به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قورمه سبزی غذایی است که به دلیل وجود موادی مانند گوشت، لوبیا و سبزی در آن باید روی حرارت خیلی ملایم آن را پخت و اگر بخواهیم این غذا را درون قابلمه بپزیم باید زمانی بین ۴ تا ۵ ساعت حتما ان را روی گاز نگه داریم تا به خوبی جا بیفتد و لعاب دارد شود.
قورمه سبزی که تنها ۲ ساعت روی گاز باشد اصلا خوشمزه نیست و به هیچ عنوان جا نمیافتد چه بسا که بسیار آبکی شود و مواد ان نپخته باشند. تنها در صورتی میتوان قورمه سبزی را به مدت کم روی شعله نگه داشت که تمامی مواد آن در زودپز پخته شده باشند.
بیشتربخوانید
آموزش آشپزی؛ از فوت و فنهای کورن داگ سوخاری و دم کباب خوشمزه تا شیرینی تیرامیسو حرفهای + تصاویر
نکاتی مهم درمورد سبزیهای قورمه سبزی
اولین نکته در مورد قورمه سبزی این است که تا حدی که میتوانیم باید از سبزیهای تازه و معطر استفاده کنیم. یعنی سبزیها را خودمان تهیه کرده، پاک کنیم و به خوبی بشوییم. زمان پاک کردن سبزیها باید حواسمان باشد که ساقههای اضافی یا قسمتهای زرد شده و گندیده سبزی را حتما جدا کنیم.
سبزیها را باید ساطوری و ریز ریز کنیم. چون همانطور که میدانید سبزی قورمه سبزی هر چه ریزتر خرد شده باشد قورمه سبزی ظاهر بهتری پیدا میکند و جا افتادهتر میشود. کسانی که شاغل هستند یا وقت زیادی ندارند میتوانند از سبزیهای خرد شده موجود در بازار استفاده کنند.
اگر یک قورمه سبزی تیره و دلپذیر میخواهید باید حتما سبزیها را به مدت زیاد یعنی حداقل ۱ ساعت در روغت تفت دهید، اما حواستان باشد که سبزیها نسوزند که در این صورت غذای شما حتما تلخ خواهد شد.
البته در این صورت باید قید یک غذای مغذی را بزنید. چون سبزیهایی که یک ساعت تمام در روغن چه مایع و چه جامد سرخ میشوند دیگر هیچ ارزش غذایی ندارند؛ و این کار تنها برای ظاهر بهتر خورشت انجام میگیرد. میتوان از سبزی خشک شده نیز در قورمه سبزی استفاده کرد. ۵۰ گرم سبزی خشک شده معادل ۱ کیلو گرم سبزی تازه میباشد. سبزی خشکها را باید قبل از استفاده در آب گرم خیس کنید و به مدت چند دقیقه انها را در روغن تفت دهید.
مدت زمان تفت سبزی خشک شده بسیار کم است، چون این سبزیها دیگر تقریبا اماده استفاده در خورشت میباشند.
لوبیاهای قورمه سبزی
نکته دوم در مورد لوبیاهای مورد استفاده در قورمه سبزی است. حتما لوبیاها را ازچند ساعت قبل در اب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید؛ و حتما باید لوبیاها را قبل از استفاده در قورمه سبزی در آب بپزید. اگر میخواهید پخت لوبیا را در قابلمه انجام دهید زمانی حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه نیاز دارید. اما در زودپز این زمان کمتر است.
به نظر من اصلیترین لوبیای مورد استفاده در قورمه سبزی لوبیا قرمز است و بعد از آن لوبیا چیتی و بعد لوبیا چشم بلبلی. البته ممکن است در شهرهای مختلف سلیقههای متفاوت داشته باشند.
مثلا به خاطر نفخ کمتری که لوبیا چشم بلبلی دارد ترجیح دهند از این لوبیا استفاده کنند. در کل خیس کردن لوبیا نیز به منظور گرفتن نفخ ان انجام میشود.
گوشت مورد استفاده در قورمه سبزی
اغلب در قورمه سبزی از گوشت گوسفند و یا گوساله استفاده میکنند. البته گوشت گوسفند بیستر توصیه میشود، زیرا گوشت گوسفند مقداری چربی هم به همراه دارد و باعث چرب شدن و لعاب دار شدن قورمه سبزی میشود و هم اینکه گوشت گوساله طبع سردی دارد و ممکن است به مزاج همهی افراد سازگار نباشد. در برخی شهرها از مرغ نیز در این خورشت استفاده میشود که به نوعی غذای لذیذی است؛ و مدت زمان پخت ان نسبت به قورمه سبزی با گوشت گوسفند بسیار کمتر است.
در اینجا دستور پخت قورمه سبزی با گوشت گوسفند در قابلمه و چاشنیهای مورد استفاده در ان را توضیح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی:
نیم کیلو گوشت گوسفند (قسمت سردست، زیرا هضم ان راحتتر است)
۲ عدد پیاز
۱ حبه سیر
۳۰۰ گرم لوبیا قرمز
۱ کیلو سبزی قورمه (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، مقدار کمی شنبلیله)
۳ عدد لیمو عمانی
به مقدار لازم نمک، فلفل، زردچوبه
نصف استکان آبلیمو یا آبغوره یا آب نارنج
دستور پخت قورمه سبزی
ابتدا سبزیهای ریز ریز شده را درون یک ماهیتابه با کمی روغن به خوبی تفت دهید. در این فاصله که سبزیها تفت داده میشوند پیاز و سیر را نگینی کرده و در یک قابلمه با کمی روغن سرخ کنید.
تکههای گوشت را هم درون قابلمه بریزید و خوب با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و بوی گوشت نیز گرفته شود. فلفل و زردچوبه را نیز همین موقع اضافه کنید.
لوبیاهایی که از قبل پخته اید را نیز به گوشت اضافه کنید و اگر سبزیها آماده بود آنها را هم به مواد اضافه کرده و حدود ۳ تا ۴ لیوان آب جوش روی مواد بریزید و حرارت شعله را خیلی کم کنید.
بعد از تقریبا ۳ ساعت لیمو عمانیها را سوراخ کرده، تلخی ان را بگیرید و به مواد اضافه کنید؛ و چاشنی مورد نظر خودتان را هم اضافه کنید. چاشنیهای قورمه سبزی میتواند آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج باشد. این چاشنیها طعم ترش فوق العاده ایی به قورمه سبزی میدهند.
۱۰ دقیقه آخر نمک را نیز اضافه کرده و صبر کنید تا زمانی که خورشت کاملا جا بیفتد و سطحی از روغن روی آن را بپوشاند.
میتوانید برای این کار ۲ قاشق روغن زیتون روی خورشت بریزید تا ظاهر بهتری پیدا کند. یا اگر روی سطح خورشت شما روغن نبود و به روغن زیتون نیز درسترسی نداشتید میتوانید زمانی که میخواهید خورشت را سرو کنید چند تکه یخ کوچک درون خورشت بریزید تا روغنهای موجود در خورشت روی سطح قرار گیرند.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/