به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه صبح دوشنبه در دیدار مدیر و اساتید مدرسه علمیه معصومیه، ضمن تقدیر از فعالیتها و تلاشهای اساتید این مدرسه علمیه، گفت: روابط حوزه و دانشگاه پدیده جدیدی است که در کشورمان و در قرن اخیر شکل گرفته است و ناظر به مباحث اجتماعی و احیاناً سیاسی و تاریخی، مفید و گاهی زیانبار بوده است.
مدیرحوزههای علمیه با بیان اینکه در تطور تاریخی مناسبت علم و دین و ساختار حوزه و دانشگاه از سوی دیگر، به جایگاه مهم و بسیار تأثیرگذار عصر انقلاب به ویژه پدیده قم میرسیم، گفت: همواره دغدغه این مناسبات در قم مطرح بود که پس از انقلاب اسلامی با شکل گیری هستههای اولیه عرصههای گوناگون و منظومههای جدید، پدید آمد و آرام آرام در حوزههای آموزشی و پژوهشی، شاهد در هم تنیدگی منظومههای حوزوی و دانشگاهی بودیم که در قالب ساختارها و گاهی در قالب رشتهها خود را نشان داده است.
آیت الله اعرافی بر اهمیت توجه به پیشینه تاریخی ارتباط حوزه و دانشگاه تأکید نمود و گفت: نیاز است تا برای اساتید و کادر اجرایی حوزه، پیشینه مباحث علم و دین و مباحث حوزه و دانشگاه در قالبهای مختلف کارگاهی تدریس و ارائه گردد.
مدیر حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه برای نخستین بار است که حوزه مبتنی بر تمام زحمات پیشینیان، به شکل نسبی از منظومه جامعی از اسناد و طرحها برخوردار است، تصریح کرد: ناظر به الزامات و متغیرها و متناسب با فضای دانشگاهی، میتوان برای میان مدت و بلند مدت طرحهای جدیدی ارائه نمود.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه برای رسیدن به حوزه متناسب با عصر انقلاب، باید به تمام نیازها و الزامات توجه داشت، افزود: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی پدیدههای مختلفی ناظر به مناسبتها و ارتباطات حوزه و دانشگاه تقویت و شکل گرفته است که از جمله آن میتوان به مواردی، چون نظام علوم اسلامی دانشگاه، علوم انسانی اسلامی در دانشگاه، طلابی که در دانشگاه حضور دارند و… اشاره نمود.
مدیر حوزههای علمیه افزود: در تکمیل بحثها، باید ارتباط با طرحهای موجود به ویژه درختواره رشتهها، جدی گرفته شده و در عین روشن سازی اتصال طرح را با راهنمای ۱۰ یا ۲۰ ساله حوزه، رشتههایی که با تحصیلات طلاب دانشگاهی در ارتباط است، در اولویت طرح اجرا قرار گیرد.
آیت الله اعرافی ضمن تاکید بر اهمیت نظام تربیتی در تمامی طرحهای حوزوی، گفت: با توجه به اهمیت این مبحث، آماده سازی این طرح نیازمند نظامی سنجیده و پیچیده برای هویت سازی جدید حوزوی است.
او با بیان اینکه مدرسه علمیه معصومیه نیازمند توجه به چند بخش مهم است، گفت: راه اندازی مرکز تخصصی جامع و ناظر به پوشش رشتههای متناسب با ظرفیتها از الزاماتی است که باید اجرایی شود.
مدیر حوزههای علمیه در بخش پایانی سخنان خود، برخورداری از نگاه هوشمندانه نسبت به نظام حمایتی و معیشتی طلاب را از مؤلفههای مهم طرح هدفمندی برشمرد.
انتهای پیام/ح