شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: چربیهای حیوانی از نظر تغذیهای به صورت اشباع شده هستند و اثر منفی برای سلامتی بدن به خصوص سلامت قلب دارند، بر همین اساس روغنهای حیوانی هم سرشار از اسید چرب هستند و میتوانند مهمترین منبع تولید کلسترول در بدن باشند.
او افزود: مصرف بیش از حد این روغن میتواند باعث رسوب و گرفتگی عروق بدن شود؛ همچنین مصرف بیش از حد آن، زمینه ساز سکتههای مغزی و قلبی است.
اولیایی در پاسخ به این سوال که آیا از مصرف چربی حیوانی باید به طور کامل صرفنظر کرد، بیان کرد: چربی حیوانی را میتوان به صورت موردی و در حد کم استفاده کرد، اما اگر بخواهد جایگزین روغن مصرفی روزانه شود، میتواند به خصوص در زمینه بیماریهای قلبی عروقی ایجاد مشکل کند.
این متخصص تغذیه درباره مصرف روغنهای گیاهی جامد افزود: هر روغنی که به شکل جامد در دمای اتاق باشد، برای سلامتی مضر است. به خصوص روغنهای هیدروژنه که اسیدهای چرب ترانس را به خود اختصاص داده اند، سلامت بدن را در معرض خطر شدید قرار میدهند.
اولیایی گفت: توصیه ما این است به صورت چرخشی و موردی از انواع روغنها مانند روغن زیتون، آفتابگردان، ذرت و کنجد استفاده کنید. باید به این نکته توجه داشت برای سرخ کردن تحت هیچ عنوان از روغنهای پخت و پز معمولی استفاده نکنید و به دلیل دمای بالا بهتر است از روغنهای مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. در واقع این روغنهای مخصوص، حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که باعث میشوند نقطه دود روغن بالا برود و مواد سمی حین سرخ کردن ایجاد نشود.
اولیایی تصریح کرد: سعی کنید تا حد امکان از کمترین میزان روغنها در برنامه غذایی خود استفاده کنید. روغنها در صورتی که بیش از نیاز بدن باشند به صورت سلولهای چربی در بدن تجمع پیدا میکنند و میتوانند چاقیهای ناحیه شکمی را ایجاد کنند که با بسیاری از بیماریها مثل کبدچرب، کلسترول خون، دیابت و فشار خون در ارتباط است.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/