سخنگوی دولت گفت: مفهوم کارآفرینی اجتماعی مفهوم جذابی است برای افرادی که دچار آسیب‌های اجتماعی هستند.

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت عصر امروز چهارشنبه در جریان بازدید از کارگاه کارآفرینی زنان سرپرست خانوار کمیته امداد امام خمینی (ره)، اظهار کرد:

امروز روز «روز ملی کارآفرینی» و همچنین سالروز ابلاغ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است و به این مناسبت بازدید از این کارگاه تولیدی کوچک مورد حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) که ۱۷ زن سرپرست خانوار به صورت مستقیم و غیرمستقیم در آن شاغل هستند را در دستور کار قرار دادم.

وی، رفتن به سمت ایجاد کارگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط در شرایط تحریم برای ایجاد اشتغال را اجتناب ناپذیر دانست و افزود: از سال ۹۲ به بعد یک تغییر شکل بنیادی دادیم و موضوع کارآفرینی اجتماعی، روستایی و کوچک و متوسط مورد توجه قرار گرفت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: معمولاً تصور بر این بود که با سرمایه‌گذاری بزرگ صورت بگیرد شاید ما با این سرمایه گذاری گسترده می‌توانیم ایجاد اشتغال کنیم، اما با وجود تحریم و در شرایطی ک بخش عمده‌ای از مشاغل ما خرد بودند، شورای عالی اشتغال در سال ۹۳ به اکوسیستم کارآفرینی خرد و کوچک و روستایی توجه کرد.

ربیعی، وقوع تقسیم اراضی و مهاجرت روستاییان به شهر‌ها در دوران پهلوی را یادآور شد و گفت: بعد از انقلاب، ما زیرساخت‌های بسیار زیادی از جمله جاده، برق و در این اواخر اینترنت به روستا‌ها آوردیم، ولی مشکل ما این بود که این‌ها به معیشت مردم متصل نشده بود، به همین خاطر یکی از سیاست‌های ما اشتغالزایی در روستا‌ها بود.

وی خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی‌های انجام شده از ۱۳۹۵ تا به امروز، ما بیست هزار میلیارد تومان در روستا‌ها هزینه کردیم و ظرفیت هزینه کردن ۱۰ هزار میلیارد تومان دیگر هم وجود دارد و ما توانستیم سهم اشتغال روستایی را از ۳ درصد به بالای ۲۶ درصد در سهم اشتغال کشور برسانیم.

سخنگوی دولت به تاثیرات مثبت تحریم‌ها بر روی آوردن به سمت ظرفیت‌های داخلی اشاره کرد و گفت: در دورانی که واردات و قاچاق ممنوع شد سرمایه گزاری خوبی روی صنایعی مثل لباس، پوشاک، کفش و همین طور پلتفرم‌های انقلاب صنعتی چهارم صورت گرفت و بخشی از اشتغال ما الان به این سمت سوق پیدا کرده است.

ربیعی با بیان اینکه موضوع کارآفرینی اجتماعی از موضوعاتی است که شاید نظام مددکاری ما را به طور کلی بتواند تغییر دهد، گفت: ما در بخش کارآفرینی روستایی زیرساخت‌های بسیار خوبی را در چهار دهه بعد از انقلاب به وجود آوردیم و با برنامه ریزی که امروز صورت گرفت، بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان وام چهار، شش و ۱۰ درصد به کارآفرینی روستایی اختصاص دادیم که ۱۰ درصد آن برای سرمایه در گردش بود و سهم اشتغال کل روستاییان از سه درصد در سال گذشته به ۲۶ درصد رسیده است که حتی در مواردی موجب مهاجرت معکوس هم شده است.

وی با اشاره به صرف هزینه‌های زیادی برای تامین زندگی افراد فقیر و ناتوان در بودجه کشور گفت: با اینکه ما حمایت مستقیم ماهانه از افراد ضعیف انجام می‌دهیم باید سیاست گذاری ایجاد اشتغال و حمایت شغلی را هم مد نظر قرار دهیم و یکی از سازمان‌ها و نهاد‌هایی که به طور مشخص از روز اول در کنار سیاست گذاری‌های کلان قرار گرفت، کمیته امداد امام خمینی (ره) بود که من امروز خوشحالم بگویم که فقط در کارنامه کمیته امداد در سال گذشته، ایجاد بیش از ۲۰۳ هزار شغل را داریم و سال به سال هم رشد می‌کند و بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است و کارآفرینی اجتماعی در کشور در حال گسترش است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ممکن است کسانی هم باشند که به هیچ عنوان توان کار نداشته باشند، اما می‌توانیم با حمایت از کارآفرینی و کارگاه‌های کوچک بسیاری از افرادی که نیازمند کمک ماهانه هستند را صاحب درآمد مستقل کنیم که بسیار بیشتر از کمک‌های نهاد‌های حمایتی خواهد بود.

ربیعی تصریح کرد: مشکلی که ما الان داریم مشکل آینده زندگی برای روستاییان و افرادی است که در مشاغل حمایتی قرار می‌گیرند و مطالعات ما نشان می‌دهد که ۲۶ میلیون نفر را باید با بیمه‌های اجتماعی برای بازنشستگی و آینده حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه امروز هیچ ایرانی نیست که بیمه سلامت نداشته باشد، خاطرنشان کرد: یعنی هر کسی امروز اقدام کند می‌تواند صاحب دفترچه بیمه سلامت شود و در بحث بیمه روستاییان و شهر‌های کوچک اقدامات خوبی انجام شده و ۲ میلیون نفر دیگر هم بیمه شده اند.

سخنگوی دولت یادآور شد: ما سطوح مختلفی را در بودجه تعریف کردیم و الان هم ایده‌ای در ستاد اقتصادی دولت مطرح شده که در حال تکمیل است و بر اساس آن ما نظام تامین اجتماعی چند لایه مان را باید به سمتی ببریم که درجات مختلفی از بیمه را تعریف کنیم که که با کمک آن‌ها هر ایرانی بتواند در یکی از این لایه‌ها مورد حمایت قرار گیرد.

ربیعی با بیان اینکه منابع مالی این طرح از صرفه جویی در بودجه‌های خود نظام تامین اجتماعی قابل تامین است، خاطرنشان کرد: بیمه روستاییان و عشایر در شهر‌های کوچک‌تر شروع شده و تولیدی‌های کوچک را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی با اشاره به این موضوع که سرمایه گذاری‌های گسترده در واحد‌های صنعتی بزرگ برای کشور لازم است، ولی اشتغال ما را پاسخگو نخواهد بود، گفت: به نرخ نرخ ۲ سه سال قبل، ایجاد یک شغل در پالایشگاه‌های نفت ۱۲ میلیارد تومان و در پتروشیمی سه چهار میلیارد تومان هزینه دارد و ما با این وضع نمی‌توانیم برای بیش از چهار میلیون دانشجو که وارد بازار کار می‌شوند و گا‌ها در شهر‌های کوچک زندگی می‌کنند شغل ایجاد کنیم.

سخنگوی دولت، توسعه کارآفرینی خرد را سیاست دولت عنوان کرد و افزود: آیین نامه‌ای در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شده، به صحن دولت خواهد آمد و بر اساس آن ما به جای حمایت از شرکت‌ها، فرد کارآفرین را مورد حمایت قرار می‌دهیم و از افرادی که کارآفرینی فردی دارند حمایت‌های خاصی خواهد شد.

ربیعی گفت: در در بخش خدمات هم سرمایه‌گذاری کردیم و با انقلاب صنعتی چهارم، در بخش خدمات ما بنیاد‌های و نهاد‌های خصوصی را با حمایت دولت ایجاد کردیم که الان انستیتوگیم در کردستان، گیم هایش به دنیا صادر می‌شود و پلتفرم‌های مختلفی شکل گرفته اند که با کمک آن‌ها بخش زیادی از اشتغال فردی یا جمعی را توانستیم سامان دهیم.

سخنگوی دولت به مناسبت روز «اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی» امروز از کارگاه کارآفرینی زنان سرپرست خانوار کمیته امداد امام خمینی (ره) در شرق تهران بازدید کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
یادش بخیر ! وزیر کار همین دولت می گفت وظیفه ما تولید شغل نیست!
آخرین اخبار