیر ۲۵ درصد هستند و جانبازان بالای ۲۵ درصد استان هم ۱۰ هزار و ۲۲۶ می‌باشند.

پورحسن تعداد جانبازان بانوی استان را ۲۹۱ نفر بیان کرد و افزود: بر اساس آخرین آمار‌ها تعداد جانبازان مدافع حرم آذربایجان شرقی نیز ۱۷ نفر ثبت شده است.

او تعداد آزادگان آذربایجان شرقی را یک هزار و ۸۹۹ نفر برشمرد و گفت: در مجموع جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ۱۵۶ هزار و ۱۲۹ نفر را شامل می‌شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با بیان اینکه تکریم و تعظیم مقام شامخ شهدا و جامعه ایثارگری وظیفه‌ای ذاتی و ضرورت غیرقابل‌انکار این مجموعه است، گفت: رسالت بنیاد در دو اصل عمده خدمات‌رسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تعریف شده که در این میان در بحث خدمات‌رسانی سه اصل مهم درمان، اشتغال و مسکن بیشترین دغدغه ما به عنوان خدمتگزار خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران همواره مورد تاکید بوده است.

پورحسن گفت: در خصوص خدمات درمانی به ایثارگران با رایزنی‌های انجام شده و با توجه به اینکه در اواخر سال ۱۳۹۷ مراکز درمانی طرف قرارداد با بیمه دی تنها ۱۰ درصد مراکز درمانی استان را تشکیل می‌دادند، اکنون این رقم به ۱۰۰ درصد رسیده است.

او با اشاره به اینکه در ۹۵ درصد از شهرستان‌های ۲۱ گانه آذربایجان شرقی و به عبارتی تمامی شهرستان‌های دارای مراکز بنیاد شهید و امور ایثارگران، دارای مراکز جمع‌آوری اسناد شده اند، گفت: در حال حاضر تمایم هزینه‌های جامعه هدف این مجموعه در مراکز درمانی و بیمارستانی حداکثر تا ظرف ۴۸ ساعت به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

پورحسن اشتغال جامعه ایثارگری را یکی دیگر از دغدغه‌های مهم بنیاد شهید و امور ایثارگان دانست و گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور ۳۰ درصد از استخدام‌ها در ادارات و نهاد‌ها باید به ایثارگران اختصاص یابد، اما این تعداد کفایت ایثارگران جویای شغل را نمی‌کند.

او گفت: بر همین اساس طبق برنامه ششم توسعه تمامی فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد باید تا پایان این برنامه به استخدام دولت در آیند که طی امسال تعداد ۸۶۲ نفر در آذربایجان شرقی استخدام شده‌اند و وام‌های خوداشتغالی نیز به منظور ایجاد فرصت شغلی برای ۴۸۲ نفر پرداخت شده است که میزان اشتغالزایی آن یک هزار و ۳۴۴ نفر بود.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار