احسان ثقفی، عضو هیات مدیره و رئیس ستاد رویدادها و نمایشگاه های انجمن تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا)، در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: دومین نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، با مشارکت بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان، سازنده تجهیزات، پتروشیمیها، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری بازار سرمایه برگزار شد که انجمن استصنا توانست با هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، بانک صادرات و بانک تجارت تفاهمنامه امضا کند.
او ضمن اشاره به این که این انجمن دارای بیش از ۸۰۰ عضو فعال در عرصه صنعت نفت است و بخش قابل ملاحظهای از تجهیزات این حوزه را تامین میکند، درباره جزئیات این تفاهمنامهها توضیح داد: تفاهمنامه همکاری این انجمن با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، به منظور استفاده حداکثری از توانمندی شرکتها و سازندگان داخلی در مرحله اجرایی مگاپروژه ۲.۷ میلیارد دلاری پتروشیمی الماس ماهشهر امضا شد.
ثقفی افزود: این تفاهمنامه به امضای مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی و مدیرعامل شرکت پتروشیمی الماس ماهشهر رسید.
او تصریح کرد: بر اساس این تفاهمنامه، طرفین نسبت به تأمین کالا و تجهیزات مورد نیاز از سازندگان توانمند داخلی برای احداث و راهاندازی مگاپروژه پتروشیمی الماس ماهشهر، مشتمل بر یک واحد الفین، سه واحد پلیالفین و واحدهای جانبی آن، با حجم سرمایهگذاری حدود ۳ میلیارد دلار و با هدف افزایش سهم داخلیسازی تجهیزات تا ۸۵ درصد از کل اقلام مورد نیاز پروژه، مطابق ضوابط وزارت صمت توافق کردند.
این فعال صنعت نفت در ادامه گفت: انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران به عنوان یک شخصیت حقوقی صنفی، نقش تسهیلگری و نظارتی در تأمین تجهیزات این طرح را بهعهده خواهد داشت و شرکتهای عضو صاحب صلاحیت و توانمند در حوزه کالاها و خدمات مورد نیاز طرح را به طرف مقابل معرفی و بر نحوه همکاری آنها نظارت میکند.
بیشتر بخوانید
او درباره تفاهمنامه بعدی نیز توضیح داد: دومین تفاهمنامه، به منظور همکاری بانک صادرات ایران با شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس و انجمن استصنا، به امضا رسید. بر اساس این تفاهمنامه، سقف تسهیلات، صدور ضمانتنامه و گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی به ۳۵ هزار میلیارد ریال رسید.
ثقفی افزود: همچنین ارائه انواع خدمات و درگاههای بانکداری الکترونیک نیز از دیگر مفاد این تفاهمنامه بود که به امضای مدیرعامل بانک صادرات ایران و رئیس هیئتمدیره استصنا رسید؛ بنا بر این، ارائه "ال سی ریالی" یکی از مزیتهای تامین مالی و حمایت از انجمن سازندگان صنعت نفت ایران است که در طرح طراوت توسعه بانک صادرات، با هدف ایجاد شرایط خرید مواد اولیه برای تولید کنندگان کشور در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: سومین تفاهمنامه نیز، مربوط به همکاری بانک تجارت و انجمن استصنا میشود که بر اساس این تفاهمنامه که توسط مدیرعامل بانک تجارت و رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران امضا شد، بانک تجارت، خدمات بانکی مورد نیاز انجمن و ۸۵۰ شرکت دانش بنیان عضو این انجمن را ارائه خواهد کرد.
عضو هیات مدیره انجمن استصنا گفت: در این تفاهمنامه علاوه بر تسهیلات، به مباحث مهم تعهدات (گشایش اعتبار) و همچنین صدور ضمانتنامهها نیز پرداخته شده است.
انتهای پیام/