به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،سیدجواد کاظمتبار عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: مردم عادی برای کسب اطلاعات،اول سراغ ویکیپدیا رفته و به همین مطالبی که در آن وجود دارد استناد میکنند، اما در حال حاضر در این دانشنامه مطالبی درباره بسیاری از بزرگان کشور نوشته شده که با واقعیتها مطابقت ندارد.
او افزود: بنده در کنار فعالیتهای دانشگاهی تحرکاتی که در این مجموعه رخ میدهد را زیر نظر دارم.
کاظمتبار گفت: ویکیپدیا به صورت رسمی و یا غیررسمی برای عدهای از مردم مرجع تحقیق شده و با جستوجوی کلمات عادی، گوگل افراد را به سمت ویکیپدیا هدایت میکند.
عضو هیأت عملی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل افزود: اصل ماجرا این است که ویکیپدیا دانشنامه آزاد بوده و افراد با ایجاد یک حساب کاربری میتوانند نسبت به ویرایش اطلاعات موجود در آن اقدام کنند.
او گفت: این موضوع در وهله نخست بسیار خوب بوده، اما حقیقت ماجرا این است که زمینهای ایجاد شده تا تعصبات افراد در نگارش این مجموعه دخالت کند.
کاظمتبار افزود: در سایر دانشنامهها اینگونه است که اطلاعات در آن به وسیله افراد متخصص ویرایش میشود، البته در ایران چندین دانشنامه معروف مانند جهان اسلام و دانشنامه بزرگ اسلامی بسیار قوی و مناسب در حال کار است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: با پیگیریها متوجه شدم که بسیاری از کاربران ضدنظام در فضای سایبری دشمنی خویش را علیه کشور ما به این شیوه به کار میبندند و متنها را دستچین میکنند تا جریان را آنطور که خودشان دوست دارند، علیه کشور جلوه دهند.
او افزود: کاربران مخالف نظام با دستچین کردن مطالب بنا دارند که جمهوری اسلامی را بد جلوه دهند و باید در فضای سایبری نسبت به این موضوع حساسیت جدی ایجاد شود.
کاظمتبار با اشاره به مخالفت کشورهای روسیه، چین، آلمان و دیگر کشورهای دنیا با اقدام ترامپ علیه سردار شهید سلیمانی، افزود:، اما کمتر مطلبی در این ارتباط در این دانشنامه منتشر شده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به تلاشهای انجام شده برای مقابله به مثل با این نوشتار، گفت: به دلیل هجمههای زیادی که وجود دارد باید یک اقدام تیمی و اثرگذار انجام شود.
او افزود: برای جلوگیری از این اقدام باید دوستانی همفکر و به صورت هماهنگ نسبت به این موضوع واکنش مناسب انجام دهیم در غیر این صورت متنهای غیرمنصفانه در این دانشنامه علیه کشور ما تثبیت میشود.
کاظمتبار گفت: بنده نسبت به این موضوع در یکی از رسانهها مطلبی را منتشر کردم و احساسم این است که در ویکیپدیا فارسی هم نسبت به موضوعات از این قبیل کمکاری میشود، این اقدام ناشی از خالی کردن صحنه توسط کاربران ایرانی است.
وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای مقابله با این جریان در ویکیپدیا پیشنهاد میدهید، افزود: مسئولان و اساتید دانشگاهی به صورت جدی و با برنامهریزی منسجم در این زمینه ورود مناسب و با پشتوانه علمی داشته باشند.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: باید بپذیریم که ویکیپدیا یک سامانهای که توسط کشورهای غربی نوشته شده و آزادی عمل ما تا حدودی محدود است، کار کردن در این دانشنامه نیاز به آموزش مناسب دارد.
منبع:فارس
انتهای پیام/س