به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بورک از غذاهای ترکی است که محبوبیت زیادی در جهان و به ویژه در بین ایرانیها پیدا کرده است. این غذا علاوه بر طعم خوشمزه به دلیل داشتن پوره سیب زمینی و پیاز سرخ شده، از ظاهر مارپیچ بسیار جذابی نیز برخوردار است.
مواد لازم
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ خرد شده ۲ عدد
سیب زمینی آبپز ۷۵۰ گرم
فلفل قرمز ۲ قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
خمیر یوفکا ۵ یا ۱۰ ورقه بزرگ (بسته به ضخامت)
تخم مرغ ۱ عدد
ماست ۴ قاشق غذاخوری
روغن ۳ قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم
زرده تخم مرغ ۲ عدد برای روی بورک
روغن برای چرب کردن تابه
بورک مارپیچی
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
ابتدا روغن زیتون را در تابهای بریزید و آن را روی شعله قرار دهید تا داغ شود. پیازهای خرد شده را در تابه تفت بدهید تا پخته شوند.
سیب زمینیهای پخته را پوست کنده و پوره کنید. سپس، پیاز سرخ شده، فلفل قرمز، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید گرم شود. قالب گرد مورد نظر را نیز با اندکی روغن چرب کرده و کنار بگذارید. میتوانید از قالب آلومینیومی یک بار مصرف استفاده کنید.
مواد لازم برای نرم کردن خمیر، یعنی یک عدد تخم مرغ، ماست و روغن را در کاسه کوچکی بریزید و خوب هم بزنید. کمی آب (ولرم) اضافه کنید تا مخلوط رقیق و به راحتی روی خمیر مالیده شود. حدود دو قاشق آب کافی است.
یک ورقه خمیر یوفکا را روی سطح کار قرار دهید. اگر خمیر خیلی نازک است، دو عدد خمیر را روی هم بگذارید. حال با یک قلم مو کمی از مخلوط ماست را روی خمیر بمالید. بیش از حد خمیر را خیس نکنید، فقط در حدی که خمیر مرطوب شود.
روی لبه درازتر خمیر یک ردیف از مخلوط سیب زمینی و پیاز را بریزید. این کار را با ریختن چند قاشق از مخلوط پشت سر هم انجام دهید.
خمیر را دور مواد بپیچید و رول کنید. اگر لبههای خمیر خالی ماندند، آن بخشها را برش بزنید.
با رول تهیه شده یک مارپیچ درست کنید و آن را به آرامی به وسط قالب چرب شده منتقل کنید.
با خمیرها و مواد باقیمانده مجددا رول درست کنید و آنها را در ادامه مارپیچ قبلی قرار دهید تا مارپیچ کل ظرف قالب را بپوشاند.
دو عدد زرده تخممرغ را خوب هم بزنید و آن را روی سطح بورک بمالید. حتما روی کنارههای رول هم تخم مرغ بمالید. این باعث میشود رولها به هم بچسبند. سپس قالب را به مدت ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید تا سطح بورک طلایی شود.
نکته: بورک سیب زمینی بهترین کیفیت را چند دقیقه بعد از خارج شدن از فر دارد. اما میتوانید آن را تا دو سه روز در ظرف در بسته در دمای اتاق نگه دارید.
منبع: کی آشپزه
انتهای پیام/