تهیه کننده و نویسنده مستند دیوانگی از اهداف ساخت این مستند صحبت کردند.

محمدصادق باطنی تهیه کننده مستند «دیوانگی» که به تازگی رونمایی شده است، درباره ایده شکل گیری این مستند به خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در زمانه‌ای هستیم که نوجوان‌ها و جوان‌ها سوال‌های مهمی دارند. احساس می‌کنند مسائلی مانند کنکور و دانشگاه آن‌ها را راضی نمی‌کند و دنبال یک معنای بزرگتر هستند. در این شرایط پیشنهاد جامعه به بچه‌ها یک تصویر تکراری از موفقیت است که پسرم یا دخترم برو حقوق یا پزشکی بخوان؛ در این بین نه کسی به علاقه و استعداد بچه‌ها اهمیت می‌دهد و نه به نیاز‌های جامعه توجه دارند.

وی افزود: مستند دیوانگی داستان رتبه دوم کنکور ریاضی است که همه سقف‌های تحصیلی را رد کرده، اما همچنان راضی نیست. به همین دلیل به مصاف آدم‌ها و موقعیت‌های مختلف میرود تا ببیند آخرش به کجا خواهد رسید و آن معنای بزرگتر زندگی دقیقا چیست.

این تهیه کننده در پاسخ به اینکه چرا مستند با یک سوال به پایان می رسد؟ گفت: اطراف ما پر از پاسخ است و در جامعه کسی دنبال سوال نمی‌گردد. انگار همه بی نیاز از پرسش هستیم. اما چیزی که می تواند جامعه را رشد دهد و منجر به تولید اثر ماندگار شود، مسائل و معانی عمیق تری است که هیچگاه درباره آن صحبت نمی‌کنیم. یک خطی این مستند سعی دارد که بگوید‌ای کاش هرکسی جستجو کند تا دریابد که بهترین پاسخ برای هر کدام از مسئله‌ها در صحنه کشور و عرصه دنیا کدام است.

وی ادامه داد: این مستند می تواند در تصمیمات پدر و مادر‌هایی که می‌خواهند فرزندشان به آرزو‌های دست نیافته آنان تبدیل شوند، موثر باشد. حتی گا‌هی پدر و مادر‌ها وقتی بچه‌ها به دنبال استعداد و علاقه واقعی شان میروند به چشم آدم‌های عاقل به آنان نگاه نمی‌کنند. در حال حاضر در شرایطی هستیم که باید کمی دیوانگی را ترویج کنیم. ما نیاز به شکل جدیدی از حرف زدن و نگاه کردن به مسائل پیرامون داریم و این مستند هم دنبال همین تغییر است.

باطنی بیان کرد: بعضی وقت‌ها به واسطه پیچیدگی‌هایی که مخصوصا مسائل معیشتی برای ما و اطرافیانمان به وجود می‌آورد، آنقدر وجهه عقل در انتخاب‌ها بالا میرود که اجازه هیچ انتخاب دیگری را به ما نمی دهد. در واقع شخصی که دنبال بازکردن یک گره از خود و اطرافیانش میرود و معاشش را کنار می‌گذارد، لقب دیوانه می‌گیرد. این مستند هم در نهایت به این دیوانه‌ها میرسد. آدم‌هایی که برای کمک به دیگران و باز کردن گره‌ها به ظاهر از زندگی خود عقب افتاده اند.

وی با بیان اینکه این مستند ساخته مرکز نوآوری رسانه هاست، افزود: دو سه جلسه رونمایی در تهران و شهرستان برگزار می‌کنیم، ظرفیت اکران مردمی هم وجود دارد و به صورت آنلاین هم می توان اکران کرد. از طرفی تا آخر سال هم وارد نمایش خانگی می‌شود و مردم می‌توانند این مستند را تماشا کنند.

تهیه کننده مستند دیوانگی اظهار کرد: زمانی مهمترین مسئله بچه‌ها مهاجرت از ایران به خارج بود، اما الان تغییر کرده و مهاجرت از کلیشه‌های مرسوم جامعه در موفقیت معنادارتر از آن است. تا الان این مستند مورد استقبال نوجوانان و جوانان قرار گرفت. دیوانگی در جشنواره عمار پرمخاطب‌ترین مستند شد و بچه‌ها توانستند به خوبی با آن ارتباط برقرار کنند.

سید آرمین حقیقت نویسنده مستند دیوانگی هم گفت: دانشجویان پس از اینکه وارد دانشگاه می شوند برایشان سوال پیش می‌آید که باید چه کنند. شاید فضای دانشگاه با تصورات خیلی از ما متفاوت باشد برای همین ما سراغ رتبه ۲ کنکور رفتیم. شخصی که وارد دانشگاه می‌شود، اما می‌بیند آنطور که فکر میکرد نبود. به همین دلیل بت دانشگاه در ذهن او می‌شکند و به این فکر می کند که حالا من باید چکار کنم؛ بنابراین سراغ آدم‌های مختلف میرود تا بداند که به چه سمت و سویی باید حرکت کند. راوی مستند هم به مثابه همه دانشجو‌ها توقف می کند و از خودش میپرسد که هدف من چیست و باید چه کار کنم.

وی درخصوص عنوان مستند اظهار کرد: ایده اسم مستند از مصاحبه‌ای که با مصاحبه شونده‌ها داشتیم شکل گرفت. در خود مستند هم مفهوم دیوانگی دیده می شود و یک سبک زندگی است که راوی مستند به آن میرسد.

این نویسنده گفت: خیلی از دانشجویان و حتی بقیه انسان‌ها شاید در مسیر زندگی هیچگاه نایستند و از خود نپرسند که من باید چه کار کنم. همه مدرسه و دانشگاه میرویم، اما هیچگاه نمی‌پرسیم که بعدش چه خواهد شد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.