خرید و فروش ماهی بادکنکی که باعث مرگ بسیاری از مصری‌ها شده بود، ممنوع اعلام شد.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ماهی بادکنکی یا کنه یکی از کشنده و سمی‌ترین  ماهی‌‌ها در جهان است. علی رغم ممنوعیت صید این ماهی در مصر به دلیل خطر مهلکی که ایجاد می‌کند، بسیاری از تاجران اصرار دارند که ماهی بادکنکی را صید کرده و بفروشند. با وجود صید این ماهی در مصر هنوز هم در بسیاری از موارد مسمومیت گزارش می‌شود و در بعضی از موارد چند ساعت پس از مصرف منجر به مرگ می‌شود.

دکتر عبدالحکیم ابراهیم، استادیار و مدیر واحد تحقیقات ماهی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه زاگازیگ توضیح داد که  این ماهی قرمز و ​​سفید در بحرین زندگی می‌کند و چشم‌های تیره و بزرگ و دهان کوچکی که شبیه دهان خرگوش‌ها شناسایی می‌شود، دارد. طول آن‌ها پس از رشد به ۵۳ سانتی متر می‌رسد و دارای باله‌های قوی است. وی افزود: به دلیل دندان‌ها و نوک تیز این ماهی آن را جزو جوندگان هم محسوب می‌شود؛ نام دیگر او ماهی بادکنکی است و دندان‌هایش مانند یک خرگوش است.

ماهی سمی

مرگبارترین ماهی در جهان

دکتر عبدالحکیم تأکید کرد که ماهی بادکنکی دارای غدد سمی است و به همین دلیل به عنوان کشنده‌ترین ماهی در جهان شناخته می‌شود. سم این ماهی از نوع تترادوتوکسین است و در ۳ مکان مختلف بدن این حیوان «زیر پوست، نزدیک احشای بدن، در کنار مدولا، و کبد» متمرکز شده است.

۳۹ گونه دریایی از جوندگان وجود دارد و ۲۸ گونه آن در آب شیرین زندگی می‌کنند. سم این ماهی در طی ۶ تا ۸ ساعت باعث مرگ می‌شود. علائم مسمومیت ناشی از وارد شدن سم این حیوان به بدن عبارت است از: درد شکم، حالت تهوع، استفراغ و اسهال، ضعف عمومی و فلج عضلات، فشار پایین خون، ضربان پایین قلب، بی حسی و تنگی نفس که ممکن است فرد را به فلج یا  کما برساند.

وی افزود: با این حال اگر فروشنده ماهی سعی در تمیز کردن و پوست کندن این ماهی دارد باید توجه  باشد که این ماهی بادکنکی دارای غدد سمی است و باید آن را با دقت از بدن آن بیرون بکشد. اگر یادتان برود این غدد را خارج کنید ظرف چند ساعت کشته می‌شوید.

ماهی کشنده

دکتر عبدالحکیم گفت: برخی از تاجران ماهی را به صورت تکه‌های فیله می‌فروشند. اما باید توجه داشته باشید که اگر از این ماهی فروشی‌ها خرید می‌کنید، آن ماهی سمی نباشد. وی خاطرنشان کرد: صید و فروش ماهی بادکنکی در مصر به دلیل سمی بودن و خطرناک بودن برای سلامتی شهروندان و بهداشت عمومی، ممنوع است.

علاوه بر این، وزارت بهداشت مصر هشدار‌های بسیاری را منتشر کرده و بازار‌ها مورد بازرسی قرار گرفته‌اند و در صورت وجود گزارش، ماهی‌ها ثبت و ضبط می‌شود و اقدامات لازم علیه بازرگانانی که آن‌ها را می‌فروشند اتخاذ می‌شود. دکتر عبدالحکیم با بیان اینکه سم این ماهی بر ماهیان اطراف تاثیر نمی‌گذارد، گفت: " این سم با پخت و پز به هیچ وجه از بین نمی‌رود."


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۵ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
زیبا و البته مرگ بار
Iran (Islamic Republic of)
سردارایرانی
۲۰:۰۹ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
حالا چه اصراری به خوردن همچین جونوری دارن!!!اینهمه ماهی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۷ فروردين ۱۴۰۰
عجب دیندارن این مصری ها!ماهی بادکنکی حرامه