بحث وام سهام عدالت برای دارندگان سهام عدالت، مدت هاست که بر سر زبان‌ها می‌چرخد و امیدی را در دل‌ها برای بسیاری از افراد روشن کرده است.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بحث وام سهام عدالت برای دارندگان سهام عدالت، مدت هاست که بر سر زبان‌ها می‌چرخد و امیدی را در دل‌ها برای بسیاری از افراد روشن کرده است.

اما ناهماهنگی بانک‌ها و نهاد‌های مربوط جهت تکمیل زیرساخت‌های بانکی مانند همیشه مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است. بسیاری از افراد طی هفته‌های گذشته به بانک ها، جهت دریافت وام سهام عدالت مراجعه کردند، اما مانند همیشه پشت در ماندند و با جواب‌هایی عجیب مواجه شدند. جواب‌هایی از این نظیر: " از بانک‌های مربوط به ما دستورالعملی ندادند" , " دریافت وام به صورت اینترنتی است" , " ما خبر نداریم! "

مردم برای دریافت وام عدالت لازم است از طریق سامانه‌ " زمرد " بانک‌های تجارت و ملی به صورت غیر حضوری اقدام کنند. سامانه‌ای که به گفته موسوی نماینده وزارت اقتصاد راه اندازی شده و آماده ارائه تسهیلات به مردم است، اما در تماس با بانک‌های تجارت و ملی متوجه شدیم که زیر ساخت‌های این سامانه همچنان فراهم نشده است.

این در حالی است که فرید موسوی عضو هیات مدیره بانک ملی حدود ۷ روز پیش از آمادگی بانک ملی برای دریافت وام سهام عدالت خبر داد و گفت: پرداخت تسهیلات به دارندگان سهام عدالت در چندماه گذشته به صورت آزمایشی انجام شد و از امروز بانک ملی ایران، آمادگی پوشش تمام دارندگان سهام عدالت را دارد.دل خوش کردن به وامی که زیرساخت ندارد!

اما در تماسی با بانک ملی متوجه شدیم که همچنان زیرساخت‌های لازم برای دریافت این وام فراهم نشده است و عدم هماهنگی مسئولان بانک ملی با یکدیگر موجب به وجود آمدن چنان وضعیتی شده است.همچنین اخیرا بانک ملی خبری منتشر کرد که نشان می دهد  ارائه وام سهام عدالت از فردا آغاز می شود.

دل خوش کردن به وامی که زیرساخت ندارد!

مدارک مورد نیاز برای دریافت وام سهام عدالت چیست؟

موسوی، نماینده وزارت اقتصاد در تاریخ ۲۵ بهمن گفت: مدارک مورد نیار مدارک هویت سنجی است و بر اساس هماهنگی‌ها با سازمان بورس، این کارت‌ها حداکثر ظرف یک هفته قابل استفاده خواهد بود. همچنین تمهیداتی در نظر گرفته شده که از کارت فیریکی هم استفاده نشود و خرید از طریق کیوآرکد انجام شود تا دستورالعمل‌های بهداشتی بهتر رعایت شود.

او با بیان اینکه بازپرداخت این تسهیلات سه ساله است، گفت: نرخی که برای این وام در نظر گرفته ۱۸ درصد است، اما اگر مصرف کننده آخر هر ماه تصویه کند، هیچ سودی از او گرفته نمی‌شود. همچنین ارزش کارت‌های اعتباری ۵۰ یا ۶۰ درصد میزان دارایی سهام عدالت افراد است و سازمان بورس می‌تواند آن را به عنوان وثیقه بگذارد، از این رو پرداخت این تسهیلات نیاز به ضامن ندارد.

سمیه محمدی کارشناس مسئول مدیریت توسعه و فناوری‌های نوین شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اعطای کارت‌های اعتباری به پشتوانه سهام عدالت، تصریح کرد: سهامداران از طریق درگاه‌های بانکی به این کار اقدام کنند و مراجعه حضوری نداشته باشند و می‌توانند از طریق شماره تماس ۱۵۶۹ از آخرین وضعیت سهام عدالت خود آگاه شوند. همچنین سهامداران باید بازپرداخت منظم داشته باشند و در صورت تاخیر در عمل به تعهدات، دارایی سهام عدالت آن‌ها توسط بانک به فروش می‌رود.


بیشتربخوانید


مهدی قلی پور نیز کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با توجه به اینکه ۶۰ درصد سهام افراد (چه در قالب مستقیم و چه غیر مستقیم از طریق شرکت‌های استانی) آزاد شده است، می‌توانند ۶۰ درصد این ارزش را به عنوان وثیقه اخذ تسهیلات به شکل کارت اعتباری از بانک‌های منتخب که فعلا تجارت و ملی که بین ۶ تا ۱۳ میلیون تومان پیشگام شده اند استفاده کنند.

قلی پور در پاسخ به این سوال که چه شرایطی برای اخذ وام وجود دارد؟ پاسخ داد: هنوز بخشنامه داخلی بانک‌ها منتشر نشده، ولی بر اساس گفته‌ها صرفا داشتن سهام عدالت و ارسال درخواست آنلاین به همراه مدارک هویتی به سامانه اختصاص یافته در هر بانک معین، برای اخذ این تسهیلات به شکل کارت اعتباری کفایت می‌کند، اگر استفاده کننده کارت اعتباری طی یک ماه تسهیلات را باز پرداخت کند، کارمزد یا سودی هم بابت تسهیلات پرداخت نخواهد نمود.

در پایان گفتنی است؛ بهتر است دولت و بانک مرکزی برای ارائه همچنین پیشنهاداتی، ابتدا با یکدیگر هماهنگ شده، زیرساخت‌های لازم را برای این کار فراهم کرده تا مردم در این شرایط بد کرونایی مجبور نشوند برای ارائه تسهیلات به بانک‌ها مراجعه کنند. همچنین عدم هماهنگی بانک‌ها با یکدیگر موجب سردرگمی مردم می‌شود. چرا بانک‌ها برای انتشار اخبار با یکدیگر باهم هماهنگی ندارند و سخنان یکدیگر را تکذیب می‌کنند؟

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Germany
معصومه محبی نسب
۰۴:۲۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
به این وام نیاز دارم برای پول پیش خانه
Iran (Islamic Republic of)
اسد
۰۷:۵۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
چرا برنامه ایوا ثبت فروش سهام رو انجام نمیده اصلا گزینه ای برای ثبت ودر یافت کارت اعتباری وجود نداره دیگه بس کنید کم سر مردم کلاه بگذارید
Iran (Islamic Republic of)
اسد
۰۷:۴۶ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
وام ۱۸ درصدی به چه درد ما می خوره
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۴۳ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
به این وام نیاز دارم ده روزه پیگیریم هیچ کس ج نمیده اخرش گفتن مراجعه کنید سامانه ایوا رفتیم اونجا هم کد ملی خودمو میزدم برام می اومد کد ملی واردشده در قید حیات نیست!!! از امروز هم کلا قسمتی که برای این وام اختصصاص داده بودن از دسترس خارج شد! متاسفام برای این مسولان دروغگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
اونی که بتونه یه ماهه پس بده خوب صبر میكنه پول خودش جمع بشه باهاش خرید کنه ، اینقدر هم منت شمارو نکشه.
18%%%%%% چه خبره؟
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۷:۳۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
آهای مردم چقدر ساده اید اینا میخوان پول بگیرن نفری چقدر گرفتن برای سود سهام عدالت چیشد؟؟؟ دادن به مردم از دست دولت قطره ای امید نمیچکه اگه هم بچکه برای خودشان میچکه خودت آدمی اینهمه اختیار داشتی برای مردم کاری میکردی!!!!!!!!!!!
United States of America
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
وام چیه آخه خودتونو گیر آوردین .اگه هنر دارین اقساطش رو از همون سودش تسویه کنین .خودتونم میدونین سودی نداره همش کشکه
خاک تو سرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
خود سهام بدید وام نمی خوایم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
ما اخلاق رو از دست دادیم عاقلان میدانند جامعه بودن اخلاق یعنی چه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
توی این سهام عدالت هیچی نیست نبود فقط پولی خرج شد از مردم بدبخت ملت ایران
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۰:۴۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
چه خبره وام روی وام ملت رو مسخره کردید . سهام عدالت چیه؟ در کل حرکت غلطی بود از اول اشتباه بود.
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۹:۴۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
خیلی از سرپرستان نیازمندان بینوایان تهی دستان بی درآمدان بیکار درمانده بیچاره بی پارتی در ایران اسلامی سهام عدالت ندارند این چه عدالتیست عدالت باید بدون تبعیضگریهای مختلف باشد برای نیازمندان جامعه به والله قسم کسای رو می شناسیم که خانه شان بالای شهر و گران قیمت است کارمند بازنشسته دولتی هم هستند و سهام عدالت دارند ولی کسای رو هم می شناسیم که درآمد ماهیانشون فقط یارانه نفری 45500 تومانی است و اون یارانه معیشتی قبل از کرونایی رو دریافت می کنند و هیچ درآمد دیگری ندارند با صدقات اقوامشان زنده هستند ولی سهام مثلا عدالت ندارند و یارانه معیشتی نفری 100 هزارتومانی هم شاملشان نشده بیمه بیکاری هم ندارند عضو کمیته امداد امام ره و بهزیستی و هیچ خیره دیگری هم نیستند که حق و حقوقی دریافت کنند !!! انشاءالله دیدار همه رنج کشیدگان مستضعفین واقعیی سرپل سراط قیامت برای احیاء حق و عدالت بینوایانی که جز خداوند جل جلاله صدایشان را نخواستند بشنوند و یاریشان برسانند کلمه مستضعف یعنی ضعیف شمرده شده . ضعیف داشته . حقیرداشته . ناتوان شمرده شده . سست پنداشته . ناتوان یافته شده . زار ناتوان . آیه حکومت مستضعفین
آیه ۵ سوره قصص به آیه حکومت مستضعفین معروف است.
« وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ »؛ما می خواهیم بر مستضعفان زمین منت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم.
انشاءالله وعده صدق خداوند جل جلاله در سر تا سر جهان به وقوع خواهد رسید و آن روز جایی برای بی عدالتان تبعیضگران دروغگویان ریاحکاران مستکبرین نخواهد بود .
والسلام و صلوات التماس دعا .
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۰۹:۲۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
اینا فقط هدفشون اینه مردم رو از نظام نا امید و دلسرد کنن و مردم خسته بشن و تو انتخابات آتی شرکت نکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
چ طرز فکری یعنی مردم خودشون نمیدونن چقد تحت فشار اقتصادی هستن هر روز کلای اساسی گرونتر میشه
Germany
بی نام
۱۲:۴۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
کیا؟
این دولت کرونا رو سال گذشته پنهان کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
اولا الکی نچسبونش به نظام ثانیا این نظامی که میگی چرافقط نظاره گره و کاری از دستش برنمیاد؟
ثالثا نظام یعنی مسولان و مسوولان هم یعنی مردم.
نظام که از آسمون نیومده.
Iran (Islamic Republic of)
وحید
۰۸:۳۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
فقط دروغ شنیدیم و بس
آخرین اخبار