فکر می‌کنید شما یک خریدار باهوش هستید؟ اما متوجه نمی‌شوید که چگونه فروشندگان شما را ترغیب می‌کنند تا کیف پول خود را خالی کنید.

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هر وقت وارد یک مرکز خرید، فروشگاه‌های مواد غذایی یا خرده فروشی‌ها می‌شوید، به یاد داشته باشید که شما به مانند یک جنگ تن به تن در برابر آن‌ها هستید.

خرده فروشان، بازاریاب‌ها، متخصصان فروش و مدیران عامل تصمیم دارند شما را بیش از آنچه برای خرید برنامه ریزی کرده اید، به خرید ترغیب کنند. علاوه بر این، خرده فروشان تاکتیک‌های فروشی دارند که ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما به عنوان یک ابزار سنگین برای جدا کردن شما از پولتان عمل می‌کند.

در ادامه ۱۰ ترفند که ممکن است فروشندگان در این خصوص استفاده کنند آورده شده است.

پیشنهاد ارسال رایگان
فروشندگان مجازی می‌دانند که بسیاری از ما در پرداخت هزینه‌های حمل و نقل بیزار هستیم، بنابراین آن‌ها اغلب در فروش‌های خود تبصره‌ی ارسال رایگان را ارائه می‌دهند. این ترفند ممکن است به ضرر خریدار تمام شود، زیرا برای اینکه ارسال رایگان مشمول خرید وی شود، مجموع خرید باید به حد نصاب مشخصی برسد.

همه ما وقت زیادی را صرف جستجوی موارد اضافی کرده ایم تا به سفارش خود اضافه کنیم تا به مبلغ مورد نیاز برای ارسال رایگان برسیم. یعنی فرد خریدار ممکن است حتی کالا‌هایی را که نیاز هم ندارد به سبد خرید خود اضافه کند تا هزینه‌ای بابت دریافت کالا پرداخت نکند.

خرید چندگانه
برخی فروشگاه‌ها به خصوص خرده فروشی‌های مواد غذایی در سطح شهر وجود دارند که به طور مثال می‌گویند اگر ۴ تا بخری ۵ تا می‌بری
این ترفند معمولا در حراجی‌ها صورت می‌گیرد و فروشندگان زمانی که به تعداد بسیار زیاد کالایی در انبار‌های خود داشته باشند معمولا این ترفند را پیاده می‌کنند.

شما به فروشگاه مراجعه می‌کنید و قصد خرید تنها یک کالای مورد نظر را دارید، اما با دیدن این ترفند فریب خورده و برای دریافت یک عدد رایگان، تعداد بیشتری خرید انجام می‌دهید و هزینه بیشتری نیز پرداخت می‌کنید.

 یکی بخر، یکی مجانی بگیر
در ترفند شماره ۲، فروشنده قیمت کالا را تا حدودی ارزان می‌کند تا خریدار به خرید تعداد بیشتر رغبت پیدا کند، اما این موضوع در خصوص ترفند شماره ۳ صدق نمی‌کند.

در ترفند یکی بخر یکی مجانی ببر قیمت نهایی محصول کم نمی‌شود بلکه ممکن است فروشنده با پیاده کردن چند ترفند قیمت محصول را بالاتر نیز ببرد تا کمتر ضرر ببیند.

بسته ترکیبی پیشنهادی
یک روش احمقانه دیگر که خرده فروشان ما را ترغیب به خرید بیشتر می‌کند، بسته‌های خرید ترکیبی است. به عنوان مثال به عنوان شما قصد خرید یک رایانه دارید و فروشنده پیشنهاد خرید یک چاپگر، کیف همراه و سیستم صوتی به شما می‌دهد و برای تمام این محصولات یک قیمت نهایی مشخص می‌کند.

در این ترفند در صورتی که شما قصد خرید هر چهار محصول را داشته باشید، قطعا خرید این بسته پیشنهادیذ به صرفه خواهد بود چراکه قیمت نهایی هر یک از محصولات بیشتر از قیمتی است که در پیشنهاد نهایی درج شده است.

اما اگر تنها قصد خرید و نیاز به رایانه را داشته باشید نباید بسته پیشنهادی را قبول کنید چراکه فروشنده قصد خدمت رسانی به شما را ندارد و فقط خواستار فروش بیشتر محصولات خود با سود کمتر است.

 ارائه کوپن
برخی فروشگاه‌ها پس از خرید شما و دریافت پول از شما، کوپن ارائه می‌دهند که ارزش این کوپن بسته به ارزش خرید فعلی شما دارد. شما نیز می‌تواند با استفاده از این کوپن در خرید‌های بعدی از این فروشگاه تخفیف دریافت کنید. این ترفند شما را ترغیب می‌کند تا بعد‌ها برای خرید مجدد حتما به این فروشگاه مراجعه کنید.

تخفیف در رویداد‌های تاریخ
فروشگاه‌هایی هستند که به مناسبت یک رویداد در تاریخ آن کشور، محصولات خود را به حراج می‌گذارند. این رویداد‌ها می‌تواند موارد، ولی ملی یا عقیدتی باشد که شهروندان عرق ملی به آن رویداد داشته باشند.

همین احساس طرفداری شهروندان به رویداد مورد نظر و اینکه یک فروشگاهی در نزدیکی آن‌ها به این رویداد اهمیت داده است، دلیلی می‌شود تا آن‌ها را به سمت فروشگاه راهی کند.

خرید بیشتر شانس بیشتر
فروشگاه‌هایی نیز در سطح شهر هستند که تبلیغات آن‌ها از نوع قرعه کشی است یعنی به یک یا چند تن از مشتریان و افرادی که از آن‌ها خرید کرده اند به قید قرعه، هدیه می‌دهد.

اغلب این قرعه کشی‌ها به این شکل است که هر چه خرید بیشتری انجام دهید، شانس برنده شدن در قرعه کشی نیز بیشتر می‌شود به طور مثال فروشگاهی ممکن است به ازای هر ۱۰ هزار تومان خرید، یک شانس برنده شدن در قرعه کشی به شما ارائه دهد.

 قیمت گذاری روانشناختی
ما به عنوان خریدار فکر می‌کنیم که به اندازه کافی هنگام خرید کالای مورد نظر خود زرنگ و دانا هستیم که با دیدن عدد ۹ در انتهای قیمت فریب نخوریم و با این وجود، همچنان فکر می‌کنیم چیزی با قیمت ۹۹ هزارو ۹۰۰ تومان معامله بهتری نسبت به کالایی با قیمت ۱۰۰ هزار تومان است.

این ترفند، تنها یکی از راه‌های استفاده مشاغل از قیمت گذاری روانشناختی به نفع خود است. همچنین توجه داشته باشید که دستکاری برچسب قیمت‌ها یک اقدام کاملا ساده توسط فروشنده است.

 بازی با کلمات
یک ترفند جالبی که ازسوی فروشندگان اجرا می‌شود، بازی با کلمات است یعنی فروشنده سعی دارد تا نظر مشتری را نسبت به محصولات داخل فروشگاه جلب کند.

هر فروشنده ترفند خاص خود را دارد تا نظر مشتری را به شخص خود، فروشگاه و محصولات فروشگاه جلب کنند به طور مثال از مشتری نباید پرسید: "آیا چیز دیگه‌ای نمی‌خواید" بلکه باید پرسید: "دیگه چه چیزی از این فروشگاه رو دوست دارید."

 پول خردی که هیچ وقت بر نمی‌گردد
پول خرد شاید در نگاه اول برای خریدار پول ناچیزی به نظر برسد، اما همین پول خرد‌ها زمانی که از تعداد زیادی مشتری گرفته شود، ماهانه حجم زیادی پول در جیب فروشنده می‌رود.

فروش محصولاتی مانند آبنبات و چسب زخم در قبال پول خرد از جمله ترفند‌هایی است که بدون کلاه گذاشتن بر سر مشتری، سود زیادی را شامل حال فروشنده می‌کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
یعنی تو لباس فروشی به در مغازه هم دست بزنی میگه واسه داداشم ازینا ورداشتم
Iran (Islamic Republic of)
ممد
۱۵:۱۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
کم فروش ترین فروشندگان عطر فروش ها هستن عطر را در ظرف های بزرگی می ریزن و داخلی کوچک و کم جا میدن به دست مردم
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۵:۱۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بدترینش اون فروشندهایی هستند که هر جور شده میخوان جنس بفروشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
همه این موارد رو همه میدونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
مورد آخر یه معامله‌ی دوسر سوده، چون مشتری هم که چسب زخم میخره بالاخره ممکنه یه جایی به کارش بیاد پس ضرر نکرده و اگه آبنبات یا آدامس باشه بازم ارزشش رو داره چون هم میتونه خوشمزه باشه و هم ارزون قیمت از طرف دیگه فروشنده هم آخر ماه سود خوبی میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
معلومه که مغازه داری
Iran (Islamic Republic of)
امجدی
۱۴:۲۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
خداروشکر من هرجا میرم محصول با برند مشخص رو با قیمت خیلی پایین میخرم چون خودم فروشنهد ام همیشه تو فروش محصولاتم تخفیف ویژه بدون هیچ توقعی در نظر میگیرم
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۳:۴۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
مرغ فروش محل مون قیمت مرغ رو میزنه ۲۳۹۰۰تومان ،مردمومن صدتا تک تومانی تا ۲۴هزارتومان تخفیف میده
وجایی دیگه چند مدل ماهی رو قیمت نمیزنه و آنی قیمت میده
دیگه نیازی به ترفند هم نداره خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۳:۱۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
برخورد بیش از حد مؤدبانه ترفندی برای شرم مشتری در عدم پذیرش قیمت های کالاست و در برخی موارد قیمت های بیش از حد بالا. همچنین لبخند و تعارف هنگام گفتن مبلغ یا اجرت کار.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
کرایه اتوبوس 3200هستش ولی 3500میگیرن
Iran (Islamic Republic of)
وطنم
۱۱:۲۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
تخفیف های کاذب فروشگاههای زنجیره ای رو نگفتید. قیمتشو با کارخونه هماهنگ میکنند که 10 درصد بالاتر بزنه بعد 10 درصد تخفیف میده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
من خداراشکراونمواردی که دست خودمونه تاحالاکلاه سرم نتونستن بزارن ولی باقیمانده پول راخصوصاتاکسی هاومغازه دارها بابیان اینکه پول خردندارم به جیب زدن خداراشکرکارت پول اومدکه نگن خوردنداریم ولی یه کلک دیگه بکارمیبرن پول بیشترمیکشن بهدمیگن اشتباه کردم وبقیه راکه میخوان بدن خورده اش رامیگن ناریم بازبجاش جنس مثل بسکویت یاشکلات میدن اونم باقیمتی بیشترازآنچه می ارزن حواستون به این افرادباشه گاهی ملانیم کیلواحتیاجه میگه کمترازیه کیلونمیفروشم که من معمولانمیخرم ومیرم ازجای دیگه ودیگه هیچوقت سراغ جنین مغازه هایی نمی رم درواقع بااین کارشون دردرازمدت مشتریاشون فقط ممکنه انرازه انگشتان دست برسه مخصوصااونایی که مغازشون درجای پررفت وآمدنباشه
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۵:۱۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بابا زشته خجالت بکش این چه طرز فکریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
چاره ای جز خرید نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
دزدی هست و کلاه برداری
آخرین اخبار