علی خدادادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: برای کنترل شرایط اجتماعی پاندمی ویروس کرونا باید توجه ویژهای را معطوف به این مسئله نمود که چرا به شرایط کنونی وارد شده ایم. شاید پاسخ آن را در امیدواری کاذب آحاد جامعه پس از اعلام شرایط آبی و کاهش هراس اجتماعی باید جستجو کرد چرا که این موارد سبب کاهش سطح خود مراقبتی و رعایت نکردن شیوه نامههای بهداشتی در بین مردم شده است.
او افزود: نکته دومی که باید مورد اهتمام قرار گیرد الگوهای رفتاری ویروس است و ویروسها با واریانتهای مختلفی بر اثر تکثیر (تغییرات تئوکلئوتیدی) در داخل و یا خارج از کشور به وجود میآیند که نمونهای از آن ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی است.
خدادادی بیان داشت: این ویروس دارای خصوصیاتی نظیر سرعت انتقال بسیار بالا و کشندگی بالا نسبت به ویروس قبلی است و همین موضوع باعث خواهد شد تا در صورت ادامه این روند عادی انگاری و بی توجهی به استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و شستشوی مستمر دستها و یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده شرایط به گونه پیش آید که تا حوالی نیمه اسفند ماه به قله پیک شیوع رسیده و امکان کنترل شرایط ناممکن شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان تصریح کر: در صورت وقوع چنین حالتی، بدون تردید شاهد آسیبهای جدی و یا حتی شکسته شدن سیل بندهای نظام درمان و سلامت در استان خواهیم بود و با تکمیل ظرفیت پذیرش بیماران در مراکز درمانی به اوج فاجعه نزدیک و نزدیکتر شویم.
این مقام مسئول ادامه داد: این نکتهی بسیار پر اهمیتی است که نیازمند همکاری و همدلی همگانی است. تعیین دقیق گروه هدف و تامین نیازهای این گروه که بیشتر بر عهد مسئولین است. با توجه به بررسیهای به عمل آمده حدود ۹۸ درصد فوتیها بالای ۵۰ سال سن دارند و ۸۰ درصد موارد بستری را نیز همین گروه سنی شکل میدهند، این آمار گویای گروه هدف با اولویت اول را مشخص میکند لذا باید برای این گروه برنامه ریزی ویژهای صورت گیرد و بیماران زمینهای در این گروه نیز مورد توجه بیشتری باشند.
او اظهار داشت: برای مقابله با کرونا و شرایط بسیار سخت موجود باید به اضلاع مثلث پیشگیری رجوع نمود که شامل رعایت دقیق و صحیح شیوه نامههای بهداشتی، قرنطینه کامل و سختگیرانه و واکسیناسیون هستند. البته با توجه به شرایط حال حاضر، امکان واکسیناسیون سراسری و همگانی در کوتاه مدت میسر نیست و رعایت اصول بهداشتی نیز به کمترین میزان خود رسیده است.
خدادادی گفت: شرایط کنونی استان طلب میکند با انجام قرنطینه، زمینه برنامه ریزیهای عملیاتی را برای مهار این شرایط بحرانی محیا ساخت و در کنار این موارد، توجه به نظرات علمی و کارشناسی در برنامه ریزیها و افزایش قابل ملاحظه تستهای ابتلا و همچنین ردیابی، ایزوله نمودن افراد مرتبط با بیماران شناسایی شده و قرنطینه نمودن آنها که میتوانند علامت دار و یا حتی بدون علامت باشند را باید در دستور کار قرار داد.
انتهای پیام/م