مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین گفت: باید یک سازمان مستقل، جدا از شهرداری و جهادکشاورزی برای باغستان تشکیل شود که بودجه مستقل داشته باشد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، اکبری مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: اگر بخواهیم قزوین توسعه پیدا کند باید باغستان آباد شود.

اکبری تاکید کرد: باید یک سازمان مستقل جدا از شهرداری‌ها و یا جهادکشاورزی برای باغستان تشکیل شود که بودجه مستقل داشته باشد.

وی افزود: در جهادکشاورزی برای باغداران کلاس‌های توجیهی و ترویجی داریم، ولی کافی نیست و باید استاندار دستور مستقیم برای باغستان داشته باشد.

به گفته مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی؛ برای اولین بار تانکر‌ها وارد باغستان و لوله گذاری‌ها انجام شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان هم گفت: کاربری باغستان، چندوجهی شده و تا سازمان مستقل برای باغستان نداشته باشیم، مشکلات عدیده باغستان حل نخواهد شد.

ملکی ادامه داد: باید برنامه‌های باغستان کانالیزه و اعتبارات باغستان یک کاسه شود.

وی افزود: براساس مطالعات انجام شده، برای باغستان ۸میلیون مترمکعب آب مصوب شد که از طریق کانال مادر تامین و هر ساله براساس میزان بارندگی آب اختصاص داده می‌شود.

به گفته مدیرعامل آب منطقه‌ای استان؛ مشکل اصلی باغستان آب نیست، مشکل اصلی انگیزه است که در باغداران وجود ندارد.

ملکی گفت: برداشت‌های مختصری در بالا دست باغستان اتفاق افتاده که با دستور دادستان در حال پیگیری هستیم که جلوی آن گرفته شود.

باباییان یکی از باغداران قزوینی هم در این برنامه گفت: اگر باغستان را با بوستان باراجین مقایسه کنیم، بوستان باراجین حالش خوش است؛ ولی باغستان هنوز لباس ۵۰سال پیش بر تن دارد و باید باغستان قزوین را آسیب شناسی کنیم.

وی با اشاره به کیفیت محصولات باغستان گفت: ما رتبه اول خلال پسته را در جهان داریم و پسته باغستان بهترین پسته است.

بابائیان افزود: ۱۴ حلقه چاه در باغستان موجود است و ۸میلیون مترمکعب آب مصوب برای باغستان داریم، ولی بودجه برای خرید این آب نیاز داریم.

وی گفت: باغستان قزوین طبق طومار‌ها ۳۵۰۰هکتار بوده و در قدیم کاربری کشاورزی داشته، ولی الان کاربری‌های دیگری نیز پیدا کرده است.

داوران دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست هم گفت: باغستان به خصوص در محله‌ی ارنجک دچار کم آبی به طور گسترده است.

وی افزود: یکی از عواملی که در باغستان مشکل ایجاد کرده اجرای پروژه هاست که ایجاد ناامنی کرده است و به هیچ وجه مصوبات عالی شهرسازی اجازه نمی‌دهد در عرصه ۲ هزار و ۷۸۴ هکتاری ثبت شده تغییر کاربری بدهیم.

بابک دیگر باغدار استان هم گفت: در این ۲۰ سال، شاهد رویکردی خوبی در این عرصه نبوده ایم و با این میزان آب نباید منتظر محصول بود.

وی ادامه داد: باغستان خودش آب استان را تامین می‌کند و، ولی از آن بی بهره است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان هم گفت: در حال ثبت باغستان در رده میراث ملی و در مرحله بعد ثبت جهانی آن هستیم.

خزائلی اذعان کرد: در این طرح هر چیزی که از هزار سال گذشته در باغستان بوده است، به همان شکل باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار