به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دارایی نژاد، رئیس اتحادیه میدان مرکزی میوه و ترهبار در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص اینکه گفته شده صادرات، علت افزایش قیمت میوه است، گفت: امسال تا کنون فقط ۲۰۰ هزار تن مرکبات صادر شده است که میزان زیادی نیست پس صادرات نمی تواند عامل گرانی میوه باشد.
او ادامه داد: سیب و پرتقال به اندازه کافی در کشور موجود است. فقط ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن میزان تولید مرکبات مازندران بوده که ۶۰۰ هزار تن آن دپو شده است.
دارایی نژاد تصریح کرد: ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن تولید سیب در کل کشور بوده است و در حال حاضر ۹۰۰ هزار تن آن دپو شده است.
او بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو پرتقال مازندران در میدان اصلی میوه و تره بار از ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان و قیمت هر کیلو سیب از ۵ تا ۱۴ هزار تومان است. مغازه دارها ۳۵ درصد و سازمان میادین ۱۵ درصد میتوانند به این قیمت ها اضافه کنند.
این مقام مسئول علت افزایش قیمت خیار را سرمازدگی دانست و گفت: قیمت هر کیلو خیار هفته آینده به زیر ۱۰ هزارتومان میرسد.
دارایی نژاد تاکید کرد: موافق جلوگیری از صادرات میوههایی که توان تولیدشان را داریم، نیستیم چرا که انبارهایمان پر است.
رئیس اتحادیه میدان مرکزی میوه و ترهبار یادآور شد: عرضه پرتقال و سیب از ۱۵ اسفند دو تا سه برابر میشود و با افزایش عرضه، قیمت کاهش می یابد.
دارایی نژاد کاغذبازی را عامل گرانی موز دانست و گفت: یک کشتی حامل موز یک هفته است که به کشور رسیده اما بار آن ترخیص نشده است و کشتی دیگری فردا شب میرسد. اگر موز ترخیص شود قیمت آن تعدیل میشود.
در ادامه، نورانی رئیس اتحادیه واردکنندگان و صادرکنند گان میوه در این خصوص گفت: ذخیره سازی سیب و پرتقال به اندازه کافی بوده است و نگرانی برای شب عید نداریم.
او ادامه داد: صادرات عامل گرانی نیست چرا که صادرات میوه و تره بار محدود است و ۲۰۰ هزار تن صادرات نسبت به ۴ میلیون تولید میزان زیادی نیست که در افزایش قیمت تاثیر بگذارد.
در ادامه بیکزاده، مدیرکل دفترخدمات بازرگانی وزارت صمت هم تصریح کرد: قیمت اجناس مختلف از جمله میوه تابعی از عرضه و تقاضاست.
او افزود: بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، میزان تولید سیب و مرکبات امسال نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است، اما قطعا میزان صادرات و نوع اعلام خبر بر روی قیمت بازار تاثیرگذار است.
بیکزاده اضافه کرد: با توجه به مصوبه ابلاغی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مسئولیت تنظیم تجارت خارجی محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی موکول شده و رویکرد ممنوعیت و محدودیت صادراتی نبوده است.
وی تاکید کرد: سعی شده از ابزارهای دیگری مانند ذخیره سازی برای کنترل قیمت استفاده شود، همچنین عرضه مستقیم کالا و کاهش واسطهها از جمله راهکارهای کنترل قیمت است.
بیکزاده افزود: کاهش واردات برخی از میوههای جایگزین سیب و پرتقال مثل موز، یکی از عوامل تاثیرگذار افزایش قیمت بوده است.
انتهای پیام/