پل سد انحرافی آقدکش بر روی جاده مواصلاتی روستا‌های شرق آق قلا به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، سید محسن حسینی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در آئین افتتاح  پل سد انحرافی آقدکش که با حضور  قادری مدیر کل مدیریت بحران استانداری گلستان، توماج فرماندار آق قلا، میقانی مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برگزار شد گفت: این پل در قالب اجرای طرح ساخت سد آقدکش بر روی کانال ۱۲ کیلومتری انحراف آب به مخزن اصلی سد ساخته شد.

او با بیان اینکه این پل دارای سه دهنه اصلی و دو دهنه فرعی است، گفت: طول پل ۲۵ متر، عرض پل ۱۲ متر، ارتفاع پل ۴ ونیم و ظرفیت آبگذری آن ۱۷۵ متر مکعب برثانیه است که ۱۷۵ متر مکعب سیلاب را منحرف می‌کند.

وی افزود: فاز اول طرح سد آقدکش شامل انحراف وانتقال سیلاب است و فاز دوم ذخیره سیلاب است؛ که در مجموع سد ۳۰ درصد و در انحراف و انتقال نیز پیشرفت ۷۰ درصدی داشته است.

مهندس حسینی بیان کرد: مجموعه مطالعات شرکت آب منطقه‌ای نشان می‌دهد که برای کاهش اثرت سیل در استان باید در ۶ نقطه در رودخانه گرگانرود با توجه به دوره بازگشتی که رخ می‌دهد، فیوز و کانال انحراف سیلاب ایجاد کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان افزود: حد فاصل گنبد تا سد گلستان، بند ولی، سد وشمگیر، سد آقدکش و قرنجیک و بصیرآباد، ۶ نقطه‌ای هستند که باید سیلاب را منحرف کرد. از این ۶ نقطه بصیرآباد به اتمام رسیده است و در برخی نقاط هم کار در حال انجام است.

مهندس حسینی تصریح کرد: اگر سیلاب اتفاق بیفتد، برای انحراف آب ممکن است از همه فیوز‌ها استفاده نکنیم. از فیوز‌ها در صورتی استفاده می‌کنیم که میزان سیلاب خیلی میزان بالایی باشد.

وی افزود: در مجموع ۳۰ عامل تشدید کننده سیل داریم، اما اصلی‌ترین دلیل سیل شدت و مدت بارش است که در سال ۹۸ سیلاب با دوره بازگشت ۲۰۰ ساله و حدود ۷۵۰ متر مکعب بر ثانیه پیک سیلاب بود.

توماج فرماندار شهرستان آق قلا نیز در این مراسم گفت: بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان از سال ۹۸ تاکنون برای طرح‌های عمرانی و بازسازی شهرستان آق قلا هزینه شد که بخش اعظمی از این هزینه‌ها در بخش آب، راه و .. بود.

توماج افزود: ۲۱ پل در این شهرستان بعد از سیل تعریض شده است و با ایجاد دایک‌های حفاظتی، سد انحرافی و پمپ سد وشمگیر می‌توان ورود آب به شهر آق قلا را به تاخیر انداخت.

قادری مدیر کل مدیریت بحران استانداری گلستان نیز در این مراسم گفت: اقدامات سازه‌ای و برنامه ریزی و نرم افزاری برای مدیریت سیلاب استان لازم است.

 قادری افزود: با پیگیری‌هایی که انجام شده از محل اعتبارات ماده ۱۰ سال ۹۸ حدود ۱۲ ونیم میلیارد برای این پروژه تامین اعتبار صورت گرفت و امسال هم در نظر داریم از ردیف‌های مدیریت بحران برای این پروژه اعتبار در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.