عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشی ۲۰ هزار و ۴۰۰ تا ۳۰ هزار تومان است.
وی افزود: با توجه به نرخ فعلی مرغ زنده انتظار میرود که قیمت مرغ بالاتر از ۲۵ هزار تومان نباشد.
حجت ادامه داد: با توجه به مشکلات نظارت از تولیدکنندگان انتظار میرود که بر مبنای هزینههای تولید و واقعیت، قیمت مصوب را تجدید نظر کنند تا شاهد دوگانگی قیمت در بازار نباشیم.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب وجود ندارد، بیان کرد: مرغداران هر قطعه جوجه یکروزه مرغهای کنونی را که در بازار عرضه میشود، با نرخ ۵ هزار تومان خریداری کرده اند که این موضوع در کنار سایر هزینههای تولید نظیر رشد قابل توجه قیمت واکسن، ریزمغذی و دارو موجب شده که نرخ مصوب فعلی جوابگو نباشد، به همینخاطر بارها تقاضا کرده ایم که قیمت منطقی بر مبنای سایر مولفههای پروتئینی اعلام شود.
به گفته وی، مرغداران وظیفهای جز تولید ندارند، از این رو به رغمتمامی مشکلات تولید، حتی یک روز هم تاخیر در جوجه ریزی نداشتند و در مقابل از مسئولان انتظار دارند که نرخ واقعی را اعلام کنند تا متحمل زیان نشوند.
وی نرخ گذاری منطقی را راهی برای پایان دادن به نا به سامانی های بازار دانست و گفت: ستاد تنظیم بازار هر چه سریع تر قیمت مصوب را بر مبنای هزینه های تولید باید اصلاح کند تا تولید کننده تعیین تکلیف خود را بداند که متاسفانه به رغم گذشت ۴ ماه از افزایش قیمت نهاده ها، اما قیمت مصوب اصلاح نشده است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ توجیه اقتصادی ندارد، بیان کرد: در شرایط فعلی که تولید مرغ در حال انجام است و کمبودی در عرضه وجود ندارد، صف های طولانی خرید مرغ بیانگر مشکلات توزیع و عدم اعلام نرخ منطقی و اقتصادی کالاست.
وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ های بالا در بازار گفت: عرضه با نرخ های های ۳۵، ۳۶ و حتی ۴۰ هزار تومان هیچ گاه سودش بدست تولیدکننده نمی رسد و عرضه با نرخ های غیرمنطقی واسطه گری در بازار را نشان می دهد که برخی افراد برای عرضه مرغ با نرخ های گزاف و کسب سودهای غیرمنطقی اقدام به قطعه بندی و فروش با نرخ های دلخواه در بازار می کنند.
به گفته حجت، با وجود افزایش ۳۶ درصدی هزینه های کارگری و تورم تازمانیکه قیمت مصوب اصلاح نشود، تداوم بی نظمی ها در بازار ادامه دارد، درحالیکه با اصلاح قیمت ها در شرایط کرونایی دیگر خبری از صف های طولانی دریافت مرغ نیست.
این مقام مسئول با بیان اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، گفت: با توجه به میزان جوجه ریزی کمبودی در عرضه وجود ندارد و تنها قیمتهای چندگانه موجب شده مرغ حالت قاچاق پیدا کند که اگر روزانه هزار تن به سمت سایر بخشها همچون قطعه بندها سوق داده شود، رقم قابل توجهی به جیب دلالان و عوامل واسطه وارد میشود.
حجت با اشاره به اینکه نگرانی از حیث تولید و عرضه مرغ در بازار نداریم، بیان کرد: در شرایط کرونا که مسافرت، مهمانی و مجالس به حداقل رسیده است، این میزان جوجه ریزی کفایت میکند و نشتی فعلی بازار ارتباطی به تولیدکننده ندارد چرا که اگر مرغدار در نرخ گذاری نقش داشت، قیمت مرغ زنده در دی به ۱۲ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و سه ماهه اول سال به ۶ هزار تومان نرسیده بود که با قیمت مصوب فاصله معناداری داشت.
حجت افزود: بنابر آمار ۲۱۶ هزار تن گوشت مرغ از میزان جوجه ریزی استحصال میشود که با کسر تلفات ۱۸۰ تا ۱۸۵ هزار تن مرغ در بازار عرضه میشود که این میزان جوابگوی نیاز داخل است.
انتهای پیام/
برای بینوایان کم درآمدان جامعه هم مرغ منجمد را به وفور در بازار فروش مرغ در فروشگاهای زنجیره ایی مثل رفاه و فروشگاهای تعاونیهای اورگانهای مختلف مثل آب و برق و مخابرات و ارتش و سپاه و غیره ... توزیع و پخش کنید با قیمتهای زیر 15/000 هزار تومان تا عوام الناس مردم کم درآمد زیر زیر زیر خط فقر هم بتوانند مرغ بخرن استفاده کنند . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .