یک متخصص بیماری‌های استخوان گفت: کودکان و نوجوانان نباید به دلیل ترس و نگرانی خانواده‌ها از آسیب‌های احتمالی، از ورزش دور شوند.

ذبیح الله حسن زاده، متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: زندگی ماشینی، غذا‌های فست فودی و بازی‌های رایانه‌ای باعث شده کودکان چاق باشند و اضافه وزن غیرطبیعی داشته باشند که این مقدمه دیابت، فشارخون، افزایش چربی خون و کاهش حجم عضلات و آسیب‌های جدی دیگری در سنین بالا خواهد بود.

حسن زاده افزود: خانواده‌ها باید تلاش کنند فرزندانشان را به ورزش کردن تشویق کنند. کودکان در سنین زیر ۳ سال و یا ۳ تا ۱۷ سال می‌توانند ورزش‌های بسیار مناسبی مثل دویدن، شنا، ورزش‌های هوازی که باعث ایجاد تحرک مناسب برایشان می‌شود را انجام دهند.

او ادامه داد: کودکان ۳ تا ۷ سال باید ورزش‌هایی با میزان فعالیت مناسب را حتما انجام دهند، زیرا این تحرک در سنین آن‌ها بسیار مناسب خواهد بود. کودکانی که در سنین پایین موفق به انجام بازی‌های تیمی می‌شوند، در سنین بالای ۶ سال می‌توانند در ورزش‌های تیمی شرکت کنند. این کودکان علاوه بر تقویت روحی جمعی شان، به داشتن یک فیزیولوژی طبیعی و بدن سالم، عادت می‌کنند.

این متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد گفت: در دنیا به ورزش‌های مختص کودکان به چشم یک صنعت نگاه می‌کنند یعنی علاوه بر ساخت مدرسه‌های ورزشی ویژه کودکان و نوجوانان، روی سلامتی و قدرت بدنی این قشر از جامعه سرمایه‌گذاری و برنامه ریزی می‌شود. همچنین پدر و مادر‌ها آینده فرزندانشان را در این مسیر ترسیم می‌کنند. در برخی از کشور‌های آمریکای لاتین و اروپایی و عربی، این سرمایه گذاری‌ها در حال افزایش است.

او ادامه داد: در ایران نیز برنامه‌هایی برای استعدادیابی کودکان در رشته‌های مختلف ورزشی انجام شده و برنامه ریزی‌های جامعی در دست اجراست تا به سلامت و اصلاح سبک زندگی کودکان در سنین پایین کمک کند. این برنامه‌ها برای تخصصی کردن ورزش کودکان بسیار مفید و موثر است.

حسن زاده بیان کرد: علت کم تحرکی که در کودکان وجود دارد، این است که کودکان عضلات کمتر تربیت شده‌ای دارند و این عضلات آمادگی جسمانی مناسبی ندارند، همچنین صفحات رشد مثل تمام استخوان‌ها و غضروف‌های انتهایی بدنشان در حال رشد است.

متخصص بیماری‌های استخوان گفت: کودکان به این دلیل که قدرت برقراری تعادل و تناسب مناسب بین اعضای بدنشان، را ندارند، دچار آسیب‌هایی می‌شوند که نسبت به بزرگسالان شایع‌تر است. بیشتر این آسیب ها، آسیب مچ پا، آسیب زانو و کشیدگی عضلات و کندگی بعضی از لیگامان‌ها است که در بزرگسالان کمتر رخ می‌دهد.

او بیان کرد: در وعده‌های غذایی کودکان باید از غذا‌های دریایی و لبنیاتی مثل شیر و تخم مرغ و مصرف غذا‌هایی که کلسیم و ویتامین دی کافی دارد، استفاده شود. همچنین کودک باید در معرض آفتاب قرار بگیرد و یا با مصرف محصولاتی مانند تخم مرغ و ماهی، ویتامین دی بدنش را تامین کند.

این متخصص بیماری‌های استخوان و جراح ارتوپد افزود: آسیب‌های استخوانی و عضله‌ای معمولا در کودکانی رخ می‌دهد که بیش از اندازه دچار فشار ورزشی می‌شوند. کودکان زیر ۶ سال، نیم ساعت و کودکان بالای ۶ تا ۱۷ سال باید در طول روز حداقل یک ساعت فعالیت ورزشی داشته باشند.

او گفت: سنین ۵ و ۶ سالگی کودکان مناسب‌ترین زمان برای انتخاب یک ورزش تخصصی برای کودکان است تا آینده ورزشی خود را تشکیل بدهند و علاوه بر آمادگی جسمانی و فیزیکی مناسب، کودکان حوالی سال ۶ و ۷ زندگی، ورزششان تخصصی خواهد شد و باید تمرینات جدی‌تر و حرفه ای‌تر دنبال شود.

حسن زاده تصریح کرد: به تازگی با پیشرفت علم با استفاده از تست‌های ژنتیکی و بذاق دهان و انجام آزمایش‌های دیگر، می‌توان ژنتیک آسیب پذیر کودکان را بررسی کرد و ایمنی مناسب را برایش فراهم کرد تا در انتهای کودکی و ابتدای نوجوانی، آسیب پذیرتر از کودکان ونوجوانان همسن و سال خود نشود.

او بیان کرد: برای حرفه‌ای کردن کودکان در ورزش باید با کمک و مشاوره مربی‌های ورزشی و استعداد یابی و پزشکان طب فیزیکی و ورزشی، فیزیوتراپ‌ها یا جراحان ارتوپد، کودک در مدارس استعدادیابی و ورزشی مناسب تحت برنامه‌های غذایی و ورزشی و آمادگی روحی و جسمانی قرار بگید تا بتواند علاوه بر محقق شدن رویاهاش با سلامتی و آرامش کامل، افتخار آفرین باشد.


بیشتر بخوانید 


انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار