به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، حمید پورمیرزایی، کارشناس مسئول بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت: در آستانه سال نو بازار خرید ماهی قرمز رونق میگیرد، اما نکات بهداشتی زیادی در مورد نحوه حفظ سلامت و نگهداری ماهی قرمز وجود دارد که بسیاری از مردم از آن مطلع نیستند.
او افزود: مهمترین مسئلهای که مردم باید به آن توجه داشته باشند اطمینان از سلامت ماهی خریداری شده به منظور جلوگیری از ابتلاء به بیماریهای مشترک انسان و ماهی قرمز است.
پورمیرزایی ادامه داد: به همین منظور به همشهریان توصیه اکید میشود ماهی قرمز را تنها از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه کنند.
او تصریح کرد: ماهی قرمز باید در محیط مناسبی از نظر اکسیژن و دما نگهداری شده و فضای کافی و آب تمیز در اختیار داشته باشد به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند توصیه نمیشود.
پورمیرزایی در مورد خصوصیات ماهی قرمز سالم بیان کرد: ماهی سالم دارای ظاهر و تحرک مناسب است و به صورت متعادل شنا میکند.
کارشناس مسئول بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان یزد اظهار داشت: بالههای آن کاملا باز، سالم و سطح بدن فاقد هر گونه لکههای پنبه مانند است، پولکهای ماهی سالم و دارای ریختگی یا ساییدگی نیستند.
او ادامه داد: همچنین ماهی نباید بی قرار بوده و چشمها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشند.
این مسئول از همشهریان تقاضا کرد: برای دست زدن به ماهی و جابجایی آن حتی الامکان از دستکش استفاده کرده و از تماس کودکان با ماهی جلوگیری شود.
میرزایی اضافه کرد: علاوه بر آن با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونی سازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام و یا سایر مواد مناسب به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک کرده و مانع از بروز ابتلاء به بیماریهای مشترک شوند.
کارشناس مسئول بررسی، مبارزه و مراقبت از بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت: در صورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی پس از برگزاری مراسم سال نو در آکواریوم آن را در اماکن مجاز مشخص شده از سوی محیط زیست رها سازی کنند.
انتهای پیام/و