سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نگرانی کشاورزان پیرامون اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم اظهار کرد: هم اکنون انتظار کشاورزان از شورای قیمت گذاری بالا رفته است چرا که کشاورزان انتظار دارند شورا، قیمت گذاری را بر مبنای نرخ واقعی هزینههای تولید انجام دهد.
او با اشاره به اینکه انتظارات کشاورزان در محصولات چغندرقند، کلزا و چای برآورده شده است، افزود: تا کنون پرداخت وجه محصولاتی که توسط دولت قیمت گذاری شدهاند، انجام نشده است، اما وجه گندم را باید دولت پرداخت کند که اگر همانند سالهای گذشته مسئولان نگاه بودجهای به نرخ این محصول استراتژیک داشته باشند، تبعات آن آسیب جدی میزند، چرا که به رغم آنکه کشت گندم انجام شده، اما کشاورزان گندم تولیدی را تحویل مراکز خرید نمیدهند.
بیشتر بخوانید
مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: اگر قیمت خرید تضمینی گندم به نرخ واقعی نرسد، به سبب افزایش قیمت ذرت، جو و سایر نهادههای دامی در واحدهای مرغداری و دامداری، گندم تولیدی جایگزین میشود یا به علت نرخ بالای این محصول در کشورهای همسایه قاچاق صورت میگیرد که با این وجود تامین گندم نان کشور دچار مشکل شده است.
به گفته او، اگر دولت به دنبال تامین گندم نان مورد نیاز کشور است، بنابراین اهرمهای تشویقی نظیر اصلاح قیمت توسط شورای قیمت گذاری باید سرعت داده شود، همچنین پرداخت وجه گندم در کوتاهترین زمان صورت گیرد چرا که اگر اصلاح قیمت همصورت گیرد، اما پرداخت با تاخیر انجام شود؛ گندم تولیدی سر از واحدهای مرغداری و دامداری در میآورد یا به کشورهای همسایه قاچاق میشود.
این مقاممسئول در پایان با بیان اینکه شرکت نکردن رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد در جلسه شورای اقتصاد بیانگر مخالفت با افزایش قیمت گندم است، تصریح کرد: با توجه به عدم شرکت رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد در جلسات قبلی شورای قیمت گذاری معتقدیم که با افزایش قیمت گندم مخالف هستند چرا که تامین مالی باید توسط این ۲ گروه انجام شود که متاسفانه در جلسات گذشته این ۲ نفر شرکت نکردند، در حالی که برای حمایت از بخش کشاورزی هر چه سریعتر باید قیمتها اعلام شود.
انتهای پیام/
تا همین الان که هنوز دوماه از داشت گندم باقی مونده ،برای هر هکتار ،5 تا کود اوره ، 3 تا کود دی آمونیوم ، یک مرحله سم پاشی و یه مرحله محلول پاشی انجام دادم . یک مرحله ی دیگه کود پاشی + احتمالا یه سم برای شته هم میخواد . هزینه ماشین آلات هم به شدت بالاست.هزینه آب و زمین و ... رو هم حساب کنید.
دیگه خودتون بزرگوار ها بشینید حساب کنید ببینید آیا هر کیلو 4 هزارتومن میتونه دردی رو از کشاورز دوا کنه یا نه .
البته این دولت نسبت به قشر کشاورز ، نگاه ارباب رایتی داره . اصلا براشون مهم نیست که ما چقدر تحت فشار هستیم .