به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، زمین لرزهای به بزرگی۵.۶ ریشتر امشب چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۱/۲۹ ، ساعت ۲۲:۰۵:۳۴ حوالی سی سخت مرز استانهای اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند.
این زمین لرزه در در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است و شهروندان یاسوجی هم اکنون در بیرون از منازل و هوای سرد وبارانی به سر میبرند.
مدیرعامل هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد گفت: آب و برق مناطق زلزله زده قطع شده و تیمهای ارزیاب به منطقه اعزام شدهاند.
فرماندار شهرستان دنا گفت: در حال پایش شهرستان دنا هستیم و بنا به دستور استاندار گروههای امدادی به این شهرستان آمدهاند و ستاد شهرستانی هم تشکیل شده و در حال بررسی شکستگی و خسارات وارد شده هستند.
او افزود: تاکنون تلفات جانی نداشته ایم و برق شهر سی سخت که قطع شده بود، مجدد وصل شده است.
محمدی مدیر کل مدیرت بحران استان گفت: شهرستان دنا در پی وقوع این زلزله تلفات جانی نداشته، اما آسیبها و خساراتی به منازل مسکونی وارد شده و تعداد مصدومین تا کنون به ۱۶ نفر رسیده که در حال مداوای سرپایی هستند و سایر افراد مشکل خاصی ندارند.
او افزود: آب و برق و گاز و تلفن که همزمان با وقوع زلزله قطع شده بود با تلاش همکارن پیگیری و مجددا وصل شد.
مدیر کل مدیرت بحران استان در خصوص جادههای ارتباطی به سی سخت گفت: این مسیرهای ارتباطی که ریزش شده بود در حال بازگشایی هستند و تعداد اندکی از منازل روستایی دچار خسارت شده اند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال زلزله ۵.۶ ریشتری در منطقه مرزی استانهای اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد به سازمان اورژانس، سازمان غذا و دارو و دانشگاههای علوم پزشکی مربوطه دستور آماده باش و بررسی ابعاد واقعه را ابلاغ کرد.
در پی گزارش مقدماتی وقوع زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ در مقیاس ریشتر در منطقه مرزی استانهای اصفهان و کهگیلویه و بویر احمد، حوالی سی سخت، وزیر بهداشت به سازمان اورژانس کشور، دانشگاههای علوم پزشکی استانهای مربوطه و سازمان غذا و دارو، دستور آماده باش، بررسی عاجل ابعاد واقعه و تامین نیازهای احتمالی امدادی، بهداشتی و درمانی مناطق آسیب دیده را ابلاغ کرد.
مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اثر وقوع این زمین لرزه چهار تیم ارزیاب به محل حادثه اعزام شده و تا به این لحظه ۱۰ مصدوم گزارش شده است.
او اضافه کرد:البته فوت افراد گزارش نشده است.
خالدی افزود: دو دستگاه آمبولانس به مرکز زلزله اعزام و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ده دستگاه آمبولانس در یاسوج و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ده دستگاه آمبولانس در اصفهان به حالت آماده باش قرار گرفته اند.
حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد از نشست اضطراری تیم مدیریت بحران با هدف امدادرسانی سریع و بموقع به زلزلهزدگان دنا خبر داد و گفت: نیروهای اعزام سریع هلال احمر، بحران، امدادی و ارزیاب به شهرستان دنا اعزام شدند.
علی بختیاری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور گفت: لزله از نوع کم عمق بود، به طوری که در شهرهای اطراف هم بزرگی آن احساس شد و سریعا گروههای ارزیاب و امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
او افزود: برآوردهای اولیه نشان میدهد که تخریب در بافت روستایی داشتیم و تا به این لحظه گزارش فوتی نداشتیم.
بختیاری اضافه کرد: آب، برق، گاز و تلفن منطقه که در ساعات اولیه قطع شده بودند، برقرار هستند و تعدادی از مسیرهای مواصلاتی به علت ریزش کوه مسدود شده بودند با تلاش همکاران راهداری این مشکل رفع شده است.
او گفت: استانهای مجاور از جمله خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و فارس در آماده باش کامل هستند.
پیرحسین کولیوند رییس سازمان اورژانس اظهار کرد: تیمهای واکنش سریع و رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در مرکز جامع سلامت سی سخت هستند.
او ادامه داد: زلزله محدود به شهر سی سخت است و روستاهای اطراف هیج مشکلی وجود ندارد.
کولیوند گفت: این زلزله تا به این لحظه مورد فوتی وجود نداشته است ، اوضاع تثبیت شده و نیروهای امدادی و مردم در شهر هستند.
كوليوند گفت: تاکنون ۴٣ نفر شامل ۴ نفر در سمیرم و ٣٩ نفر در شهرستان دنا دچار مصدومیت شده اند.
او اضافه کرد: همچنین بر اثر زمین لرزه به مرکز بهداشت شهر سی سخت آسیب وارد شده است.
رئيس سازمان اورژانس کشور گفت: تمامى پايگاه هاى اورژانس، مراكز درمانى و بهداشتى در مناطق آسيب ديده در آماده باش كامل هستند.
میثم جعفر زاده مدیر کل بحران وزارت نیرو در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: طبق آخرین گزارش دریافتی از استان کهگیلویه و بویراحمد، در ابتدای وقوع زلزله، قطع برق فیدر فشار متوسط منطقه سی سخت اتفاق افتاد که در کمتر از ۳۰ دقیقه این فیدر برق دار و شبکه برق منطقه پایدار شده است.
او افزود: تیمهای ارزیاب در حال بررسی روستاهای منطقه هستند تا در صورت قطع احتمالی تک مشترک ، رفع عیب انجام شود.
جعفرزاده اضافه کرد: در حوزه آب شرب هم شرایط پایدار شده است و تیم های عملیاتی در منطقه تا ۲۴ ساعت آینده آماده باش خواهند بود.
صفایی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در پی وقوع وقوع زلزله مجتمع اقامتی و رفاهی دال دنا به دلیل نزدیک بودن با کوه دنا و احتمالا ریزش کوه متاسفانه دچار خسارت زیادی شده است.
او افزود: برخی دیگر از اردوگاههای گردشگری در شهر سی سخت دچار خسارت شده که تیم ارزیاب این اداره کل در حال ارزیابی است.
صفایی ادامه داد: کارشناسان ارز یاب این اداره کل نیز برای بررسی خسارت به اثار تاریخی شهرستان دنا نیز به منطقه اعزام شده است.
سردار خرمدل فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه امکانات درمانی سپاه و بسیج در آمادگی کامل برای امدادرسانی به مردم زلزلهزده هستند، افزود: ماشین آلات و ظرفیت خودرویی سپاه برای آواربرداری و نجات آسیب دیدگان در حال امدادرسانی و تقسیم مناطق برای امداد هدفمند هستند.
انتهای پیام/ف