شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: چاییها بر اساس کیفیت حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان هستند. همچنین برخی مواد محرک مانند کافئین که سبب تحریک سیستم اعصاب مرکزی میشوند، در چای وجود دارد.
او در ادامه افزود: در واقع مصرف چای در مقادیر کم باعث رفع خستگی میشود؛ اما مصرف بیش از حد آن اختلالاتی مانند تپش قلب، استرس و اضطراب را ایجاد میکند. وجود برخی آنتی اکسیدانها در چای باعث میشود رادیکالهای آزاد ایجاد شده در بدن از بین بروند. بنابراین برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نوشیدن چای با کیفیت و در حد تعادل میتواند موثر واقع شود.
این مشاور تغذیه بیان کرد: البته چای انواع و اقسام بسیار متنوعی دارد که در ادامه این مطلب به برخی از آنها اشاره میکنیم. چای سفید حالتی است که برگ و جوانههای تازه از چای پس از چیده شدن و تحت عمل اکسیداسیون قرار نگرفته اند. از دیگر اقسام آن میتوان به چای سبز اشاره کرد که فرآیند اکسیداسیون تا مقدار کمی بر روی آن شکل گرفته است و آنتی اکسیدانهای فراوانی به خود اختصاص داده است.
اولیایی گفت: در مرحله بعد به چای قرمز میرسیم که در واقع تمام برگهای آن اکسید میشوند. به هر میزان که فرآیند اکسیداسیون بیشتر شود، تغییرات مواد مغذی هم بیشتر خواهد شد.
اولیایی مطرح کرد: در واقع چای رسوب دهنده آهن است و یکی از علل کم خونی و فقرآهن در بیشتر مردم، مصرف بیش از حد چای محسوب میشود؛ بنابراین افردی که به کم خونی مبتلا هستند از جمله خانمها نسبت به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند و تا ۱ ساعت بعد از صرف غذا؛ چای ننوشند تا رسوب آهن صورت نگیرد.
او در ادامه افزود: افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند حتما از چای کم رنگ استفاده کنند؛ چرا که محرک سیستم عصبی است و میتواند تپش قلب را افزایش دهد. همچنین افرادی که سنگ کلیه دارند بهتر است از چای کمتر و کم رنگ استفاده کنند.
اولیایی در پایان تصریح کرد: برخی افراد در مصرف چای افراط میکنند که این زیاده روی میتواند یبوست و دفع آب بدن را افزایش دهد. در صورتی که چای به حد تعادل یعنی ۲ تا ۳ فنجان در روز مصرف شود میتواند برای سیستم بدن انسان مفید باشد. همچنین توصیه میکنیم فقط بر روی چای تمرکز نکنید و برای دریافت آنتی اکسیدانهای مختلف از انواع دمنوشها استفاده کنید تا مواد مفید به صورت متنوع وارد بدن شوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
ببین برای خبر توافق هسته ای اینقدر کامنت میذارن؟
ایرانی جماعت تا 15 الی 16 چایی نخوره ول نمیکنه ک
چای نخوریم ضرر داره برای بدن قهوه هم که ضرر داره نسکافه هم ضرر داره کاکائو هم ضرر داره غذاهای مختلف فست فود ضرر داره شیرینیجات ضرر داره گوشتهای قرمز ضرر داره گوشتهای سفید مرغ و ماهی هم ضرر داره برنج ضرر داره ته دیگ ضرر داره ترشی جات ضرر داره کبابها مختلف ضرر دارند آجیلها ضرر دارند آب لوله کشی بدون دستگاه تسویه ضرر دان تخم مرغ ضرر داره کله پاچه ضرر داره دل و جگر و قلو و خوش گوشت ضرر دارند سوسیس و کالبسها ضرر دارند کنسروها و کمپوتها ضرر دارند هرا در شهر های آلوده ضرر دارد میشه بفرمایید در این جهان برای بدن انسانها چی چی ضرر نداره که شما دانشمندان که هر روز یه چیزی میگید و بعد میزنید زیر حرف خودتون ما بندگان حقیر چکار کنیم از دست شماها چمن و الف خوبه بخوریم بگیم بعععععععععععععععععععععععععععععععععععععععععع بعععععععععععععععععععععععععععع بعععععععععععععععععععععععععععععع بشیم بره و بزغاله شما راضی میشید بجای این که مداوم بگید این مواد غذایی ضرر داره اون مواد غذایی ضرر داره اینها رو نخورید بروید بهداشت تولیدات کشاورزی اورگانیک مواد غذایی و گوشتهای اورگانیک را افزایش دهید همانند قدیم و با مواد شیمیایی و آمپولهای رشت سریع دهنده دوپینگی شیمیایی مرغ و ماهی و گوشهای حیوانات حلال گوشت را اقزایش ندهید برای سود غیر حلال بیشترتان و مواد و اقلام معیشتی مردم را هم ارزان کنید و قدرت خرید ملت را افزایش دهید تا همه ویتامینهای لازم و مفید به بدنهای انسانها برسد تا مردم جامع بتوانند از تمامی نعمات حلال خداوند جل جلاله که برای انسانها آفریده است بهره مند شوند و در سلامتی بخورند و بیاشامند ولی اسراف نکنند و شکر خداوند جل جلاله را بجای آورند .افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
والسلام و صلوات التماس دعا .
مردم اصلا هیچی نمیخورن زمانه