به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، در ابتدا به خیال خودمان عمر چندانی را برای کرونا متصور نبودیم، اما با گذشت روزها و ماهها، اثرات سهمگین آن در کشور و به تبع آن در آذربایجان غربی نمایان شد و هر روز شاهد پرپر شدن غریبانه مردم و مدافعان سلامت در کشور و استان آذربایجان غربی بودیم.
امروز پس از گذشت ۳۶۵ روز به طور متوسط روزانه شاهد ابتلای ۳۰۳ نفر به بیماری کرونا و فوت ۱۰ نفر بر اثر کووید ۱۹ در استان آذربایجان غربی هستیم.
سالگرد نامیمون تولد این بیماری در کشور و پس از گذشت سه موج سهمگین، نزدیک به ۳ هزار و ۶۰۰ نفر از مردم استان در اثر بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند و حدود ۱۱۱ هزار نفر نیز در خانههای خود و بیمارستانها، درد و رنج این بیماری را تحمل کرده اند.
برای شنیدن سختیهای روزهای کرونایی در استان، باید سراغ کسانی رفت که در خط اول مبارزه با بیماری کرونا و تیمهای مدافعان سلامت حضور داشته اند و بحران را از نزدیک لمس کرده اند. پزشکان، پرستاران، کادر درمانی حاضر در بیمارستانها و خیلی از کسانی که امروز شاید نباشند که روزهای سخت گذشته را برای ما روایت کنند.
علی احمد آقاپور رئیس کمیته اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی کرونای استان در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره اینکه بیمارستان طالقانی ارومیه آبروی حوزه سلامت استان را حفظ کرد و نقش کلیدی در مدیریت بحران کرونا در آذربایجان غربی داشته است. گفت: در حوزه سلامت استان تعدادی از پزشکان، پیراپزشکان و کادر درمان در مبارزه با کرونا جان خود را از دست داده اند و بخش عظیمی از آنها در طول ماموریت به این بیماری مبتلا شدند و با آن دست و پنجه نرم کردند.
دکتر جواد آقازاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به آسیبهای روانی و جسمانی بر جامعه بشری و نظام سلامت جهان گفت: بیماری منحوس کرونا با همه آسیبهایی که داشته است، نتایج پرباری را از نظر رشد دانش پزشکی و توسعه فضای بهداشت و سلامت و سایر بخشهای علمی و صنعتی را به دنبال داشت.
او ادامه داد: به طور مثال شیوع ویروس کرونا، در شرایط سخت تحریمها موجب تقویت زیرساختهای استان در تولید تجهیزات پزشکی و محلولهای ضد عفونی در استان و ساخت کیتهای آزمایشگاهی و دستگاههای ونتیلاتور در کشور شد.
تاخت و تاز بی مهابای کرونا در کشور علاوه بر آسیبهای جانی خسارات مالی مختلفی در حوزه های صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری استان آذربایجان غربی نیز داشته است به طوری که حجم این خسارات به بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال در استان رسید.
محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی در نود و چهارمین جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا در خصوص آثار منفی کرونا بر اقتصاد آذربایجان غربی گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته که منطبق بر واقعیت است در ۹ ماهه اول امسال ۴۸ هزار میلیارد ریال به بخش صنعت و تولید خسارت وارد شده است.
جباری مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی از خسارت یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی به بخش گردشگری، و خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از خسارت ۱۹۰ میلیارد ریالی به بخش فرهنگ و هنر استان خبر داده اند.
گزارش از الیاس گندمی
انتهای پیام/ب