در گزارش زیر طرز تهیه پودر تخم مرغ را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر یک تخم مرغ خور حرفه‌ای هستید احتمالا می‌دانید که در فصول گرم و سرد سال قیمت تخم مرغ نیز متفاوت است. تقاضا در تابستان‌ها کمتر بوده و به علت عرضه زیاد و فسادپذیری قیمت کاهش می‌یابد. تخم مرغ را پودر کنید تا دیگر نگران کاهش و افزایش قیمت‌ها نباشید.

پودر تخم مرغ بهترین خوراک برای مسافرت‌های اردویی و صحرایی خارج از شهر است. چرا که منبع عالی پروتئین بوده و به راحتی، با حمل آسان و البته با ماندگاری بالا.

حتی در گردش‌های سخت مثل کوهنوردی نیز به کار می‌آید. البته این منبع پروتئین را به عنوان غذایی اورژانسی در خانه هم می‌توان نگهداری کرد.

به جای پرداخت هزینه‌ای بالا برای تهیه‌ی پودر تخم مرغ که به صورت تجاری فروخته می‌شود، می‌توانید خودتان آن را در خانه تهیه کنید. انجام این کار بسیار آسان است. با دلگرم همراه باشید تا آن را فرا گیرید.

برای تهیه‌ی پودر به اندازه‌ی ۱۲ نفر:

۱۲ تخم مرغ بزرگ

۶ تا ۱۲ قاشق غذاخوری آب (۹۰ تا ۱۸۰ میلی لیتر آب) آماده کنید.

طرز تهیه پودر تخم مرغ مرحله به مرحله

تخم مرغ‌ها را آماده کنید. بسته به اینکه می‌خواهید تمام تخم مرغ را به پودر تبدیل کنید یا فقط سفیده یا زرده آن را (به صورت جداگانه)، نحوه‌ی آماده کردن تخم مرغ متفاوت است.

در صورتی که می‌خواهید سفیده و زرده را جداگانه خشک کنید، آن‌ها را از هم جدا کنید. اما اگر می‌خواهید سفیده و زرده را با هم خشک کنید، آن را در ظرفی، شکسته و خوب هم بزنید؛ تا در هم مخلوط شده و بافت سفتی به دست آید.

زرده و سفیده را به صورت جداگانه هم بزنید. سفیده را آنقدر با هم زن، هم زده تا بافتی فومی پیدا کند، زرده نیز آنقدری باید هم بخورد که کاملاً غلیظ شود.


بیشتر بخوانید

نحوه خشک کردن تخم مرغ‌ها

ابتدا فر را روی کم‌ترین درجه حرارت تنظیم کنید. دمای ایده آل برای خشک کردن و تهیه پودر تخم مرغ در فر، ۱۱۵ درجه فارنهایت (۴۶ درجه سانتی گراد) است. اما کمترین درجه برخی از فر ها، ۱۷۰ فارنهایت یا ۷۷ سانتی گراد بوده که در این صورت نمی‌توان از این متد برای خشک کردن تخم مرغ استفاده کرد. بنابر این باید از دستگاه خشک کن استفاده کرد.

تخم مرغ‌های آماده را به صورت نازک روی سینی فر بریزید. هر بار می‌توانید ۶ تا ۱۲ تخم مرغ را روی سینی فر بریزید. توجه داشته باشید که از هیچ گونه چربی یا روغنی استفاده نکنید.

سینی را داخل فر گرم شده گذاشته و اجازه دهید تا بافت آن ترد و شکننده شود. بسته به درجه حرارت فر این فرآید ۶ تا ۱۲ ساعت طول می‌کشد.

هر دو ساعت یکبار تخم مرغ‌ها را هم بزنید.

اگر قسمتی از تخم مرغ زودتر خشک و شکننده شد، برای جلوگیری از سوختن، می‌توانید آن را جدا کرده و از فر درآورید.
سپس اجازه دهید بقیه‌ی تخم مرغ‌ها نیز خشک شوند.

اصول نگهداری پودر تخم مرغ

بعد از خشک شدن کامل تخم مرغ ها، باید آن را به پودر تبدیل کرده و به شکل صحیحی نگهداری کنید.

تخم مرغ‌های خشک شده را در غذاساز یا مخلوط کن ریخته و با سرعت بالا و به مدت ۱ تا ۲ دقیقه آن‌ها را مخلوط کرده تا پودر یک دستی حاصل شود.

پودر را داخل ظرف شیشه‌ای درب داری بریزید. در صورت امکان آن را تا آخر پر کرده و فضای خالی در آن باقی نگذارید.

پودر تخم مرغ را در مکانی سرد و تاریک یا در یخچال نگهداری کنید.

اگر تخم مرغ‌ها کاملاً خشک شده اند، مواد دیگری مثل روغن را به آن‌ها اضافه نکنید. تخم مرغ‌ها را به صورت یک دست پودر کرده و در ظرفی کاملاً کیپ و محکم بریزید. معمولاً چند ماه تا دو سال می‌توان از آن‌ها نگهداری کرد.

برای ذخیره سازی طولانی تر، پودر را فریز کنید. پودر فریز شده را تا ۵ سال هم می‌توان نگه داری کرد.

برای استفاده از پودر، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آب گرم را با ۲ قاشق غذاخوری پودر تخم مرغ مخلوط کنید. سپس به مدت ۵ دقیقه به مخلوط اجازه دهید تا غلیظ شود.

اکنون می‌توانید مثل تخم مرغ معمولی از آن استفاده کنید. یعنی آن را در تابه سرخ کرده و نوش جان کنید.

خواص پودر سفیده تخم مرغ

جالب است که پودر سفیده تخم مرغ نیز می‌تواند خواص فراوانی برای سلامتی را داشته باشد. به طور خلاصه فواید این پودر عبارت است از:

پودر سفید تخم مرغ به طور طبیعی فاقد کربوهیدرات و چربی است
این ماده غذایی یک انتخاب عالی برای کسانی است که رژیم غذایی دارند
توانایی بدن را برای رشد و تقویت عضلات افزایش می‌دهد
منبع کامل پروتئین است که با سرعت و میزان متعادلی هضم می‌شود
حاوی آمینو اسید‌ها است
در مقایسه با سایر منابع غذایی مقدار لوسین بیشتری دارد

بنابراین تمام افرادی که سفیده تخم مرغ را دوست ندارند، با استفاده از پودر سفیده تخم مرغ می‌تواند از خواص فراوان آن بهره‌مند شوند. البته حذف تخم مرغ از رژیم غذایی توصیه نمی‌شود، اما اگر شما تمایلی به خوردن تخم مرغ ندارید، پودر سفیده تخم مرغ می‌تواند گزینه خوبی باشد.


مضرات پودر سفیده تخم مرغ به عنوان مکمل

پروتئین پودر سفیده تخم مرغ معمولا از طریق خشک کردن با اسپری و از تخم مرغ خام تولید می‌شود.

این مکمل پاستوریزه شده است، بنابراین سالمونا موجود در آن از بین می‌رود، اما هیچ اطمینانی در رابطه با از بین رفتن آویدین وجود ندارد. احتمال واکنش آویدین در بدن با بیوتین وجود دارد، در نتیجه این واکنش بدن دچار کمبود بیوتین خواهد شد.

نوشیدن پودر سفیده تخم مرغ همراه با آب، ممکن است مشکلات گوارشی ایجاد کند. این پودر به خوبی در آب حل نمی‌شود و ممکن است فومی چسبنده را تولید کند.

در نتیجه تشکیل این فوم فرد ممکن است دچار نفخ شدید شود؛ بنابراین برای بهره‌مندی از خواص پودر سفیده تخم مرغ، آن را با شیر مخلوط کنید.

نحوه مصرف پودر سفیده تخم مرغ

پودر سفیده تخم مرغ به صورت مکمل باید به همراه شیر یا آب پنیر نوشیده شود. به باور متخصصان برای دریافت نتایج مطلوب از خواص این ماده غذایی بهتر است آن را صبح‌ها و بلافاصله بعد از بیدار شدن یا همراه با وعده غذایی یا میان وعده غذایی مصرف کنید.

همچنین به ورزشکاران توصیه می‌شود که این مکمل را قبل از تمرینات بنوشند تا اسید آمینه ضروری برای عملکرد عضلات آن‌ها فراهم شود.

جف آندرسون نویسنده کتاب «آنابولیک‌های بهینه» می‌گوید بهترین زمان برای نوشیدن پروتئین سفیده تخم مرغ، بلافاصله بعد از تمرینات ورزشی است تا مواد مغذی درون ماهیچه‌ها بازیابی شوند.

نکات آخر در مورد پودر سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین و آمینو اسید است، این مواد مغذی به رشد ماهیچه‌ها کمک فراوانی می‌کنند. از این رو بسیاری به ویژه ورزشکاران از پودر سفید تخم مرغ که خواص مشابهی دارد، به عنوان مکمل استفاده می‌کنند.

هرگز جایگزین کردن سفیده تخم مرغ با پودر آن توصیه نمی‌شود. بلکه اگر می‌خواهد حداکثر بهره را از خواص پودر سفیده تخم مرغ ببرید بهتر است آن را همراه با تخم مرغ مصرف کنید.

منبع:  دلگرم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.