کاویانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

تولید طلای سفید به ۹۰ هزار تن رسید/ افزایش ۱۰ درصدی سطح زیرکشت پنبه در راه است

مدیر عامل صندوق پنبه گفت:برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال از مجموع وش تولید شده، ۹۰ هزار تن پنبه قابل عرضه به صنایع نساجی استحصال شود.

محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه برداشت پنبه به پایان رسیده است، اظهار کرد: هم اکنون مقداری وش دست کشاورزان است که در اسرع وقت باید تحویل کارخانجات پنبه پاک کنی دهند.

وی افزود: بنابر آمار تا تاریخ ۱۵ بهمن، ۲۱۰ هزار تن وش وارد کارخانجات پنبه پاک کنی مجاز شد، درحالیکه سال قبل ۱۵۲ هزار تن بود که با این وجود انتظار می‌رود که با تحویل مابقی وش در دست کشاورزان، این رقم به ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تن برسد.

کاویانی ادامه داد: برآورد‌ها حاکی از آن است که از ۲۱۰ هزار تن وش، ۷۴ هزار و ۸۰۰ تن پنبه تصفیه شده قابل عرضه به صنایع نساجی بدست آمده است که با رسیدن وش به ۲۳۰ هزار تن، ۹۰ هزار تن پنبه تولید خواهد شد که با احتساب ۵ هزار و ۵۰۰ تن پنبه محلوج سال قبل، بالای ۹۰ هزار تن پنبه قابل عرضه به صنایع نساجی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۶۲ هزار و ۸۰۰ تن پنبه به کارخانه‌های پنبه پاک کنی حمل شده است، بیان کرد: مابقی در ماه‌های آتی توسط صنایع نساجی خریداری و حمل می‌شود.

به گفته وی، سال گذشته در این تاریخ ۳۸ هزار تن پنبه داخلی جذب صنایع نساجی شد و امسال به علت کاهش واردات به کمتر از ۲۸ هزار تن، صنایع تا حدود زیادی پنبه تولید داخل را خریداری کردند.

وی از افزایش ۱۰ درصدی سطح زیر کشت پنبه در سال آینده خبر داد و گفت: با اعلام‌نرخ منطقی و متناسب با هزینه‌های تولید و سود آور بودن زراعت پنبه امیدواریم که ظرف چند سال آینده نیاز صنایع نساجی را در داخل تامین کنیم.

مدیر عامل صندوق پنبه با بیان اینکه واردات پنبه امری اجتناب ناپذیر است، گفت: طی ۲ سال اخیر صنایع نساجی ماشین آلات جدید وارد و راه اندازی کردند که با این وجود نیاز صنعت نساجی به ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن رسیده که با احتساب تولید ۹۰ هزار تنی، مابقی نیاز کشور باید از این طریق واردات تامین شود.

وی با اشاره به اینکه اقتصادی بودن تولید در خودکفایی پنبه تاثیر بسزایی دارد، افزود: در هر زراعتی بحث اقتصادی موضوع مهمی است که در میزان سطح زیر کشت تاثیر بسزایی دارد.

کاویانی ادامه داد: مسئله برداشت پنبه بسیار حائز اهمیت است که متاسفانه در زمان برداشت کارگر به اندازه کافی وجود ندارد که این امر بر مشکلات تولیدکنندگان دامن می زند.

این مقام مسئول با تاکید بر ورود ماشین آلات به مزارع پنبه بیان کرد: علی رغم آنکه وزارت جهاد کشاورزی یارانه و تسهیلات کم بهره برای واردات و خرید ماشین آلات پنبه در نظر گرفته است، اما در ۲ سال اخیر به سبب شرایط تحریم نتوانستیم وارداتی داشته باشیم که امید می رود با رفع تحریم ها بتوان تعدادی از ماشین آلات برداشت را وارد کرد تا با ورود به مزارع به خودکفایی رسید.

به گفته وی، با افزایش سطح زیر کشت پنبه، ورود ماشین آلات برداشت و اقتصادی بودن زراعت خودکفایی پنبه دست یافتنی است.

مدیر عامل صندوق پنبه  با اشاره به اینکه استفاده از ماشین آلات برداشت پنبه در ارتقای کیفیت، کاهش هزینه تولید و خودکفایی پنبه تاثیر بسزایی دارد،تصریح کرد: اگر زراعت پنبه صرفه اقتصادی نداشته باشد، کشاورزان به سمت و سوی کشت دیگر محصولات می روند. به عنوان مثال در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج ۲۰ هزار تومان است و در مدت زمان کوتاه تری بدست می آید و چنانچه کشت پنبه برای تولید کننده صرفه اقتصادی نداشته باشد، کشاورزان به سمت شالی می روند.

کاویانی در پایان مشکلات متعدد نظیر واردات بی رویه، قیمت گذاری نامناسب و قاچاق پوشاک را علت اصلی واردات پنبه دانست و گفت: با توجه به پتانسیل کشور این امکان وجود دارد که طی یک‌برنامه منسجم مجدد به خوداتکایی تولید طلای سفید برسیم.

انتهای پیام/


برچسب ها: کشت پنبه ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار