در علم حقوق با دانستنی‌های متعددی در حوزه روبه رو هستیم که باید آن‌ها را فرا بگیریم.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دانستنی‌های متعددی در علم حقوق خانواده وجود دارد که باید از آنها آگاهی داشت در اینجا تعدادی از دانستنی‌های حقوقی را بیان می‌کنیم.

در صورتی مرد می‌تواند مانع از ادامه کار همسر خود شود که شغل زن با مصلحت خانوادگی یا حیثیت زوجین تضاد داشته باشد و این موضوع در دادگاه اثبات شود.

شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی با مصالح خانوادگی یا حیثیت خود زن باشد منع کند و تفاوتی بین کار مستمر یا موقت یا دولتی یا خصوصی ندارد.

عدم اجرای حکم تمکین از سوی زوجه صرفاً حق او را نسبت به دریافت نفقه ساقط کرده و اثر دیگری بر آن مترتب نیست.

پرداخت نفقه فرزندان تکلیف پدر بوده و نمی‌تواند این حق را از خود ساقط کند.

با اثبات موارد عسر و حرج، در ازدواج موقت نیز می‌توان به حکم دادگاه زوج را اجبار به بذل مدت و در صورت میسر نشدن آن، حکمِ به انحلال زوجیّت صادر کرد.

در ازدواج موقت در صورتی که پرداخت نفقه شرط شده باشد و مرد از این شرط تخلف کند، زن می‌تواند از طریق محکمه درخواست فسخ نکاح با الزام شوهر به بذل مدت را بدهد. در صورتی که بین نکاح دائم و منقطع اختلاف حاصل شود، اصل بر نکاح دائم است.

نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد؛ بنابراین تعبیر صیغه ۹۹ ساله نیز حکایت از عقد موقت دارد.

از آثار عقد موقت، ارث نبردن طرفین از یکدیگر، تعیین مدت معین و نداشتن نفقه در خلال مدت زوجیت است.

در خصوص تمکین زن از مرد، بررسی تهیه وسایل زندگی در شأن همسر برای زندگی مشترک توسط مرد با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری صورت می‌گیرد.

در صورتی که مرد قبل از ازدواج به دروغ صفاتی را مطرح یا دارای بیماری صعب العلاج بوده و این را از زن مخفی کند و پس از عقد آشکار شود، زن می‌تواند به عنوان تدلیس در ازدواج تقاضای فسخِ نکاح کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار