عبدالرضا سیف، مسئول بسیج اساتید دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت رشته ادبیات در کشور، اظهار کرد: در دانشگاه تهران رشته ادبیات پایداری هم در کنار ادبیات عمومی تدریس میشود.
او افزود: ادبیات پایداری همان ادبیات فارسی است که با گرایش پایداری برای دانشجویان مقطع فوق لیسانس ارائه میشود و پایداری بودن آن به معنای این است که در بخشهایی از ادبیات موضوع دفاع مقدس مطرح شده است. باید گفت که ادبیات دفاع مقدس گنجینه پایان ناپذیری است که خاطرات و وصیت نامه بزرگان دفاع مقدس را به نمایش میگذارد.
سیف تصریح کرد: آثار ارزندهای مانند دختر شینا، گلستان یازدهم از زبان همسران شهدا، روزهای بی آینه از زبان همسر سردار بزرگ حسین لشکری و ... در حوزه ادبیات پایداری نوشته شده که افتخارات بزرگی محسوب میشوند.
این استاد تمام ادبیات دانشگاه تهران ادامه داد: بازار کار رشته ادبیات به صورتی است که برای تدریس، تحقیق و ... کارآمد و کارگشاست. امروزه ادبیات فارسی ایران جایگاه جهانی دارد و حدود ۱۶۵ کشور در دنیا آن را مطالعه میکنند. باید گفت که بسیاری از استادان ادبیات دانشگاه کشورهای مختلف دانش آموختگان دانشگاه تهران هستند.
سیف بیان کرد: رشته ادبیات فارسی به عنوان رشته دوم جهان پرطرفدار است و دانش آموختگان آن با علاقه زیاد جذب این رشته شده اند. آثار فردوسی، حافظ، سعدی و مولانا همواره در کشورهای دیگر جذابیت دارند.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه تهران درباره وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان رشته ادبیات در جهان، گفت: فارغ التحصیلان مقطع لیسانس ادبیات میتوانند در مشاغلی مانند معلمی، ویراستاری در وزارت ارشاد و یا در حوزه فعالیتهای تحقیقاتی وارد بازار کار شوند.
این استاد تمام دانشگاه تهران ادامه داد: فارغ التحصیلان ارشد و دکتری رشته ادبیات فعالیتهای علمی مانند تدوین مقالات و چاپ کتابهای گوناگون را در مدارس و فرهنگسراها و مکانهای دیگر انجام میدهند و در صورتی که افراد به درستی مطالعه کرده باشند هیچ فارغالتحصیل بیکاری در رشته ادبیات فارسی نخواهیم داشت.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه تهران یادآوری کرد: دانشجویانی که قصد انتخاب رشته ادبیات در دانشگاه تهران را دارند باید رتبه قبولی آنها در مقطع کارشناسی سه یا چهار رقمی، در ارشد دو رقمی و در دکتری تک رقمی باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/