ماندانا نوربخش، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت پایان نامه نویسی دانشجویان، اظهار کرد: از آنجایی که رشتههای دانشگاهی با یکدیگر متفاوت هستند در برخی از آنها خرید و فروش پایان نامه امکان پذیر نیست و خود دانشجویان باید تلاش کنند.
او افزود: واحدی به نام پایان نامه نویسی در دانشگاهها وجود ندارد و استادان نمیتوانند آن را تدریس کنند، اما درس روش تحقیق که بر مبنای پایان نامه نویسی و مقاله نویسی است به دانشجویان ارائه میشود تا آنها بتوانند در انتهای ترم یک پروپوزال خوب را تحویل استاد دهند.
نوربخش تصریح کرد: برخی اوقات آموزش پایان نامه نویسی یا مقاله نویسی در قالب کارگاه از سوی دانشگاهها در اختیار دانشجویان قرار میگیرد و آنها میتوانند با شرکت در این کلاسها اصول لازم را فرا بگیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: استادان راهنما وظیفه پایان نامه نویسی یا مقاله نویسی دانشجویان را بر عهده دارند، اما برخی از مدرسان کم کاری میکنند یا سواد کافی را ندارند.
نوربخش تاکید کرد: چاپ مقالات به چند دلیل مهم است، چرا که بعد از نوشتن بایگانی میشوند و همه افراد به آن دسترسی ندارند و تنها افراد خاصی به آن دسترسی دارند، بنابراین زمانی که دستاورد مقاله به شکل پایان نامه در بیاید میتوان با جستجو کردن در اینترنت از نتایج آن بهرهمند شد.
او گفت: وضعیت علمی هر کسی با مقالاتش سنجیده میشود و لازمه ورود دانشجویان ارشد به دکتری تعداد مقالات آن هاست. ترغیب دانشجویان به مقاله نویسی برای تقویت بخشی از رزومههای آن هاست تا در مقاطع بالاتر تحصیلی دچار مشکل نشوند.
نوربخش با بیان اینکه اگر فارغ التحصیلان دکتری فاقد مقاله باشند در جایی استخدام نخواهند شد، تاکید کرد: ارائه واحدی با عنوان نگارش مقاله و پایان نامه یا برگزاری اینگونه کارگاهها میتواند در دورههای دانشگاهی برای تقویت پایان نامه نویسی دانشجویان سودمند باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/