دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که تصویب کنوانسیون‌های پالرمو و سی اف تی، مطابق با استاندارد‌های FATF، در زمانی که کشور ما تحت تحریم‌های اقتصادی است، نمی‌تواند بدون قید و شرط انجام شود.

به گزارش  حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با روزنامه اقتصادی فایننشال تایمز گفت: در دهه پنجم جمهوری اسلامی، ما قرار است یک جهش برای یک ایران پیشرفته داشته باشیم که می‌تواند به ایجاد صلح در منطقه و ایجاد رفاه برای مردم ما کمک کند. امریکا تحریم‌ها را به عنوان موانعی برای جلوگیری از آن ایجاد کرد.

وی افزود: اگر دولت آقای روحانی توسعه اقتصادی ایران را به توافق هسته‌ای گره نزده بود، امروز حتی تحت تحریم ها، مشکلاتی مانند تورم بالا و تضعیف پول ملی نداشتیم. ما برنامه‌ای برای پیگیری سیاست اقتصاد مقاومتی حتی قبل از اعمال تحریم‌ها داشته ایم.

رضایی گفت: در نتیجه تحریم‌های ترامپ، ما اکنون اطمینان داریم که سیاست مقاومت اقتصادی ما درست بوده است و همچنین در مورد نقاط ضعف اقتصادی خود آگاهی بیشتری پیدا کرده ایم. ما می‌دانیم که وابستگی به درآمد‌های نفتی و فروش نفت خام، از جمله عمده آسیب پذیری‌های ما است که مانند یک ویروس در اقتصاد ما عمل می‌کند. این باید پایان یابد و تحول ساختاری اقتصادی باید اتفاق بیفتد.

وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون مشغول تأسیس نهاد‌های سیاسی و تمرکز بر اقتدار نظام بوده است. اما زمان آن فرا رسیده است که با تثبیت انقلاب، تمرکز را به حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی منتقل کنیم. این تغییر باعث می‌شود که ایدئولوژی نظام تکمیل شود و بر پایداری همه جانبه آن افزوده شود.

رضایی گفت: در صورت لغو نشدن تحریم ها، هیچ تسلیمی صورت نمی‌گیرد. امریکا دو اشتباه بزرگ در تاریخ ایران ایجاد کرده است. آن‌ها فکر می‌کردند نیرو‌های مسلح ایران پس از انقلاب از هم پاشیده است و صدام حسین را به حمله به ایران تشویق کردند. آن‌ها همچنین تصور کردند که اقتصاد ایران طی چهار دهه گذشته پیشرفت چندانی نداشته است و می‌تواند نقطه ضعف ایران باشد. آن‌ها بعداً خواهند فهمید که در اینجا نیز اشتباه کردند و اقتصاد ما با سرعتی که برای امریکا قابل تصور نیست، توسعه خواهد یافت.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) افزود: ما برنامه داریم. ایران به غیر از منابع طبیعی خود، ثروت عظیمی دارد. امروزه دانشگاه‌های ما دارای ظرفیت‌های فوق العاده فناوری و علمی هستند. جوانان تحصیل کرده و شرکت‌های اقتصادی دانش بنیان، بزرگترین سرمایه ما هستند.

وی گفت: ما اجازه ادامه تحریم‌ها را نخواهیم داد و تحریم‌ها را لغو یا بی اثر خواهیم کرد. ما از اهرم‌های متعدد خود در چارچوب حقوق و موازین بین المللی خود برای عقب نشینی ایالات متحده و لغو تحریم‌ها استفاده خواهیم کرد.

رضایی افزود: اولین اهرم فشار ما، دیپلماسی قدرتمند است. کدام کشور در جهان نمی‌داند که ایالات متحده توافق نامه بین المللی امضا شده توسط اعضای دائمی شورای امنیت را نقض کرده است؟ ما در موقعیت درستی هستیم.

وی گفت: برنامه هسته‌ای صلح آمیز ما پیش خواهد رفت. حتی در صورت اجرای کامل برجام، قرار بود محدودیت‌هایی فقط برای هشت سال ایجاد شود. ایران همچنین از موقعیت سیاسی-جغرافیایی خوب و قابل توجهی در منطقه برخوردار است. بدون مشارکت ایران نمی‌توان به هیچ مسئله‌ای در منطقه رسیدگی کرد.

رضایی تصریح کرد: ما هرگز منتظر لغو تحریم‌ها نخواهیم بود. ما ضمن ایجاد فشار دیپلماتیک در سطح بین المللی برای از بین رفتن تحریم ها، با توسعه اقتصاد داخلی خود، تحریم‌ها را بی اثر خواهیم کرد. اکنون ما به خوبی می‌دانیم که چه کاری باید در اقتصاد داخلی مان انجام دهیم. ما اقداماتی را آماده کرده ایم که باعث می‌شود تحریم‌ها بی اثر شود و از این پس فقط روی کاغذ باقی بمانند. آنگاه زمانی خواهد بود که آمریکا و اروپا به حرف حق ما گوش کنند.

رضایی گفت: اگر آمریکایی‌ها در محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران بیش از حد اصرار کنند، ممکن است ما هم شرطی را اضافه کنیم که کل منطقه هم باید از سلاح‌های اتمی عاری باشد و اسرائیل تمام سلاح‌های اتمی خود را از بین ببرد.

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها باید منطقی باشند و به تعهدات خود تحت برجام عمل کنند. آمریکایی‌ها با تلاش برای کودتا در سال ۱۳۳۲ وارد ایران شدند و پس از آن نیرو‌های مسلح ایران را برای خدمت به خود به کار گرفتند. پیمان شکن‌ترین سیستم، دولت امریکا بوده است. دولت ایران در ۵۰۰ سال اخیر هرگز پیمان دوجانبه، چندجانبه یا هرگونه معاهده بین المللی که امضا کرده را نقض نکرده است.

رضایی افزود: تا زمانی که شاهد اقدامی از سوی آمریکایی‌ها نباشیم و تا زمانی که اعتمادسازی وجود نداشته باشد، گامی به جلو نخواهیم برداشت. آقای اوباما دو نامه به رهبر معظم انقلاب ارسال کرد. اکنون نمی‌توان پیش بینی کرد که اقدام عملی امریکا چیست و چگونه به ما تضمین می‌دهد.

وی گفت: آمریکایی‌ها باید کلا تحریم‌ها را برداشته و به تعهدات خود عمل کنند. من شخصاً معتقدم آمریکایی‌ها موجب ضرر‌هایی برای ما شده اند و آن‌ها باید خسارات را جبران کنند. اما درباره ضرورت جبران خسارت از سوی امریکا، اختلاف نظر وجود دارد که آیا باید جبران خسارت هم در کنار بازگشت به تعهدات خود کنند یا نه.

رضایی خاطرنشان کرد: گفت‌وگو‌ها بین ایران و ۱ + ۵ ممکن است اتفاق بیفتد. اما پس از اعمال این همه تحریم، آن‌ها در شرایطی نیستند که بتوانند شرایط را برای گفتگو فراهم کنند. در زمانی که برجام تقریباً متوقف شده است، آن‌ها در مورد توافق نامه‌های برجام پلاس یا گفت‌وگو‌های مرحله‌ای صحبت می‌کنند. این‌ها نشان می‌دهد آن‌ها نمی‌خواهند مذاکره کنند.

وی تاکید کرد: هیچ گفت‌وگویی انجام نمی‌شود مگر اینکه اقدام عملی و نشانه مشخصی ببینیم که آن‌ها می‌خواهند به تعهدات خود بازگردند. برای ما قابل قبول نخواهد بود اگر شرط جدیدی بگذارند و از موقعیت بالاتری با ما رفتار کنند. آن‌ها باید به ما اعلام کنند و اطمینان دهند که تمام تحریم‌های اعمال شده پس از برجام، به سرعت در کمتر از یک سال برداشته می‌شود و به ما می‌گویند برای این روند بروید و مذاکره کنید. این رویکرد بسیار واضحی است.

رضایی در پاسخ به این سوال که آیا آزادسازی پول‌های ایران که در کره جنوبی بلوکه شده، یک سیگنال نخواهد بود، گفت: خیر، آزادسازی پول‌ها مثل دادن یک آبنبات است. ما باید هر ماه در حین مذاکرات ببینیم که برخی از تحریم‌های ضروری برای ما برداشته می‌شوند. به عنوان مثال، تحریم‌های مربوط به معاملات مالی و محدودیت‌هایی که بانک‌های اروپایی ایجاد کرده اند، باید در ماه اول برداشته شود. صادرات نفت نیز از اولویت‌های اصلی ما است.

وی افزود: ما هیچ محدودیتی برای تولید سلاح دفاعی در سیاست‌های دفاعی مشروع خود نمی‌بینیم. البته بمب‌های اتمی و سلاح‌های غیرمشروع در برنامه ما نبوده و نیست، زیرا آن‌ها برای ما قابل قبول نیستند. ما خود، محدودیت‌هایی را در محدوده موشک‌های خود تعیین کرده ایم، اما دیگران را برای محدودیت برای خود نمی‌پذیریم.

رضایی در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی قصد دارد برد موشک‌های بالستیک خود را حداکثر در ۲۰۰۰ کیلومتر حفظ کند، گفت: ما در حال حاضر چنین محدودیت‌هایی را در نظر می‌گیریم تا زمانی که دشمنان ما موشک‌های بیش از این برد را برای ضربه زدن به ما استفاده نکنند.

وی درباره سیاست‌های منطقه‌ای گفت: ما خود را عضوی از جنبش مقاومت می‌دانیم و از کشور خود و ملت‌های منطقه دفاع می‌کنیم. این دفاع، جزو اصول ماست. آقای بایدن ممکن است آرزو‌هایی داشته باشد. آن‌ها در این زمینه‌ها [سیاست‌های منطقه‌ای و نظامی ایران]قابل تحقق نیستند.

وی تصریح کرد: ما از ملت‌های منطقه که با تجاوز روبرو هستند، دفاع خواهیم کرد به شرطی که از ما بخواهند به آن‌ها کمک کنیم. ما برقراری صلح و امنیت در منطقه را از وظایف خود می‌دانیم. هرچه منطقه ناامن باشد، خسارات وارده به تجارت ما نیز بیشتر خواهد بود. این کمک‌ها در چارچوب منافع ملی ایران خواهد بود. از این به بعد، هر یک ریال که به هرکسی بدهیم، یک ریال را ادعا خواهیم کرد، زیرا اقتصاد برای ما بسیار مهم است. هیچ دلیلی وجود ندارد که ما به امنیت عراق و سوریه کمک کنیم و سپس ببینیم که سایر کشور‌ها از مزایای اقتصادی بهره مند می‌شوند. کالا‌های ساخت ایران باید حضور پررنگی در منطقه داشته باشند.

رضایی افزود: ما برای حضور فعال در منطقه، هیچ محدودیتی را به جز حقوق خود و موازین بین المللی در نظر نمی‌گیریم. جهان همیشه از یک ایران قوی، منفعت دیده است. ایران در طول تاریخ، صلح، انسانیت و شِکر را به سراسر جهان صادر کرده است. واژه انگلیسی شکر (sugar) و واژه عربی آن (سُکّر) ریشه فارسی دارد و نشان می‌دهد که ایران پیشگام تکنولوژی پیشرفته استحصال شکر بوده و بخش عمده بازار شکر جهان را تامین می‌کرده است. ایران علاوه بر انسانیت، صلح و شکر، زیبایی فرش‌های خود را به جهان صادر کرده است. امروز هم جهان نیازمند یک ایران پیشرفته و قوی است.

وی درباره سرنوشت لوایح اف‌ای تی اف گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که تصویب کنوانسیون‌های پالرمو و سی اف تی، مطابق با استاندارد‌های FATF، در زمانی که کشور ما تحت تحریم‌های اقتصادی است، نمی‌تواند بدون قید و شرط انجام شود. ما خواستار توضیح در مورد معنای "مرحله بعدی" هستیم تا بدانیم پایان کار چه خواهد شد؛ و در صورت تصویب معاهدات، چه مدت طول می‌کشد تا ایران منافع آن را ببیند؟ سال‌ها یا ماه ها؟

رضایی درباره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: هدف من تحول در اقتصاد ایران است. در حال رایزنی و مشورت هستم. درصورتیکه به نتیجه برسم، اعلام می‌کنم.

وی افزود: چرا برخی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از شخصیت‌های نظامی برای اداره دولت در ایران می‌ترسند؟ واضح است که آن‌ها منافع خود را در معرض خطر می‌بینند، زیرا شخصیت‌های نظامی هرگز خیانت نمی‌کنند، آن‌ها جان خود را فدا می‌کنند، مشکلاتی مانند فساد را حل می‌کنند و در دیپلماسی با اقتدار عمل می‌کنند. چگونه آن‌ها از کهنه سرباز‌ها و شخصیت‌های نظامی خود شارل دوگل و آیزنهاور در اداره کشورهایشان نترسیده اند؟ یکی از دلایل اصلی توسعه در ایالات متحده و اروپا این بود که شخصیت‌های نظامی در زمان‌های حساس این کار را به دست گرفتند. ایرانیان به این نتیجه رسیده اند که به یک دولت قوی، موثر و مسئول نیاز دارند که پاسخگو باشد. اشکالی در این وجود ندارد که شخصیت‌های نظامی از طریق ابزار‌های دموکراتیک به ریاست جمهوری برسند. ما نه تنها برای غلبه بر تحریم‌ها بلکه به پیشبرد توسعه اقتصادی به انرژی جدید و بزرگ در کشور نیاز داریم.

رضایی درباره پیشبینی میزان مشارکت مردم گفت: میزان مشارکت مردم خوب و بالاتر از انتخابات پارلمانی خواهد بود.

وی درباره گفت‌وگو‌های بین المللی اظهار داشت: گفت‌وگو‌ها با ۱+۵ قابل انجام است و انتخابات ریاست جمهوری هیچ تاثیری در زمان بندی آن ندارد، زیرا این مسئله مربوط به منافع ملی است و این رهبر معظم انقلاب است که سیاست‌ها را تعیین می‌کند. این بار یک صدا همانطور که در مذاکرات هسته‌ای [۲۰۱۳-۲۰۱۵]اتفاق افتاده است، از ایران شنیده می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
از مجمع تشخيص مصىلحت انتظار داريم استقلال مملكت را فداي رضايت اصلاحطلبان نكند و بدنبال جلوگيري از تعرض بيگانگان به حقوق ملت ايران و جلب رضاي الهي باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
احسنت ، fatf استقلال کشور را در معرض تهدید قرار میدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
تمام ملت میدانند علت تمام مشکلات کشور سوء مدیریت دولت است ؛ دولت برای توجیه ناکارآمدی خودش به دنبال تصویب این لوایح است از مجمع تشخیص مصلحت میخواهیم بادولت همراهی نکند انشاءا... دولت بعد با کارآمدی و اجراء اقتصاد مقاومتی مشکلات را حل خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
بیسوادبی شناسنامه
۱۴:۱۷ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
قیدوشرط؟؟؟؟!!!!!! صوب بهخیر!!!!! وقتی یک معاهده رو که مثلاجهانی!!!!!هم هست قبول کنی دیگه قیدوشرط نداره اونم قیدوشرط هایی که درست عکس مفاداون معاهده است!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
تصویبش نکنید بزارید مردم زیر فشار له شوند شما که حسلبتان نا معلومه
Germany
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
اول برو بخوان چی هست و به اصطلاح برای چی است!
و از ان چه استفاده هایی می توان کرد.
بعدا بیا و بنویس.
Iran (Islamic Republic of)
بیسوادبی شناسنامه
۱۴:۲۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
لابدفکرکردی تا تصویب بشه بایدن جون!!!!!همه پولامونومیریزه تو اون حساب ومیگه بریدحالشوببرید!!!!! واقعاکه....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
قید و شرط؟خودتون رو گول میزنید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۴ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
درود به شرفت آقای رضائی کاش شما به جای روحانی رئیس جمهور شده بودی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
وقتی دشمنی که این لوایح رو به وجود آورده مکار و حیله گره حتی تصویب با قید و شرط هم دور از عقله آثای رضایی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
آقای رضایی ثبت نام نکرده تریبون تبلیغاتی راه انداخت و کلی رئوس برنامه های خود را اعلام کرد که این روش او خلاف قانون است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۸ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
باید چند سال قبل تصویب میشد.تمام جهان عضو هستن..ما که شعارمون مبارزه با تروریسم و تامین مالیشون و پولشویی هست.پس چرا اجرا نکنیم..جواب حق این مردم رو اون دنیا باید بدید.هرچند بعضی از مسئولین شاید اصلا اعتقاد ندارن به اون دنیا و اخرت که اینجور حق الناس به گردنشون میکنن
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۱:۳۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
دشمن هم دلش نمی‌خواهد که ما موفق باشیم و آزادانه با جهان تجارت کنیم. به همین جهت باید نگاه ما به FATF مثبت باشد تا در راهی قدم برداریم که تجارت با جهان را آسان‌تر کنیم. متاسفانه کشور ما با وجود اینهمه امکانات به خاطر FATF درگیر مشکلات زیادی شده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
نوع نگاه ما چیزی را عوض نمیکند ما تجربه برجام را داریم که علی رغم آنکه حقوق ما در آن دیده شده طرف مقابل همه آنها را نادیده گرفته
Iran (Islamic Republic of)
شاهرخ
۰۰:۵۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
این آقا بوی انتخابات به مشامش رسیده هر روز خودی نشون میده و نظر میده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
غرب زدها هرچی اروپا میگه میخوان تصویب کنن حتا به ضرر مملکت هم اگر باشه البته یه عده ای دست خودشون نیست غرب زده هستن اونجا سرمایه گذاری کردن سرمایه شون ازبین میره یا به عبارتی خودشون و بچه هاشون گرین کارتی هستن
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۲۳:۴۵ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
چرا تو این شرایط بده کرونا وتنگی معیشت وسلامت مردم اینا هی برجام یا زهر جام ویا به فکر fatf هستن بابا نمیخواهیم مگه تا الان با اینها کشور وایساد بس کنند دیگه تو رو خدا به فکر سلامت مردم واکسن زدن مردم مهار کرونا بستن راها همه تو عید تو شهر خودشون بمونند زرد وقروز وابی وسفید نکنید جان مردم رو تو خطر نندازید ول کنید این برجام وfatf رو
Canada
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
اینشاله دولت جدید با ترجمه روان این قرارداد و به رفراندوم گذاشتن ان و تصویب مجلس
اگر بنفع ایران زمین بود که تصویب میشود
نباید دولت روحانی در دقیقه نود برای وطن تصیمیم بگیرند
بعد هم اگر بنفع وطن نبود
به گردن این و ان بیندازند و قبول مسیولیت نکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
یکجانبه فکر کردن و حرف اضافه زدن فایده نداره..میبینم دوره بعد خودت میگی روحانی باز بهتر بود....همین اقای روحانی 42 سال خدمت کرده..باید یکسری تغییرات تو روابط و منطقه ایجاد کنین و با جهان همسو بشیم تا از انزوا و تحریم بیاییم بیرون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۳ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
من قسم می خورم هر چیزی را که این دولت سر و دست براش میشکنه صد در صد به ضرر کشوره و دستوریه از طرف غربیها به این بدبختهای واداده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
نگران جیب مبارکت هستی این لایحه ضرر نداره برای کشور چون دست خیلیا رو میشه اگه کسی ریگی بر کفشش نباشه نگرانی معنی نداره باید خوشحال هم باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
درود به شرفت مرد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۱:۵۲ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
کاملا درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۰ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
اگر چه با حرف شما موافقم و مثبت دادم ولی قسم نمی خورم . معتقدم شواهد و قراین ، حرف شما رو نشون میده . امیدوارم خیلی زود همه چیز روشن بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
شفاف سازی خوبه ولی نه برای بیگانگان آنها از این شفافیت در جهت منافع خودشان استفاده میکنند و بدتر راه های دور زدن تحریمها را میبندند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
شفافیت خوبه ولی لازم نیست برای بیگانگان شفاف سازی کنیم انها از شفاف سازی فقط بدنبال منافع خودشان هستند نمونه اش مبادلات پولی داعشه که علی رغم داشتن اطلاعات برای بستن کانال مالی داعش هیچ اقدامی نکردند
آخرین اخبار