به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد ساتکین رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری برق ایران در بخش خبری رادیویی گفت: بزرگترین حوضه بادخیز جهان در شرق کشورمان قرار گرفته که ظرفیتی بالای ۴۰ درصد دارد، البته بخش عمده آن در کشور افغانستان واقع شده که پانزده هزار مگاوات شناسایی شده و پنج هزار مگاوات آن در ایران واقع شده است.
او ادامه داد: منطقه باد خیز بزرگی در مرز ایران و افغانستان وجود دارد که چیزی بالغ بر ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در آنجا شناسایی شده که در واقع هدف از اجرای این طرح تولید انرژی بادی میان دو کشور است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری برق ایران بیان کرد: این منطقه یکی از بزرگترین و پر پتانسیلترین توربینهای بادی در جهان است که حدود ۲۵ هزار مگاوات این تونل بادی در خاک افغانستان و ۵ هزار مگاوات آن هم در خاک ایران است.
ساتکین افزود: در حال حاضر پروژهای شروع شده است که تا پایان امسال ۲۵ مگاوات به بهره برداری میرسد و ۲۵ مگاوات دیگر نیز در سال ۱۴۰۰ به شبکه وصل خواهد شد.
او تصریح کرد: زیر ساخت توسعه در مرز ایران و افغانستان ایجاد شده است به طوری که جاده کشی، خط فشار قوی، پست، تلفن و مخابرات با همین پروژه ۵۰ مگاواتی در این منطقه احداث شده است و همچنین سرمایه گذاران دیگر هم در این منطقه در حال سرمایه گذاری هستند.
بیشتر بخوانید
رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری برق ایران تصریح کرد: بخشی از یک پروژه ۵۰ مگاواتی به زودی اجرا خواهد شد و بخش دیگر نیز در سال ۱۴۰۰ انجام میپذیرد.
انتهای پیام/