به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مردم استان سیستان و بلوچستان سال هاست که مجبورند برای دریافت بسیاری از ضروریات زندگی خود ساعتها در صفهای طولانی وقت بگذرانند و منتظر باشند تا شاید به منظور خود که ممکن است، گاز، نفت، بنزین و نان باشد، برسند. اما متأسفانه این روزها به دلیل تنش آبی به وجود آمده طی روزهای اخیر مجبورند در صف تأمین آب آشامیدنی و مصرفی نیز عمر خود را تلف کنند.
از سوی دیگر در روزهایی که کرونا در سطح کشور و همچنین سیستان و بلوچستان در حال اوج گرفتن است و در این میان نقش آب برای حفظ بهداشت شخصی و شستشوی دستها بسیار مهم است، اما متأسفانه مردم مرزدار و صبور سیستان و بلوچستان استراتژیک این روزها برای تهیه آب شرب و مصرفی خود باید در صفهای طولانی بایستند تا بتواند تنش آبی ایجاد شده برا پشت سر بگذارند.
آب لوله کشی در شهر زاهدان فقط مصارف بهداشتی دارد و مردم سالهاست که برای تهیه آب آشامیدنی خود باید به مراکز تصفیه آب در این شهر مراجعه کنند
این در حالی است که تنش آبی این روزها در شهر زاهدان به عنوان مرکز استان سیستان و بلوچستان و یکی از مناطق این استان که نسبت به دیگر شهرستانهای برخوردارتر است به وقوع پیوسته و قطعاً موضوع بحران آب و اثرات جانبی کمبود آن در دیگر نقاط استان سیستان و بلوچستان بسیار پررنگتر است.
مردم شهر زاهدان در حالی روز پنج شنبه هفته گذشته با قطعی آب بدون اطلاع قبلی مواجه شدند که روز جمعه را هم بسیاری از شهروندان زاهدانی به دلیل افت فشار ناشی از قطع و وصل شدن آب و اطلاعیه شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان مبنی بر اینکه آب شهر زاهدان به منظور تکمیل و رفع نقص خط انتقال آب چاه نیمه به زاهدان از ساعت ۴ صبح روز شنبه به مدت ۲۴ ساعت قطع خواهد شد نیز بدون آب سپری کردند.
در مجموع تا به امروز بسیاری از ساکنان شهر زاهدان سه روز را بدون آب سپری کردهاند که شب گذشته کار به جایی رسید که تعدادی از آنها برای تهیه آب مصرفی مورد نیاز خود در مقابل جایگاههای توزیع آب شرب و حتی برخی برای خرید بستههای آب معدنی در مقابل مراکز خرید به صف ایستادند و این در حالی است که آب لوله کشی در شهر زاهدان فقط مصارف بهداشتی دارد و مردم شهر زاهدان سالهاست که برای تهیه آب آشامیدنی خود باید به مراکز تصفیه آب در این شهر مراجعه کنند و با گالن آب را به منزل منتقل کنند.
روز گذشته شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان طی اطلاعیهای اعلام کرد آب شهر زاهدان به منظور تکمیل و رفع نقص خط انتقال آب چاه نیمه به زاهدان از ساعت ۴ صبح روز شنبه به مدت ۲۴ ساعت آینده قطع میشود.
علیرضا قاسمی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در پی نقص فنی به وجود آمده در اتصال خطوط انتقال آب زاهدان اظهار داشت: با توجه به اقدامات ۶ ماه گذشته برای انتقال آب به میزان ۲۵۰ لیتر در ثانیه از دشت «حرمک» با استفاده از خطوط انتقال اول و دوم باید ۲ خط در ۵ نقطه به هم متصل و این قطعی لاجرم باید انجام میشد.
او با اشاره به اینکه در روزهای گرم امکان خاموش کردن خط نبود و برنامهریزی در چهار مقطع انجام شد، افزود: نخستین و دومین اتصال در ۱۴ بهمن و سومین اتصال در ۲۹ بهمن و ۲ اتصال دیگر قبل از ۱۵ اسفند انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه متأسفانه اتصال ۲۹ بهمن با مشکل اجرایی مواجه شد، گفت: به دلیل جلوگیری از تنش و بیآبی مطلق از عصر جمعه پمپاژ آب با ۷۰ درصد ظرفیت انجام تا حداقل نیاز شهروندان فراهم شود.
او با بیان اینکه رفع نقص نهایی از ۴ صبح شنبه شروع شده است، تصریح کرد: تلاش همکاران ما این است که تا ساعت ۸ امشب کار به اتمام برسد و بعد از آن در کمترین زمان کل شهر زاهدان آبدار میشود.
قاسمی با بیان اینکه با کمک و یاری مردم از این ۲۴ ساعت شرایط سخت عبور کرده و برکات این کار در تابستان شرایط بهتری را رقم خواهد زد، تاکید کرد: بابت تمام کاستیها و کمبود آب در ۴۸ ساعت گذشته از همه مردم زاهدان عذرخواهی میکنیم.
او با اشاره به اینکه اولویت تأمین آب در شرایط بحرانی با مراکز درمانی و بیمارستانها، مراکز نظامی و نانواییها خواهد بود، افزود: ۵۰ دستگاه تانکر آب در سطح شهر مشغول آبرسانی به شهروندان زاهدانی هستند.
این اظهارات مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در حالی مطرح میشود که بسیاری از شهروندان این استان معتقدند نقص فنی یک بهانه است و در این میان حلقه مفقوده ضعف مدیریت و عدم برنامه ریزی مسئولان برای روزهای بحرانی است.
محمد اکبری گفت: ما در سیستان و بلوچستان به جای مدیریت بحران با بحران مدیریت رو به رو هستیم و گرنه چرا همه نقصهای فنی و مشکلات ناخواسته مربوط به این استان است.
او افزود: بحران آب موضوع جدیدی نیست و مردم سیستان و بلوچستان سالهاست که با آن دست و پنجه میکنند و اوضاع در جنوب استان بسیار بحرانیتر از شهر زاهدان است.
این شهروند زاهدانی ادامه داد: ما در فصل تابستان و در روزهای گرم سال ساعتها را بدون آب سپری میکنیم و تاکنون هم هیچ اقدامی برای رفع این مشکل انجام نشده است.
اکبری تصریح کرد: در ایام ماه مبارک رمضان سال گذشته که با روزهای اوج کرونا در کشور نیز همراه بود در برخی از روزها مردم محله ما فقط ۴ ساعت در شبانه روز آب داشتند.
مسئولان به جای شعار دادن عمل کنند
محمد ریگی یکی دیگر از شهروندان زاهدانی اظهار داشت: مردم محله ما سه روز است که با قطعی آب لوله کشی مواجه هستند و در این شرایط کرونایی اوضاع واقعاً آزار دهنده است.
او افزود: البته آب لوله کشی در شهر زاهدان همچنان برای آب شرب قابل استفاده نیست و فقط برای مصارف بهداشتی استفاده میشود، ولی متأسفانه ما در این چند روز از آن هم محروم بودهایم.
این شهروند زاهدانی ادامه داد: ما از مدیران بابت مصاحبهها و عذرخواهی هایشان متشکریم، اما خواهشمندیم از این به بعد به جای شعار دادن عمل کنند تا شاید بخشی از مشکلات مردم مظلوم سیستان و بلوچستان برطرف شود.
مسئولان برای تأمین آب شرب پایدار برای مردم سیستان و بلوچستان باید به فکر راههای جایگزین از جمله حفر چاه ژرف و یا انتقال آب از دریای عمان باشند
او گفت: موضوع آبرسانی سقایی آن هم با ۵۰ یا ۶۰ اکیپ سیار در کلان شهر زاهدان با جمعیت ۸۰۰ هزار نفری بیشتر شبیه یک شوخی است تا راهکاری برای حل تنش آبی که از مسئو لان مربوطه مطرح شده است.
در مجموع موضوع کم آبی و خشکسالی استان سیستان و بلوچستان و پرداختن به معضلات ناشی از آن سال هاست که در رسانهها مطرح میشود و متأسفانه مسئله تازه و جدیدی نیست، اما نگرانی اصلی اینجاست که تاکنون هیچ اقدام مطالعاتی و عملیاتی دقیقی برای بررسی این مهم در این منطقه استراتژیک کشور انجام نشده است.
از همین رو و با توجه به این شرایط به طور قطع تأمین منابع آب پایدار برای شرب مردم استان سیستان و بلوچستان از طریق راههای جایگزین از جمله حفر چاههای ژرف و یا انتقال آب از دریای عمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که امیدواریم مدنظر مسئولان مربوطه باشد.
منبع : مهر
انتهای پیام/گ