عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در گفت و گو با خبرنگار خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سرمایه گذاریهای هند در بندر چابهار اظهار کرد: تنها حضور هند در چابهار در بهره برداری از فاز یک بندر شهید بهشتی است و قرارداد هندیها به ارزش ۸۵ میلیون یورو بوده است. اخیرا بخش کوچکی از تجهیزاتشان را وارد کردند و اعلام کرده اند که باقی تجهیزات در حال ساخت است و به مرور به مجموعه اضافه خواهد شد.
او بیان کرد:سرمایه گذاری هندیها در بهره برداری از فاز یک بندر شهید بهشتی و صرفا پورتو پلاتوری بوده و تعهدشان هم آوردن تجهیزات به مدت ۱۰ تا ۱۲ سال و بعد از آن واگذاری تجهیزات به سازمان بنادر است. تا به حال سرمایهگذاری جدی با هند نداشته ایم.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار گفت:در بندر چابهار به عنوان نقطه استراتژیک در این سالها سرمایه گذاریهای خوبی در حوزههای بندر، ریلی و جاده ای انجام شده که مورد توجه تمام سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است. هند در افغانستان برنامه بلندمدتی دارد و میخواهد در منطقه حضور داشته باشد و در آسیای میانه تعاملات تجاری برقرار کند و راه رسیدن به تمام این برنامهها از بندر چابهار میگذرد.
این مقام مسئول افزود: هند در تلاش است در میان قدرتهای برتر دنیا حضور داشه باشد و در آسیا در رقابت با چین است و قصد دارد حضور استراتژیک خود را در منطقه پیگیری کند. رشد اقتصادی خوبی را هم در این سالها تجربه کرده است و پیش بینیها نشان میدهد در سال آینده از قدرتهای بزرگ شرق آسیا خواهد شد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: مهمترین مسئله برای تبدیل شدن به قدرت بزرگ منطقهای در حوزه اقتصاد، دسترسی به بازار است و ویژگی چابهار هم این است که هر کسی در چابهار حضور داشته باشد به بزرگترین بازارهای دنیا دسترسی دارد. سه بازار بزرگ وجود دارد که شامل شرق آسیا، آسیای میانه در شمال ایران و آفریقا می شود و بهترین نقطه اتصال آنها هم چابهار و سواحل مکران است.
کردی اضافه کرد: هندیها علاقمند و در تلاش اند در این منطقه حضور داشته باشند اینکه چه میزان موفق میشوند و چقدر میتواند از این بازار سهم جغرافیای و استراتژیک بگیرند بستگی به دو پارامتر مهم دارد؛ اول سیاستهای داخلی ما آمادگی دارد که زیرساختها را به سمت و سویی ببرود و این علامت را به سرمایه گذاران منطقهای بدهیم که چابهار نقش منطقهای خود را بپذیرد بخش دیگر مناسبات بین المللی هست .سیاست خارجی و مراودات و شرایطی که ما در اقتصاد منطقه داریم میتوانند بر نوع حضور کشورها در منطقه تاثیر بگذارند.
انتهای پیام/