آش رشته یکی از پرطرفدارترین آش هاست. این نوع آش نیز همانند بسیاری از غذا‌ها نیاز به ادویه‌های خاص دارد. با ما باشید تا این ادویه‌ها را به شما معرفی کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش رشته یکی از اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی است که به عنوان پیش غذا، غذای اصلی، افطاری، سحری، عصرانه و ... سرو می‌شود. اما محبوبیت آن در فصل سرما چند برابر می‌شود. حتی بسیاری از خانواده‌ها در شب یلدا دور هم آش رشته میل می‌کنند.

آش رشته دارای موادی است که خواص بسیاری برای بدن دارد و به عنوان یک غذای کامل محسوب می‌شود. در قدیم نیز این نوع آش محبوبیت زیادی داشته است. پخت آش رشته بسیار آسان است، اما برای اینکه یک آش رشته جا افتاده پخته شود، مهارت‌هایی لازم است.

یکی از این مهارت ها، اضافه کردن ادویه مخصوص آش رشته است. اگر شما می‌خواهید طعم آش رشته تان همانند آش‌های نذری شود، باید ادویه‌های مخصوص به آن را اضافه کنید تا عطر و طعم فوق العاده‌ای در این نوع آش به وجود آید.

البته ادویه آش رشته به صورت آماده در بازار وجود دارد، اما اگر می‌خواهید ادویه شما تازه باشد و عطر بیشتری داشته باشد، می‌توانید خودتان در منزل آن را تهیه کنید.


بیشتر بخوانید

ترکیبات ادویه آش رشته

ادویه آش رشته ترکیبی از چند ادویه است که خواص بسیاری برای بدن دارند و ترکیب آن‌ها می‌تواند طعم و عطر ویژه‌ای در آش رشته شما ایجاد کند. ترکیبات ادویه آش رشته عبارتند از:

زردچوبه ادویه آش رشته

زردچوبه یکی از ادویه‌هایی است که تقریبا در اکثر غذا‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه دارای آنتی اکسیدان فراوان است و از این رو می‌تواند از بروز سرطان جلوگیری کند. همچنین زردچوبه ویتامین B و پتاسیم زیادی دارد.

یکی از خواص جالب زردچوبه این است که موجب ایجاد شادی در افراد می‌شود و این به دلیل وجود ویتامین B۶ در آن است. زردچوبه علاوه بر عطر خوشی که دارد، باعث رنگ دهی به غذا می‌شود و به همین دلیل به عنوان ادویه آش رشته استفاده می‌شود.

چه ادویه‌هایی در آش رشته بریزیم؟

اضافه کردن مقداری زردچوبه به آش رشته باعث می‌شود تا رنگ آش از سبز بودن بیش از حد خارج شده و حالت جا افتاده پیدا کند.

ادویه آش رشته: فلفل سیاه

یکی دیگر از ادویه‌های آش رشته فلفل سیاه است. فلفل سیاه بهترین انتخاب برای کسانی است که زیاد نمی‌توانند تندی بخورند. چون این نوع فلفل عطر تندی دارد، اما طعم آن زیاد تند نیست و مشکلی برای این افراد ایجاد نمی‌کند.

تحقیقات نشان داده که فلفل سیاه می‌تواند موجب تقویت هوش و حافظه در انسان شود. همچنین این نوع فلفل سرشار از آهن است و به همین دلیل می‌تواند برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند مفید باشد.

برخی افراد فلفل سیاه را به عنوان یک چاشنی برای غذا‌ها به خصوص آش استفاده می‌کنند. شما عزیزان می‌توانید مقداری از آن را در آش بریزید و به عنوان چاشنی برای سرو آش رشته بر سر سفره قرار دهید.

فلفل قرمز در ادویه مخصوص آش رشته

حالا نوبت به فلفل قرمز، آن فلفل خوش رنگِ تند می‌رسد. اگر شما هم عاشق تندی هستید، می‌توانید میزان مصرف فلفل قرمز در آش رشته را زیاد کنید و از آن لذت ببرید. ترکیب فلفل سیاه با فلفل قرمز در آش رشته طعم بینظیری به آش می‌دهد.

فلفل قرمز به عملکرد بدن کمک می‌کند و از این رو می‌تواند از ابتلا به سرطان دستگاه‌های گوارشی جلوگیری کند. همچنین این نوع فلفل آنتی اکسیدان زیادی دارد که موجب از بین رفتن رادیکال‌های آزاد در بدن انسان می‌شود و از پیری زودرس جلوگیری می‌کند.


پودر سیر برای ادویه آش رشته

یکی دیگر از ادویه‌های آش رشته پودر سیر است. البته کسانی که خیلی سیر دوست دارند می‌توانند مقداری سیر را با پیاز سرخ کنند و روی آش بریزند، اما اگر می‌خواهید زیاد بوی سیر در آش نپیچد، فقط از پودر آن استفاده کنید.

سیر دارای آلیسین است و به همین دلیل می‌تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و مو‌ها را تقویت کند. اگر به طور مداوم از سیر و پودر سیر استفاده کنید، مو‌های سفیدتان ریخته و مو‌های سیاه مجدد رشد می‌کنند.

همچنین سیر طبیعتی گرم دارد و برای کسانی که دارای طبع سرد هستند و از آن رنج می‌برند مفید است.

زعفران در ادویه آش رشته

شاید برای شما عجیب باشد که زعفران به عنوان یک ادویه در آش رشته به حساب آید، اما این واقعیت دارد و اگر می‌خواهید آش شما عطر و طعم فوق العاده‌ای داشته باشد، حتما مقداری زعفران به آن اضافه کنید.

همانطور که می‌دانید زعفران نشاط آور است و به دلیل داشتن ویتامین ث می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

پودر تخم گشنیز برای آش رشته

گشنیز یکی از سبزی‌های پرمصرف در بین اکثر آشپزهاست. اما علاوه بر سبزی آن، از دانه‌های گشنیز هم در آشپزی استفاده زیادی می‌شود. تخم گشنیز عطر بسیار زیادی دارد مخصوصا اگر تفت داده شود و آسیاب شود.

با تفت دادن تخم گشنیز، عطر آن آزاد شده و چند برابر می‌شود. پس اضافه کردن مقداری پودر تخم گشنیز به آش به عنوان ادویه آش رشته خالی از لطف نیست.

ادویه مخصوص آش رشته: نمک

نمک در همه‌ی غذا‌ها استفاده می‌شود. آش رشته نیز از این قاعده مستثنی نیست و از نمک در آن استفاده می‌شود. با این تفاوت که در آش رشته باید مقدار نمک را بسیار کاهش دهید، چون رشته نمک زیادی دارد.

همچنین کشک نیز دارای نمک است و به همین دلیل برخی افراد در هنگام پخت آش رشته، نمک به آن نمی‌زنند.

طریقه مصرف ادویه آش رشته

حالا که با ترکیب ادویه آش رشته آشنا شدید، بهتر است درمورد نحوه مصرف آن بحث کنیم. قبل از هر چیز این نکته قابل ذکر است که شما عزیزان می‌توانید ترکیبات ذکر شده را با یکدیگر مخلوط کنید و آن را در یک ظرف دردار بریزید و هر بار که می‌خواهید آش رشته درست کنید مقداری از آن را به آش اضافه کنید.

اگر این کار برای شما مقدور نیست، می‌توانید هر یک از ترکیبات گفته شده را به طور جداگانه به آش رشته خود اضافه کنید.

نحوه مصرف ادویه آش رشته نیز به دو صورت است. برخی افراد ابتدا سبزی را میپزند و ادویه آش رشته را پس از پخت سبزی به آن اضافه می‌کنند و سپس حبوبات و رشته را اضافه می‌کنند.

اما شکل دیگری از مصرف ادویه این است که ابتدا حبوبات را بپزید و سبزی و رشته را به آن اضافه کنید و در آخر ادویه مخصوص آش رشته را به ترکیب اضافه کنید. این کاملا سلیقه‌ای است و بستگی به سبک آشپزی شما دارد.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.