به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، علی اکبر مویدی رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت : در حال حاضر در کشور چهار میلیون و ۳۰۰ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی داریم که سالانه ۱۲۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید میکنند.
او گفت : گرچه در مقایسه با سالهای قبل از پیروزی انقلاب شاهد رشد تقریبا چهار برابری تولیدات بخش کشاورزی در کشور بوده ایم، اما با تجهیز کشاورزان به ابراز دانش میتوانیم شاهد رشد جهشی در تولیدات بخش کشاورزی باشیم.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه بین کشاورزان معمولی و کشاورزان پیشرو فاصله سه تا چهار برابری در تولیدات وجود دارد، افزود: برای اینکه فاصله بین کشاورزان معمولی و پیشرو را کم کنیم، چارهای جز جهت گیری به سمت کشاورزی دانشبنیان نداریم.
مویدی افزود: برای گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن باید یافتههای تحقیقاتی را به کشاورزان منتقل کنیم، اما برای رسیدن به این مهم باید ابتدا سطح سواد کشاورزان را ارتقا دهیم.
او با اشاره به نقش برخورداری از سواد در افزایش میزان بهره وری کشاورزان، ادامه داد: به استناد آمارهای موجود از ۱۷۰ نفر کشاورز نمونه امسال کشور بالغ بر ۴۵ درصد آنها تحصیلات آکادمیک داشتهاند.
مویدی اشارهای هم به سطح پایین سواد کشاورزان کشور داشت و گفت: آمارها نشان میدهند هم اکنون بالغ بر ۳۴.۵ درصد کشاورزان کشور بی سواد بوده و بین ۲۵ تا ۳۰ درصد هم سواد در حد خواندن و نوشتن دارند که اصلا مطلوب نیست.
مویدی افزود: به استناد آمارهای موجود تنها پنج درصد کشاورزان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند که عدد خیلی کمی است.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور در ادامه اشارهای هم به راه اندازی ۳۲ استودیو و شبکه برکت در استانهای کشور برای تولید محتوای کشاورزی داشت و ادامه داد: تلاش خواهد شد تا با استفاده از ظرفیت این استودیوها در جهت مدرن کردن کشاورزی کشور گامهایی برداشته شود.
مویدی افزود: علاوه بر این، شبکه ملی آموزش کشاورزی را هم در کشور راه اندازی کرده ایم که این شبکه روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کارگاه آموزشی برای بهره برداران برگزار کرده که در این کارگاههای آموزشی فرصت پرسش و پاسخ نیز وجود دارد.
او ادامه داد: کشاورزان میتوانند به صورت رایگان با حضور در این کارگاههای مجازی شرکت کرده و دانش و اطلاعات خود را بالا ببرند .
انتهای پیام/د