به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری به دلیل دارا بودن اکوسیستم کوهستانی و وجود گونههای گیاهی و جانوری متعدد، از نظر تنوع زیستی دارای اهمیت بسیار بالایی است.
موزه تاریخ طبیعی استان چهارمحال و بختیاری با هدف جمع آوری و انتشار اطلاعات سیمای طبیعی و حفاظت از تنوع زیستی از سال ۱۳۸۸ فعالیت خود را آغاز کرده است.
بیشتر بخوانید
این مرکز مکانی مناسب برای فراگیری دانش محیطزیستی و آشنایی نزدیک با طبیعت و حیاتوحش است.
شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به شعار امسال روز جهانی حیات وحش با عنوان «جنگلها و معیشتها: پایداری مردم و سیاره زمین» گفت: نقش جنگل در پایداری توسعه و افزایش امنیت زیستی بر کسی پوشیده نیست و دلیل انتخاب این شعار افزایش توجه به حفظ جنگل و حیات وحش برای ایجاد پایداری در معیشت جوامع مرتبط با این اکوسیستمها است.
او موزههای تاریخ طبیعی را به عنوان ابزاری برای بازگو کردن تنوع ژنتیکی و زیستی گونههای مختلف جانوری و در برگیرنده ذخایر ژنتیکی کشور عنوان کرد و افزود: موزه تاریخ طبیعی استان چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۸۸ پاسخ گوی نیاز دانشآموزان، علاقمندان به طبیعت و محیط زیست، دانشگاهیان و عموم مردم است.
احمدی اضافه کرد: قرارگیری این موزه در جوار منطقه حفاظت شده تنگ صیاد جذابیت ارائه آموزشهای زیست محیطی برای مخاطبان را دوچندان کرده است.
او با اشاره به وضعیت موجود همهگیری بیماری کرونا ادامه داد: برنامهای در این اداره کل برای امکان بازدید مجازی و دریافت اطلاعات بهصورت غیرحضوری تدوین و اجرا شده است.
احمدی گفت: موزه مجازی بهصورت برنامه مناسب سازی شده از طریق رایانه و گوشیهای هوشمند در اختیار عموم قرار گرفته است و علاقمندان میتوانند از طریق ارتباط الکترونیکی با روابط عمومی این اداره کل از خدمات این برنامه بهره لازم را ببرند.
او افزود: ۲۳۴ نمونه گیاهی و جانوری در موزه تاریخ طبیعی استان نگهداری و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است، این مکان با مساحت یک هزار و ۶۰۰ متر مربع دارای بخشهای، اداری، نمایشگاهی و آموزشی است.
احمدی اضافه کرد: در این مرکز کتابخانه تخصصی و سالن آمفی تئاتر مجهز به تجهیزات سمعی و بصری، امکان برگزاری کارگاه و برنامههای آموزشی برای بخشهای علمی فراهم شده است.
انتهای پیام/ف