به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفت وگوی زنده تلویزیونی گفت: واکسیناسیونی که در چارچوب پویش واکسیناسیون همگانی علیه کووید ۱۹ تا رسیدن به نقطه هدف با امکاناتی که دولت فراهم کرده با حمایت وزارت بهداشت و حمایت سازمانهای بیمه گر رایگان خواهد بود.
او ادامه داد: بعد از رسیدن به ایمنی جمعی ممکن است که تزریق واکسن شرایط دیگری پیدا کند. تا رسیدن به ایمنی جمعی ، واکسیناسیون قطعا رایگان خواهد بود.
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: پیش بینی کارشناسان و متخصصین برای رسیدن به ایمنی جمعی واکسیناسیون ۷۰ درصد از جامعه است. عددی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد را برای این موضوع در نظر گرفته ایم که حدودا ۵۶ میلیون نفر حداقل باید واکسیناسیون شوند.
به گفتهی این مقام مسئول، بر این اساس ۱۲۰ میلیون دوز و یا ۶۰ میلیون نفر را تا پایان سال میلادی بر اساس هدف گذاری صورت گرفته واکسینه خواهیم کرد. امیدواریم با توجه به پیش بینی ۱ و نیم برابری واردات و تولید داخل واکسن کرونا، هیچ مشکلی نداشته باشیم و تا قبل از پایان سال ۱۴۰۰ این اتفاق رخ دهد.
جهانپور گفت: تاکنون ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن خریداری شده است، ولی تاکنون ۵۷۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شده و این ۲۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز ظرف روزها، هفتهها و ماههای آتی به تدریج وارد کشور خواهد شد.
به گفتهی این مقام مسئول، عمده واکسنهای موجود در جهان و واکسنهایی که ما تهیه کردیم در دو دوز فرآیند را تکمیل میکند و برای واکسیناسیون ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کفایت خواهد کرد.
جهانپور توضیح داد: البته با توجه به اینکه مسیر تولید مشترک و داخل را هم در پیش داریم مابقی نیاز از طریق تولید داخل و مشترک تا پایان واکسیناسیون همگانی علیه کویید ۱۹ تامین خواهد شد.
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: واردات بر اساس مجوزهای سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع ملی تشخیص صلاحیت ساخت و یا ورود داروهای بیولوژیک است. تاکنون ۵ واکسن مجوز ورود به کشور را دریافت کرده است.
به گفتهی این مقام مسئول، از این ۵ واکسن، واکسن اسپونیک وی ساخت روسیه در سه محموله وارد کشور شده و در روزها و هفتههای آینده محمولههای دیگری را تحویل خواهیم گرفت. واکسن سینوفارم چین مجوز مشروط دریافت کرده و ۲۵۰ هزار دوز محموله اهدایی وارد کشور شده است. ورود محمولههای بعدی منوط به مجوزهای سی تی دی سازمان غذا و دارو است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت افزود: ظرف روزهای آتی اولین و دومین محوله کووکس موسسه بهارات بیوتک هند را خواهیم داشت و متعاقب آن از سبد کووکس واکسن آکسفورد استرازنکا ساخت شرکت کره جنوبی را در فصل بهار حداقل ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز تحویل خواهیم گرفت و متعاقبا اگر واکسن دیگری هم درخواست ثبت داشته باشد و سازمان غذا و دارو مجوز بدهد وارد کشور خواهد شد.
انتهای پیام/